Thursday, December 01, 2011

Makan Kenduri di Bagan Lalang

Ahad, 27 November 2010

Hari ini weols sekeluarga ikut Kak Yang, Angah dan Kak Yong pergi kenduri kahwin lagik di Bagan Lalang.  Sebelum tuh weols ingat nak gi melawat Abang saudara hubby aku kat Nilai.  Tapi bila weols pergi..dan dah sampai depan rumah.. rupanyaa dia dah balik ke rumahnyaa di Setapak. Abang saudara ini baru je kena serangan stroke.. tu yang nak gi menjenguk tuh.. sebab dia tinggal di Nilai nie rumah anaknya..  Bila dah tak de tuh weols pun teruskan laa perjalanan ke Bagan Lalang, Kg. Sungai Bangkung kalau tak silap. Ini rumah kawan Kak Yang, anaknya kahwin.

Sepanjang perjalanan asik hujan jerk..renyai².  Sampai kat umah pengantin pun masih hujan lagik.. Rumah pengantin plak lecak ngan lumpur.. tapi redah aje laa..kan.. pewut pun dah lapor.. hehehe..  Gambar pengantin tak dapat snap.. tengok dari jauh jerk.. sebab masa weols makan tuh pengantin dah keluar agaknyaa ada shooting outdoor kut.. Layan je laa gambar weols nie yer.. 


Baru sampai.. hujan renyai²


Nasi Putih.. Ayam Merah, Kurma Daging, Rendang Daging, Tempe Goreng..


Amboi anak aku makan tak nak dah pandang kamera...


Hubby dah makan tolong laa plak jaga cucu.. 


Dah makan pewut kenyang posing² acara wajib... nanti tak de plak gambar utk blog tercinta ini..


Sebelum balik dapat laa. goodie bag.. dari mak pengantin


Lecak di halaman rumah..masa nie hujan dah berhenti..


Senyum² jangan tak senyum..
Sempat snap sebuah rumah kat situ.. cantik..laa plak.. ada plag Allah dan Muhammad..tuh..

Ada lagi citer kat Bagan Lalang ini nanti sambung next N3 yer..


9 comments:

  1. SEKARANG MUSIM HUJAN, MUSIN CUTI SEKOLAH DAN MUSIM ORANG KAHWIN. :)

    ReplyDelete
  2. hah kak..dah sampai bagan lalang tu tak singgah ke mkn seafood kat sane heheheeh,...

    wah meriah pinggan akak....terliur tgk lauk pauk kenduri tu...tu laa, makn nasi minyak pun boring gak.....kalo ade nasi putih kene plak ngan lauk...mmg pilih nasi putih laa mcm akak heheheh

    ReplyDelete
  3. bulan2 ni memang ramai orang kawin kan...amboi lauknyer meriah tul..saya pun hari tu pg bagan lalang makan2...

    ReplyDelete
  4. sedap tul tgk lauk kenduri tu...

    ReplyDelete
  5. suke makan telur org kawen...meriah kenduri...

    ReplyDelete
  6. musim hujan dan musim org kahwin lah hujung2 tahun ni..sis..sebab tu kdg2 kena telefon dulu before nak dtg umah..kesian pada tamu..dtg2 xde orang..huhu..

    ReplyDelete
  7. musim cuti sek nie rinna .. memang gantung kuali lahh ujung2 minggu :)

    rumah ieda di pekan pagar kami buat mcm tuu juga :)

    ReplyDelete
  8. Oo rupe nyer sis dh mkn kt umah org kawin. Patut la dh kenyang. Selera nyer lauk tu.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss