Monday, December 05, 2011

Mandi Manda Lagi Di Desawater Park..

Isnin, 28 November 2011

Ini citer minggu lepas.. Lambat sikit N3 ini....

Anak aku sibuk ngajak gi mandi-manda.  So weols plan nak ke Desawater Park aje.  Mula tuh nak ajak Mizan aje.. tapi Sham kata dia orang pun nak join sekali.  Jadi laa weols 2 family yang pergi.  Angah tak ikut iye lah penat berjalan ke Bagan Lalang pun sebenarnya tak ilang lagik.. Tapi sebab anak punya pasal ikut kan laa jugak..

Weols sekeluarga sampai dulu.. beli tiket dan cari laa port.. Dalam lebih kurang 20 minit plak Sham sekeluarga sampai.. Barang-barang yang berharga weols simpan dalam locker.  Iye senang laa nak tinggalkan barang tak ler takut²kan.  

Cuaca pada mula maakk aaiih panas terik.. seronok laa mandikan..  Tak lama lepas tu hujan pun turun laaa renyai.. pas tuh lebat... la plak.. Yang mandi tetap mandi..ramai jugak laa..walaupun hujan² gitu.  Anak aku seronok laa dia.. hajat nak mandi² ni tercapai.. lagi pun ada geng dia ngan Mizan..

Mandi manda sampai laa Park tutup dalam 5.30 petang..sakan uols.. Balik singgah makan.. isi pewut.. kat gerai berdekatan ngan umah.. 

Desawater Park 


Budak yang gembira.. dapat mandi 


Kan main lagik 2 beranak..nie.. yer.. main gelongsor air... 
Aku main sekali jerk.. sebab masa landing tertelan air adess.. 


Seronok main air kat Kolam Wave..  


Mak² budak pun nak seronok jugak..hehehe 


Lapor layan Maggie Cup.. beli kat dalam nie.. mahal tuh.. 
RM3.50 kalau tak silap.. ngalah nasi campur kt luar..


Aik.. si Aina nye pelampung pun jadik gak..yer..


Bergambar sebelum balik... 

Weols satu family..


12 comments:

  1. wuhu.. seronoknya leh mandi manda kat dalam kolam.

    tengok tu ramainy aorang sampai bersesak pelampung kat dalam kolam.

    ReplyDelete
  2. Dah lama kakcik tak bawa anak2 mandi kat situ...

    ReplyDelete
  3. aloor bilelahh boleh sampai sini rinna huhuh

    ReplyDelete
  4. best dan murah sikit daripada sunway lagun tu :D

    ReplyDelete
  5. tak penah sampai sini walhal dekatjer kot... mungkin satu hari kena giler kot... baruler kata orang merasa... budak2 memang suka main air...

    ReplyDelete
  6. salam
    anak2 mmg suka sgt le kalau ke temapt2 mcm ni..kat utara ni,yg femes adalah lost world ,tambun(perak) dan bukit merah..,

    ReplyDelete
  7. berbelang tak muka...? hehe...

    lepas balik rumah sure masing2 pengsan kepenatan dalam kegembiraan kan..? hehe.. :)

    ReplyDelete
  8. uikk..ramainya yang mandi manda ya..

    cuti sekolah ni semua port pun ramai kan.. =}

    nway, sy baru kat sini..
    jemput2 lah ke blog sy ya~

    http://februaricinta.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. desa waterpark mcm biasa dgr tp kt mana letaknya ya?


    skang nih org suka main air kt tmpt camnikan..lebih selamat drpd pegi main pantai atau air terjun..

    ReplyDelete
  10. dela sekali pun tak eprnah masuk sini... ketinggalan betul

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss