Thursday, December 29, 2011

Percutian Ke Sebelah Pantai Timur.. 2

Selepas letak barang-barang semua.. berehat dan solat.. weols semua pun keluar untuk makan malam.  Biasa laa kalau dah sampai ke Kuantan ini mesti nak kena makan ikan bakar.. jadi weols ke Tg. Lumpur.  Ingatkan nak gi makan kat restoren Ana kalau tak silap..tapi punya laa ramai orang.  Jadi weols ke restoren Super Top. Boleh tahan jugak laa.. masih banyak lagi lauk² seafood nie...

Antara yang sempat aku ambik gambo.. Lala, Ikan bawal sweet sour kut, 
kerang rebus, ada sup sayur dan tomyam jugak.. 


Sotong Goreng Tepung


Butter Prawn.. sedap gak.. besor² udangnya.. dan ada ikan siakap bakar.. 
tak sempat nak ambik gambar.. maklum laa tengah bz makan.. 
pewut dah lapo..hehehe..

Muka orang tengah lapo maintain jer..

Haa tu dia.. licin..ikan² tuh tinggal rangka.. cuma sotong jer 
ada baki so tapau bawak balik.. 

Sedap.. lauk² yang dihidangkan tidak mengecewakan..

Esoknyaa.. weols semua bersiap² plak ke Gambang WaterPark.  Punya laa ramainya orang.. aduiyai..bersesak² ler jugak.. Ingatkan masa hari Sabtu boleh beli tiket awal tapi.. hampa..tak boleh rupanya.  Ada orang kata boleh booking online tapi weols tak berapa pasti.. Kalau tak boleh jugak sewa cabana.  

Seronok sangat kali ini iye laa masa pergi tahun lepas..tak dapat nak mandi² sangat masa tuh sebab anak aku masih dalam berpantang bersunat.  Kali ini weols sakan ler pergi mandi dan naik gelungsor air.. memang happening giler.. sikit ler punya laju.. 2 kali naik satu yang terang dan satu lagi yang gelap..best sangat.. heheh :)

Lepas mandi lapo laa plak.. Makan nasi minyak ngan ayam 
masak merah.. mahal betul harga makan kat dalam sini..




Sebelum balik singgah le bergambar kejap.... Balik pun tak sempat nak tukar 
baju nasib baik baju tak berapa nak basah.. lagi pun bila pergi ke toilet 
punya laa ramai orang yang menunggu untuk tukar baju..


Balik dari GWP.. pewut pun lapar..makan ler nasi yang telah dimasak pagi tu.. 


Lepas makan nasi layan makan doyan le plak.. yang di beli oleh Kak Yang.. 
sebab Angah balik dulu sebab anak dia dah tido.. Pewut pun dah kenyang.. 
Malamnya masing² dah masuk tido awal.. kepenatan.. 

Sambung lagi yer..

6 comments:

  1. bab2 makan ni mmg best... x pernah lai masuk gambang water park..

    ReplyDelete
  2. WAH MERIAH KAK...best2 cuti2 main air nie....biase mmg camtu kan kak...nak bawak makan dari luar tak boleh, so kene laa beli kat dlm tu yg hargenye cekik darah....tapi nak buat camne, dah main2 air sure lapo...nak tanak kene laa belii jugak heheehehe...takpe la kak, yg penting enjoy n seronok....

    ReplyDelete
  3. meriahnye cuti secara berjemaah....huhuhu...angah selalu berdua je...

    ReplyDelete
  4. bestnya cuti2 u sis...
    makan2 seafood, gi gambang, dapat plak pekena doyan...
    mmg best!

    ReplyDelete
  5. jauhnye air laut bila surut kan? ni kalau jalan ke tengah bila air pasang mau xsmpt naik ni..hehe

    *slmt bcuti ya =)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss