Friday, December 30, 2011

Percutian Ke Sebelah Pantai Timur.. 3

Pagi lepas solat subuh bantu Kak Yong dan Angah menyiapkan sarapan pagi.  Sarapan weols pagi tuh ada Nasi Lemak, Ikan Bilis Goreng, Sambal, Nuget, Sandwich, Sosej..Ayam Drumnet.. apa orang kata macam² ada.. Beselera masing² menjamu selera..  Lepas sarapan weols bersiap² kemas apa² yang patut sebab weols nak check-out dalam pukul 11.30 pagi.  Iye laa nak laa gi jalan² tempat lain kan..

Ini laa dia sarapan weols pagi tuh.. Nyum².. sedap..


Biasa laa bergambar beramai² sebelum balik..


Happy je semuanya..


Posing lagi depan rumah plak..


Posing lagik..depan umah..plak.. 

Singgah di pantai batu hitam.. masa ini hujan gerimis..
 air surut tapi ombak sangat kuat..


Dengan Angah sekeluarga...

Singgah beli barang² kering..Tempat ini berdekatan dengan TUDM Kuantan..
Sempat laa beli keropok lekor, ikan bilis, keropok, ikan masin tengiri..


Singgah plak kat Temerloh.  Pekena ikan patin.  Mula² tuh ingat nak laa terjah 
gerai Pak Usop.. tapi dah abis.. kat situ..so kena laa gi gerai lain.. 
Ikan patin dia pun okey gak laa.. Makan plak ngan gulai pewut.. 
nyum² feveret ikan patin tempoyak.. 


Adoi tengok ikan patin tempoyak tuh..sedapnyaa.. Abis ikan..kuahnya 
pun aku hirup kasi licin.. hehehe


Masing² dah kelaparan..maklum laa masa tuh dah dekat pukul 3 lebih..


Haa tinggal rangkaaa jerk.. Lepas makan singgah ke Masjid untuk solat 


Sebelum meneruskan perjalanan..Kak Yang nak cari tudung.. 
singgah laa kat sini.. kejap.. dapat laa Kak Yang beli tudung.. 

Sebelum sampai rumah singgah dulu kat R & R Genting Sempah.. bersolat dan budak² pun sibuk nak makan. Lepas makan weols pun berpisah laa.. bawa haluan masing² pulang ke rumah.  

Terima kasih di ucapkan pada Sham (yang menguruskan penginapan), Kak Yong, Angah, CD.. dan especially to my lovely hubby kerana sama² menjayakan cuti² kita pada tahun ini.  Insyallah pada tahun hadapan kita jalan² lagik yer.. 

Okey abes dah..

17 comments:

  1. Ok tak harga patin tempoyak tu? Ada orang kata, harganya mahal sangat.

    ReplyDelete
  2. seronoknya jalan2..lepak2 tepi pantai ditiup angin bayu..tenang je rasa kan..

    ReplyDelete
  3. @KakCik ~ Harga makanan yang di charge semua sekali kalau tak silap RM85.

    ReplyDelete
  4. aduh kak...tang ikan patin tu lieya meroyan tu kak....ikan patin sane mmg seedapkan kak...beza rase kat sini...sebab lieya penah mkn kat kafe lieya ni jual....pastu gi pahang makan ikan patin dieorg, mmg lain......manis isi tu lain lah....mmg sampai berhirup2 le mcm akak heheeheheheh

    ReplyDelete
  5. Patin tempoyak sedapnyer...kalau ada budu lagi best :-D

    ReplyDelete
  6. oo ke pantai timur rupenya .. ;)

    ReplyDelete
  7. seronok makan ramai-ramai gini kan sis...
    makin selera makan...
    ikan patin tu mmg bikin i terkecur...

    ReplyDelete
  8. tak banjir lagi kat sana ke?

    teringin nk kesana tp sakit belakang
    kita ni tak mengizinkan jln jauh2

    ReplyDelete
  9. "Time kacih kat tok su....." len kali blanja lg....:)

    ReplyDelete
  10. seronok kan dpt jalan2 ramai2 begini...banyak shopping...

    ReplyDelete
  11. Selamat tahun baru 2012, semoga hidup Rina sekeluarga akan lebih baik pada tahun 2012 dan tahun-tahun seterusnya, InsyaAllah : )

    ReplyDelete
  12. hui dasyat nya makan sampai tinggal tulang....pantai batu hitam kat mana yer...

    ReplyDelete
  13. tak reti mkn ikan patin...sedih kan? huhu...

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum...bestnya jalan...

    ReplyDelete
  15. cuti2 kat pantai timur mmg happening..nak2 food ..mmg heaven

    ReplyDelete
  16. best la kak bercuti bersama2 keluarga nehhh happening jek semuanya..banyak betul makanan sedap2 pulak tuh :)

    ReplyDelete
  17. Kedai pak usop tu mmg popular...selain sedap, harganya tak mahal. Ikan patin yg mahal sgt tu ikan patin buah...yg idup bebas kat sungai temerloh tu...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss