Wednesday, December 28, 2011

Percutian Ke Sebelah Pantai Timur..

Fuhhhhh! Fuhhhhhh!.. banyak betul habuk blog aku nie..beberapa hari dah tak update. Maklum laa bercuti 4 hari.. macam laa lama kan.. hehehe.. Hari ini baru masuk ofis balik.. pas tuh bz nak selesaikan kerja.  Ni curik masa kejap update blog aku yang tersayang ini..kut² ada yang tertanya² kan.. heheh.. ada yang cari ker..?? Adoiyai perasan le plak..kan.. tak per..laa..hentam jer laa.. :)))

Okey.. aku mula kan cerita yer..

Hari Sabtu yang lepas aku sekeluarga bersama² dengan keluarga Kak Yong dan Angah dengan Kak Yang, weols pergi jalan-jalan ke belah pantai timur sana.  Sebenarnya weols nak ke Gambang Water Park.  Sebelum ke Gambang, Sham telah pun buat booking online dengan satu homestay yang berdekatan dengan watepark ini.  So, dengan gembiranyaa weols pun mulakan perjalanan dan mula berkumpul dekat Shell berdekatan dengan Kunang².  Dari situ.. bincang² weols singgah dulu di Sri Gombak untuk makan tengahari dulu sebelum memulakan perjalanan.  Dah kenyang makan baru laa weols gerak..dalam pukul 12 gitu.  

Dalam perjalanan dapat call pasal penginapan homestay weols tuh ada masalah sebabnya owner homestay tuh dah tersilap dan terbagi rumah weols tuh pada orang lain yang kebetulan namanya pun Sham jugak.. Aduhai.. memang geram betul..masa tuh.. sebab iye laa dah tak de penginapan laa..kan..Nasib baik hubby bawak Tab.. surf laa umah homestay lain plak.. Alhamdullilah dapat sebuah rumah semi-D berdekatan dengan bandar Kuantan.  Tak kisah laa.. so booking terus.  Nasib baik ada GPS laa untuk tunjukkan jalan.. Dalam pukul 5 petang weols sampai laa ke homestay.  Berehat kejap sebelum keluar untuk makan malam plak..

Ikan Keli Bakar.. Cicah air asam ... 


Nasi aku.. Gulai Rebung  Ikan Masin, Kerabu Perut.. 


Muka kekenyangan.. 

 Lepas makan pekena plak laa buah²an

Ini laa homestay weols.. di Damansara Kuantan 


Ini bilik utk Angah.. plak ada sterika di sediakan 


Ini bilik Kak Yong sekeluarga..master bedroom ada aircond dan bilik air.. 


Tempat ruang makan 

 Ini bilik Kak Yang tido sebab kecik sikit.. laa


Ini bilik yang aku sekeluarga yang guna.. Ada toto disediakan.. 


Dapur yang complete ngan pinggan mangkuk, dapur gas, peti ais.. 


Ruang tamu.. yang kemas.. 


Ruang tempat menonton TV.  Ada astro tapi weols tak bawak kad 
jadi tgk siaran TV biasa jer..laa


Nanti sambung next N3 yer..

9 comments:

  1. owhhh bercuti dengan family besar...mesti syokkk ;)

    ReplyDelete
  2. luar jugak homestay... cuti ramai2 begini best

    ReplyDelete
  3. cantiknya homestay tu kak... nanti leh rekemen ye...

    ReplyDelete
  4. ler..nasib baik ada homestay lain kan..

    ReplyDelete
  5. laaa...nasib baik ada umah lain...akk pon la ni suka cari homestay dari hotel..lebih privacy akk rasa...leh santai2..

    ReplyDelete
  6. Luasnya homestay tu. kalau wak familly ramai ramai mesti leh muat ni. kalau tak cukup bilik boleh lagi tido kat hall.ngeee...

    ReplyDelete
  7. homestay u nie selesa and bersih sis...leh rekomenkan nanti....

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss