Tuesday, December 13, 2011

Sedap Laa Plak..

Gara-gara Abg Ipin bercerita tentang Nasi Beringin.. 
jadi aku dan Cik Mel pun order laa ngan Abg Ipin.
Senang order ngan Abg Ipin..nie sebab dia call
ajer.. dulu then dalam pukul 12 lebih dia cuma
pergi ambik jer.. Katanya tadi.. bila sampai kat 
kedai tuh orang dah beratur panjang..

Alhamdullilah Nasi Beringin telah selamat
masuk ke dalam pewut.. sedap plak tuh.. lain kali
leh order dari Abg Ipin lagik.. Cam terasa-rasa 
jer nie.. Aduhai..

Ini aku punya.. Nasi berlaukan Ayam Goreng, Jelateh Timun & Nenas.. Kuah Kari.. 
Yang buat sedap tuh Nasinya..tuh.. 


Ini plak Cik Mel yang punya... Sotong sambal.. pun sedap jugak.. 


Ini Model Nasi Beringin.. sedap sampai dah tak pandang kiri kanan.. :)

13 comments:

  1. nasik beringin yg sy penah makan kaler kuning..x sedapp

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan sodapnyer!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. ermm..sedappnya..kat mana boleh beli ni rina..?mengidam la pulak..

    ReplyDelete
  4. Dulu ada restoran nasi beringin di Kg Baru. Rasanya sekarang dah tiada lagi.

    ReplyDelete
  5. mmm.. nasi beringin ni makanan org mana ek? tak pernah dengar lagi nama nasi beringin.

    ReplyDelete
  6. tak pernah makan sedap yerk.. kat mana belini...

    ReplyDelete
  7. Norihan @ Cho Zila.. Nasi kawan ofis yg gi beli.. katanya dekat Bangsar.. :)

    ReplyDelete
  8. aduiii haii.. tetiba lapau lah pulak.

    ReplyDelete
  9. nasi beringin ni dari dulu popular kat bangsar..dulu depan NST..skrg kat food court menara mutiara bangsar..cuma dee je tak pernah try..dgr cerita mmg kena gi awal 11.30..kul 12 kalu..dh pjg queue..huhu..

    ReplyDelete
  10. kejam la kak....lieya plak yg terliur ni ekekeekekek......

    ReplyDelete
  11. Nasi beringin ?

    Belum pernah makan lagi memula baca tajuk ingat mata sy salah baca dlm otak fikir nasi beriani bila tgk gambar mcm nasi lemak.. klau terjumpa nanti nak jugak cuba rasa menu ni..:)

    ReplyDelete
  12. yup...nasi beringin ni sedap. indah khabar dan indah rupa.. lain kali blh makan lagi ;D

    ReplyDelete
  13. RESTORAN BERINGIN KG BARU

    masih kekal di tempat yang sama.
    cuma wajah berlainan.kerana sudah di ubahsuai bagi menyediakan tempat makan yang lebih selesa.

    signboard sahaja yang belum dipasang lagi.

    tempahan nasi beringin 0197769944

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss