Friday, February 10, 2012

Cuti Balik Kampung Part 2

Hari Ahad malam lepas maghrib.. angkat beg ke rumah Kak Idah plak. 
 Weols tido di sini plak laa..

Ini ada lah sarapan pagi di rumah Kak Idah..

Lepas bersarapan bersiap² nak ke bandar Teluk Intan.  
Kak Yang nak beli barang sikit sambil tuh leh laa cuci² mata..


Sempat lagi bergambar berlatar belakang Menara Condong..


Nak jugak tu.. bergambar..hehehe.. 

Selain dari beli barang²...singgah makan tengahari juga disini dan sempat laa juga menghantar anak Kak Idah, Zila balik..ke kampusnya.. di Stesen Bas, Teluk Intan.  Balik dari TI.. bersiap² packing barang² dan weols ke rumah Apak sekali lagi sebelum balik ke KL.

Di rumah Apak sempat aku capture gambar ini.. Hubby ngan Apak dan Abg Hadi.. 


Depan umah Apak masih ada lagi tinggal buah rambutan .. sempat laa hubby aku petik makan..
 tak bawak balik pun.. 

Tu dia.. buah rambutan..

Lekang jugak.. buah rambutan ini.. tapi banyak semut


Posing bang jgn tak posing..yer.. huhuhuhu

Lepas Maghrib di rumah Apak, weols gerak balik ke KL.  Sempat singgah ke R&R Tapah dan
lepas itu singgah di R& R Ulu Bernam dan pekena seperti biasa..
Mee Kari ler....

Nyum² Mee Kari.. feveret.. di Ulu Bernam


12 comments:

  1. Nasi lemak brutal pun ada tu. :)

    Orang kata rambutan yang dihurung semut tu tandanya rambutan manis. Ye ke tidak ek?

    ReplyDelete
  2. hehehe.. tengok anak akak tu dah besar kan. tapi still nak duduk atas riba abah lagi. manja tul dia.

    Dulu Amirul pun sama jugak pangai nya. Org tengok dah besar. tapi kita ni jenis yg biasa anak duk kat atas riba idak le rasa janggal pape pun.

    Sejak dapat adik, Amirul pun dah malas nak berebut ngan adiknya tuk parking kat atas riba papanya.

    ReplyDelete
  3. kat R&R ulu bernam saya selalu makan mihun sup...

    ReplyDelete
  4. nnt nak try jugak lah mee kari ni sis..kalau keutara...

    ReplyDelete
  5. kampung I ni dulu...windu sangat balik nak tengok menara condong

    ReplyDelete
  6. FUHH best woo tgk gambar2 sume kak..sebab byk gambar makanan...mmg lieya suke keekekekekeek.....

    kak, ade lagi buah rambutan yeak...kire tu yg ujung2 le tu kan kak......

    ReplyDelete
  7. kg kat teluk intan ya, masa kecik dulu selalu gak gi sana. kalau sampai kat stesen bas TI tu mesti nak tengok menara condong tu kompius napa dia senget.

    ReplyDelete
  8. bestnya dapat makan rmbutan yg fresh dari pokok.....

    ReplyDelete
  9. salam ziarah..
    wahH, mewahnya brekfast dia..
    macam2 ada =)
    rasany pernah sampai skli baru ke TI nie..sempat gak la posing depan menara condong tu..huhu

    ReplyDelete
  10. saya masih belum sampai lagi kat Menara Condong tu..merata dunia dah pegi tapi tempat sendiri belum pergi lagi

    ReplyDelete
  11. i simply suka sgt kalo dapat balik kampung halaman...
    nak nak leh main petik2 buah moktan!

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss