Friday, February 03, 2012

Modem Baru Lagi....

Yeahh sekarang ini aku kat rumah dah boleh ber Wifi.. 
untuk 5 orang pengguna.. kira okey laa untuk weols
yang tak berapa nak ramai kat rumah tuh..

Semalam petang hubby ngajak aku ke Berjaya Times Square
Katanya nak subscribed Postpaid untuk U-Mobile Broadband
Hubby dah teruja nak ambik package yang ditawarkan
iaitu 20GB.. RM128 sebulan  
Hubby aku ini adalah pengguna internet TEGAR jadi kiranya
berbaloi laa kalau ambik yang 20GB ini sebab kalau yang
biasa 5GB tuh kejap jer.. dan bila melebihi internet
akan jadi slow.. tu yang boring kalau surfing internet..

Kalau nak guna package ini kena beli modemnya RM250
dan kena bayar RM100 untuk registration tapi wang
registration ini akan direbatekan selama 5 bulan jadi adalah
potongan RM20 nanti.. Jadinya beli modem aje ler..

Lagipun senang kalau nak bawa ke mana²kan.. dan ianya
lebih murah dari network provider yang lain..


Di kaunter U-Mobile.. di Berjaya Times Square.. 

Ini laa bentuk modem tuh.. kecik jer.. boleh masuk poket... 


Hubby aku yang teruja sangat.. nak guna.. 

p/s : Lambat sikit nak upadate blog.. mood tara mari laa..  Malam ini insyallah aku balik kampung..  Pada teman² yang akan pergi bercuti.. tu moga selamat di jalan raya, selamat bercuti..dan Selamat Menyambut Maulidur Rasul.. 

19 comments:

  1. wah..best ni...

    modem ni cucuk kt 1 lappy...lepas tu yg lain2 pun boleh guna eh...? ;)

    ReplyDelete
  2. amboi terkejut akak dengar 20gb, itu puas pakai, cam umah akak ni 5 gb tak cukup, nengok you tube banyak dah slow : (

    ReplyDelete
  3. Nabilah ~ akak cucuk modem kat lappy tuh sebab nak charge sebab baru ambilkan.. sebenarnya tak perlu pun.. just on jer modem tuh.. dia akan jadi wireless

    ReplyDelete
  4. Cik Ina.. ~ tu ler pasal kalau 5GB bila tgk YT jer dah abis.. dah.. jadi slow ler.. :)

    ReplyDelete
  5. ok ek u mobile nih..


    sy masih pakai beruk band celcom yg bodoh ni..


    lembab kalah siput sedut..tgh 'paksa' hubby ambik unifi

    ReplyDelete
  6. Rina ~ so far laju jer.. UMobile nie..tak de plak masalah buat masa ini .. akan dtg tak tau plak kan..

    ReplyDelete
  7. bestnye kalau pakai 20GB.sti puas hati n berbaloi2 kan.ratu pakai celcom lg ni...tu pun just utk fb n blog je kan.so far ok lg la kecuali hujan lebat sgt baru line problem.

    ReplyDelete
  8. sy pakai maxis..laju tp bila abis quota faham2 je la hehe

    ReplyDelete
  9. boleh digunakan diluar kuala lumpur tak? maksudnya kalau kita travel, boleh bawak n guna? macam PiWiMax tak boleh. yg ni boleh?

    ReplyDelete
  10. untungnya boleh dibawa kemana2kan...owhh selamat menyambut maulut nabi kak

    ReplyDelete
  11. okeylaa rega tu...me too pakai u mobile utk phone...so far k jer...tp tenet streamyx

    ReplyDelete
  12. pakai juga umobile dan celcom...dua2 ok gak la...

    ReplyDelete
  13. ok lah kalau berbaloi .. tapi ieda x pandai bab2 nie
    selalu apa2 dgn adik lah , dia lebih arif ;)

    ReplyDelete
  14. selamat mnymbut maulidur rasul...

    saya masih guna celcom yg kadang2 lebih slow dari siput..hehehh

    ReplyDelete
  15. lepas nie leh ler beronline dimana jua anda berada :D

    ReplyDelete
  16. KAt area umah rin tak dpt unifi lagi ke??

    Tp unifi takleh bwk ke mana2, kan? ntah ler..sy pun bknnya tau sgt psl unifi ni psl tepen tak sampai lagi, hehe..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss