Monday, April 30, 2012

Aduhai Geramnya..

As-Salam

Khamis, 26 April 2012

Petang seperti biasa, hubby aku ambil aku seperti biasa kat ofis.  On the way balik memang selalu jalan jem kat Jalan Connaught, Cheras dan weols yang naik motor nie ikut laa jalan tengah.  Kiri kanan kereta jalan slow² laa.  Tiba² masa weols lalu tuh ada laa plak satu kereta nie bagi signal 2 kali blink terus masuk lane kanan.. Weols nie yang dah dekat sangat.. tiba² break mengejut laa.  Apa lagi hubby tak leh nak control motor jadi jatuh laa.  Nasib baik motor kat belakang weols pun tak laju kalau tak tak tau laa apa jadi ngan weols nie. Kereta yang tiba² masuk lane tuh cabut cam tuh aje.. pas tuh wat² ilang menyelit² laa takut weols nie cam plak kereta dia tuh.  Hampeh betul laa.. nak masuk tak tengok cermin ker..tiba2 jer masuk.

Memang geram betul.  Dah jatuh sebelah kanan kaki terhimpit ngan motor.. hubby tak larat dah nak angkat motor dan nasib orang motor yang lain tolong angkatkan motor dan nasib baik jugak laa motor tak de yang rosak.  Cuma weols nie jer.. kaki aku dah terseliuh.  Hubby aku kena kat lutut dia.. Aku plak tapak tangan sebelah kiri nie dah tak leh nak gerak² sangat. Luka memang tak der syukur alhamdullillah.  Jadi hari Jumaat lepas aku MC laa laki bini dok umah.  Solat pun duduk jerk..

Alhamdullillah hari ini aku dah kerja tapi half day laa.  Hubby je cuti lagi.  Memang dia ambil cuti hari ini.  Kaki aku masih lagi sakit² sikit laa jalan pun tak stabil lagi.

Aku tak tau macam mana jam aku boleh putus.  Jam aku pun orang lain 
yang tolong kutipkan... bagi kat hubby aku..


9 comments:

  1. ya allah sabar ye. memang geram bila org dah wat salah main lari cam tu je. T faham sesangat, sebab dulu ni Amirul pernah kena langgar lari.

    Biarlah kak, biar Allah yang balas jasa dia yang tersangat la baik tu. hishhhh..... tetiba jadi terbakar dalam ati ni.

    semoga akak cepat sembuh ye. amin.

    ReplyDelete
  2. sakitnya jatuh motor, saya dah merasa jatuh moto camtu jugak kena himpit ngan kereta pastu kereta tu blah gitu je sakit hati memang tak terkata tapi sakit badan lagi la kan.
    semoga akak cebat sembuh ya.

    ReplyDelete
  3. erk akak? aduiii...takutnya....kekadang org yg drive ni buat nampak2 tak nmpk je ngan penunggang motor..takut jd mcm ni.. =(

    ReplyDelete
  4. masyaallah...harap akak and hubby tak apa-apa ye. tu la, kt jalanraya ni dah berhati-hati pun kena gak..

    ReplyDelete
  5. Sabar ye Rinn... ujian allah beri tapi syukurlah tak serious. Percayalah walau di dunia dia selamat tapi kadang balasan allah beri sebelum kita mati lagi...

    ReplyDelete
  6. la sayangnye dah putus tu. tp leh tukar rantai lain tu...p kat kedai jam

    ReplyDelete
  7. tulah kekadang kepada tuan kereta tu.. klu nak belok tu tgklah cermin sisi dan cermin belakang.. jgn dok belok je.. yg terima akibatnya orang lain..haish geramlah org macam ni..

    ReplyDelete
  8. aduhkak...tekejut lieya bace kisah akak nie....syukur akak takde ape2 yg serius.....mmg selalu jadi mcm ni kan kak, org lain yg buat silap, org lain yg kene akibat.....dunia skrang mmg tak diduga......

    rehat2 kak yeak....

    ReplyDelete
  9. Mcm tu lah, rinn...naik apa pun risiko jgk kat jalanraya. Tp motor laa lebih teruk sekiranya ada apa2 berlaku.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss