Thursday, April 26, 2012

Dari Yang Lama Ke Yang Baru

As-Salam

Semalam dalam peti surat ada dapat notis dari TNB.  
Suspen jerk ingatkan apa ke halnya.
Rupanya dia orang nak datang ke rumah untuk tukar meter 
elektrik dari yang jenis analog ke digital yang baru.
Tanpa sebarang caj yang dikenakan.

Rasanya untuk perumahan yang baru semua dah guna
jenis yang gini.  Weols yang perumahan jenis lama ini
baru nak tukar.  

Dengar kata bila dah tukar baru nie lagi laa mencanak
naiknya meter nie.  Tunggu le hujung bulan tengok
bagaimana plak chargenya..  Harap² tak laa..kan.

 Tu dia jenis digital yang baru.. kalau malam ada lampu..plak.. 

Dari Yang Lama Ke Yang Baru.. 


10 comments:

  1. umah kawan t pun dah tukar. dia ckp hat jenis digital ni lagi banyak dia kena bayar.

    tak sure betul ke idak. tapi majority ckp cam tu la

    ReplyDelete
  2. Rumah saya ni masih meter lama lagi, tapi yg tensinya dorang datang check api 2 bulan sekali. kalau tak dtg check, pos jer bil guna anggaran mau bil beterabur kejap mahal kejap murah.
    kalau tukar meter baru mesti melambung bil punya, org jawa kata "cap jempol" hee...

    ReplyDelete
  3. bertambah canggih gitu kan kak.....ckp pasal bil, kat umah lieya ni mmg tinggi kak...almaklum laa tiap mlm on ekon...tu belum masuk melanguk dpn laptopnye huhuhuhu

    ReplyDelete
  4. betambah canggih teknologi skrang...
    tp ada efek ke?bil ?

    ReplyDelete
  5. rumah saya mmg dah lama guna yg digital ni..so tak boleh compare lah betul ke bil makin naik atau tidak..tapi kalau ikut logik, kadar bil tu takde kena mengena lah dgn pakai meter digital atau analog...kalau dah byk pakai, tinggi lah bil nya..ekekekeke

    ReplyDelete
  6. rasanya bill tu lebih kurang je.. tapi tak tahulah pandangan org lain..

    ReplyDelete
  7. betul rasanya..

    rumah sy pun..bila dah tukar...bill elektrik naik sikit dari yang biasa... ;)

    ReplyDelete
  8. rinna, skg nie semua pakai digital jerrr...

    ReplyDelete
  9. Umah sy masih meter lama lg..pelan2 ler agaknya TNB tu. Tp kalo betul lagi tinggi nk kena cas letrik..baik ler lambat2 TNB tu wat pertukaran meter kat umah kitorang, kahkah..

    ReplyDelete
  10. TNB makin untung makin kaya, makin TAMAK

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss