Thursday, April 19, 2012

Makan² Shopping Sikit dan Gajet Baru

Sabtu, 14 April 2012...

Pada tengahari tuh aku pergi kedai motor beli helmet yang aku dah tayangkan kat uols tuh.  Lepas beli, hubby ajak gi kedai gunting sebab dia nak gunting rambut dia.  Aku pun tunggu dia dalam kereta jerk. Lepas bergunting anak aku sibuk plak nak makan kat kedai bersebelahan kedai gunting tuh.  Oleh sebab pagi tuh dah breakfast nasi goreng aku cuma order mee kari, anak aku plak nak laksa dan hubby aku order Nasi Kukus Ayam tuh pun share² laa nak rasa kan.

Sebelum makanan sampai sempat laa selak² surat khabar


 Laksa pilihan anak aku.. sedap gak laa..


Mee Kari nie aku punya.. pekat kuah dia.. 
cuma dalam rencah tak de kerang tapi kira ok laa..


Nasi Kukus ini hubby aku.. 

Lepas makan, weols ke Care4 plak.  Nak beli sikit barang² tapi tak banyak laa sebab hari Sabtu kan tak de plakstik bag leceh laa nak beli barang.  Sebelum masuk Care4 tuh ada plak laa Colgate Rep. tuh offer cek gigi percuma.  So hubby cakap boleh laa try.. Weols pun cek laa.  Dapat laa free gift ubat gigi dan colgate plax tuh..tapi yang kecik² punya.





Dah weols semua cek gigi.. anak aku nak beli DVD game.. dalam pada tuh hubby pun singgah laa kat kiosk yang jual henfon.. tengok plak harga henfon kat sini murah sikit dari kat PC fair.  Apa lagi terus teruja nak beli.. tapi tak laa beli terus time tuh.. sebab ada benda yang nak kena copy.. sendiri.  Jadi petang lepas solat Asar weols ke Care4 semula untuk memenuhi hasrat hubby aku untuk mendapat henfon baru ini.

So ini laa dia gajet terbaru hubby aku.. tersenyum hubby aku.. dah dpt apa yg dihajati



15 comments:

  1. fuh galaxy note tu. mesti senyum smapi telinga kan. waaaa.. syaya shuka jugak!!!!

    ReplyDelete
  2. Macamana kuah mi kari tu boleh jadi PEKAK? hehehe...

    (mulanya kakcik ingatkan mi kari tu rojak!) :)

    ReplyDelete
  3. wahhh sudah rembat note....kat opis lieya ni pun ramai gak p akai note kak...mmg best le dieorg kate...tapi lieya tetap setiap dgn iphong hihihi...cepat kak, lepas ni turn akak lak rembat note....

    ReplyDelete
  4. Ingatkan mee kari tu rojak mee tadi,nampak sedap.
    Wah dah tukar ke Galaxy Note hubby akak,canggihlah.

    ReplyDelete
  5. Kakcik nie buat kakak gelak pulak...hihi:)

    Kalau kelaur tak makan memang tak sahlah Rinna...

    ReplyDelete
  6. pantang nengok mee kari...mesti suker....paling tak suker jumpa dentist....paling bess dapat samsung tablet.....bess leh buat mcm2kan

    ReplyDelete
  7. pantang nengok mee kari...mesti suker....paling tak suker jumpa dentist....paling bess dapat samsung tablet.....bess leh buat mcm2kan

    ReplyDelete
  8. wah dapat gajet baru en. suami yer....tak teruje ker nak gajet baru jugak sis....

    ReplyDelete
  9. mancungnya hidung doktor tu..hehehe... (^_^)

    oh...gadget idaman sy juga tu..tp belum mampu tuk memilikinya....bnyk komitmen lain..huhu..jeles..jeles... ;P

    ReplyDelete
  10. gadget dgn lelaki x dpt dipisahkan kan..galaxy note idaman suami sy jugerr

    ReplyDelete
  11. wahhhhhhhhhhhhhhhh beli samsung galaxy note la....hebat la kak ni..........nnti review la function2 dia....mesti menarik entry

    mee kari kegeraman sy tmbah kalau ada kerang byk....nyum nyum

    ReplyDelete
  12. laksa itu sungguh memikat jiwa ku :)

    waaaahhhh dah rembat note....
    next u plak kot sis hehehehehe...

    ReplyDelete
  13. sedapnya kak...tgklah gajet apa..pttlah suami kak senyum haha..

    ReplyDelete
  14. sedap tgk mee kari rinna tuu hurmm yumx3 .. ekkeke

    wahh tahniah akhirnya dpt apa yg diidamkan .. rinna bila lagi :)

    ReplyDelete
  15. Best laa ada gajet baru....
    Sy ni rasa mcm kena beli gak hp yg elok sket tp tu lah..lom masa nk membeli lagi. Duit mcm2 hal nk pakai, mm..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss