Tuesday, May 22, 2012

Kisah Balik Kampung Part 2

As-Salam

Balik dari Pasar Sabtu, acara memasak plak laa untuk makan tengahari.  Dalam pukul 5 petang Kak Idah dan Abang Hadi datang plak.  Borak² laa ngan dia orang dan tak lama lepas tu plak Abg Uda sekeluarga plak sampai.  Uda dan keluarga bermalam di rumah Apak malam tuh.

Esoknya lepas makan tengahari bersiap² laa untuk balik ke KL.  Weols singgah di rumah Kak Imah dulu lepas tuh konvoi ngan Uda balik ke KL.  Masa on the way nak balik tuh tengok tangki minyak ada 3/4 lagi jadi hubby cakap kita isi minyak kat Ulu Bernam laa.. tapi bila sampai di hentian Ulu Bernam rupa² petrol station tuh dalam renovation plak.. adoiyai.  Masa di Ulu Bernam seperti biasa makan Mee Kari laa dan solat maghrib di situ.  

Teruskan perjalanan.. minyak masa tuh dah kat E dah.. mula laa kalut.. tutup aircond semua.  Kereta Uda dah ke depan.  Call dia tanyakan kat mana petrol station yang terdekat.. Yong Ina beritahu masuk kat exit Rawang situ yang terdekat.  Alhamdullillah sempat sampai ke Rawang dan ambil minyak di situ.. Riso jugak laa kalau tiba² minyak abis tengah jalan.  Ini satu pengajaran laa buat weols.. Iye laa tak sangka laa plak petrol station tuh dalam renovation..

Balik tuh singgah ambil mak aku kat flat dia.. sebab masa balik kg dia balik flat kerana hari Jumaat tuh dia ke hospital ambik ubat dan lepas itu hantar Nyah balik ke rumah dia.  Sampai di rumah dalam pukul 9.30 malam.

Kak Idah dan Abg Hadi datang rumah Apak 


Menjamu selera.. beramai² 



 Singgah di rumah Kak Imah..






 Ikan Sepat Wadi..


 Hasil belian di Pasar Sabtu..


Hasil kutipan di belakang rumah Apak 


Berhenti rehat di R&R Ulu Bernam


6 comments:

  1. Makan beramai-ramai mcm tu sekeluarga mmg menyeronokan...tau2 nasik dah bertambah 2 pinggan...

    ReplyDelete
  2. balik kampung, berkumpul ramai2, makan sama2 itu yang seronok kan. Tak perlu tunggu raya pun untuk semua tu....:)

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah mungkin minggu depan kakcik dapat singgah ke kampung di Perak. Orang seronok balik kampung, tapi kakcik sedih....

    ReplyDelete
  4. ativiti dgn keluarga..mkn ramai2..bestnya.

    ReplyDelete
  5. seronok dapat makan beramai2kan

    ReplyDelete
  6. seronoknya makan2 kat kg..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss