Monday, June 11, 2012

Citer Aktiviti Hari Sabtu Lepas..

As-Salam

Hari ini dah mula persekolahan. Biasa laa pepagi jalan jem ler.  Nasib baik laa pergi kerja naik motor.  Dalam perjalanan terserempak plak ngan motor exiden.  Masa tuh dah ramai orang yang kerumun so hubby cakap tak payah berhenti.  Iye laa sebagai penunggang motor kena laa tolong menolongkan dan perihatin.  Ini hari dia esok lusa tak tau kut hari kita plak.  Alhamdullillah sampai ofis pun cam biasa jerk.. tak de masalah sangat.

Aku nak citer masak² aku hari Sabtu lepas.  Pepagi tuh bangun wat Nasi Goreng ngan Goreng Nagget jerk.  Makan² sampai kenyang. Dalam tengahari tuh ingatkan rasa maleh nak masak.. iye laa dah makan nasi gorengkan.. tapi fikir balik..tengok ada daun pegaga yang mak aku beli.. Jadi decide wat gulai lomak pegaga laa.. Memang kegemaran laa gulai pegaga ini lebih² lagi kalau bila dah di keringkan 2 hari.. cam jadi rendang plak.  Pas tuh gorengkan plak terung ngan ikan bilis bercili ngan goreng telor.  Weols makan pun lewat sikit laa lepas solat Asar.

Dah kenyang perut, hubby ngajak gi Low Yatt.  Tetiba plak skrin netbook tak kuar gambar apa² blank aje.  Mula laa nak bengang.  2/3 kali laa try tak kuar² gak gambar.  So weols pergi laa Low Yatt.  Bila sampai sana jerk, bila teknisen tuh on jerk boleh ler plak.. adoiyai.. saje je kan.. nak buang minyak weols nie.. Sampai sekarang alhamdullilah okey laa plak.  Mintak² tak de problem.. kalau nak kasi problem pun biar laa jangan sampai abis warranty.. tuh..


Nasi Goreng.. Nyum²


Beli Cheese ini dari kawan ofis..  


 Ada banyak digoreng.. letak 2 jerk laa.. yer..hehehe cicah
 ngan cheese dan cili sos

Suka wat goreng terung gini.. 


Gulai Lemak Cili Api Pegaga ngan Bilis.. Feveret den.. 


Goreng plak ngan telor dadar.. 


P/s : Tak tau nak letak tajuk apo dah.... poning palo den.. gasak laa yor.. janji den update.. adesss


18 comments:

  1. Masa cutilah jadi chef Rinna. Pengaga kalau yg daun kacik-kecik tu kakak suka makan ulam raw gitu je. Cecah dgn sambal belacan lagipalh best Rinna....

    ReplyDelete
  2. Kakcik suka sangat makan terung goreng berlada tu. :)

    ReplyDelete
  3. T memang suka makan terung yg digoreng gitu & di buat sambal kering.

    Tapi, bila dah makan sepuas ati. mula la idung ni gatal, telinga gatal. mata gatal. Resdung le tu.
    haishhhhhhh

    ReplyDelete
  4. masak lemak pegaga tu pun faberet saya... tapi susah nak dapat pegaga sekarang ni...

    ReplyDelete
  5. xpernah ag makan gulai pegaga cmtu..share resepi leh tak sis..pastu tag sy! Pleaseee...nmpak sgt menarikkkkk..:-)

    ReplyDelete
  6. @RK ~ Pegaga byk jual kat pasar tani..atau pasar² besar..kalau pasar malam pun jarang ada.. :)

    ReplyDelete
  7. @Gieyana~ In sya Allah nanti akak sharekan resipinya senang sgt.. campak2 jerk.. :)

    ReplyDelete
  8. saya pun suka makan terung goreng macam tu. Sedap kan?

    ReplyDelete
  9. pernah hubby tolong org aksiden motor
    malam2

    siap kena block jalan dgn motor dia
    takut org lain langgar lagi org yg
    terlentang tu..

    hari ini hari dia...begitulah

    ReplyDelete
  10. mmg membuka selera la...dapnyer lauk2 ni

    ReplyDelete
  11. mmg membuka selera la...dapnyer lauk2 ni

    ReplyDelete
  12. kak rinna, tiba-tiba rasa ngidam nak makan terung macam akak masak huhhu..

    ReplyDelete
  13. bila close up dedekat gitu aduh mak ai telan air liur tgk...

    ReplyDelete
  14. weh tk pernah wat pegaga msak gulai.. biasa makan mentah wat ulam.. nak try lah nnti

    ReplyDelete
  15. akak kalau goreng terung cmtu, kene rendam terung dlm air dulu ke? ke tk payah ek?

    ReplyDelete
  16. mmg 'sempurna' lauk2 akak...lieya suke kombinasi tu kak...lagi2 terung tu....lieya ni mmg hantu terung kak....lagi2 style lauk mcm akak buat tu...sedap tu .....mkn ngan nasi panas2...hadoi laa kak....baru nak diet tak mo mkn nasi nieh....

    ReplyDelete
  17. @Afasz~ Kalau dah di potong2 dulu rendamkan..kalau tak nanti dia jadi hitam.. :)

    ReplyDelete
  18. sedapkan goreng terung dgn ikan bilis camtu, nak buatla lepas ni

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss