Friday, June 29, 2012

Menariknya KIDZANIA

As-Salam

Semalam anak aku ikut rombongan sekolah ke KidZania.   
Masa anak aku minta kebenaran nak pergi sini aku tak de 
laa nak kisah sangat apa bendanya KidZania nie.  

Rupanya menarik jugak laa tempat ini.  Kat sini didedahkan
mengenai kerjaya yang bakal anak² kita nak jadi apabila besar nanti.

Anak aku bila balik semalam seronok betul bercerita pengalaman
dia pergi ke sana.  Dia cakap dia sempat jadi Pilot bawa
kapalterbang AirAsia, jadi ahli bomba, jadi pakar bedah.. katanya
bedah pas tu keluar darah.. cam betul jer, panjat bangunan,
 jadi polis pegang pistol, kata pistol cam betul punya.. 
Dia juga jadi Chef buat cupcake, jadi magician 
dan banyak lagi laaa.. 

Dia dah sibuk dok bodek ayahnyaa ajak pergi lagi.  Bayaran
untuk masuk ke sana utk dewasa RM35 dan kanak-kanak RM55
yang ada mykad dan mykid laa..

Kidzania ini terletak dekat The Curve, Kota Damansara.
Pada uols yang ada anak² tuh rasanya tempat ini
menarik untuk dijelajahi bersama mereka... 
Aku pun teruja plak nak pergi tengok tempat ini..

Info selanjutnya klik KIDZANIA




p/s : Gambar anak aku tak de.. cikgu tak bagi bawa kamera...

13 comments:

  1. ooo.. kidzania tu menda tu ek. that day ada dorang tunjuk dalam nona . kalau tak silap la.

    ReplyDelete
  2. Kalau pergi dgn family boleh capture gambar Rinna. Anak-anak memang suka sebab macam realkan..

    ReplyDelete
  3. Baguslah budak2 didedahkan pasal kerjayanya macam manakan boleh dijadikan motivasi anak2 utk belajar rajin2 supaya boleh mencapai cita2nya.

    ReplyDelete
  4. laaaaa..sayangnya...tak dibagi bawak kamera pulak

    ReplyDelete
  5. seronok tuk budak2lah.. kita parents tumpang happy sekaki juga hehe

    ReplyDelete
  6. untungnya dapat pegi...
    tapi sayang tak bergambar...
    memang best tempat tu sis...
    tapi lum sempat nak bawa sapphire gi...ramai sgt...

    ReplyDelete
  7. salam rinna..kalau macam tu memng seronok l budak2 ye rinna

    ReplyDelete
  8. uishhh boleh tahan mahal huhuh ;)

    ReplyDelete
  9. ramai kwn2 blogger dah bawak anak gi kidzania..nti dee nak bwk mimi n fifi gaklah..

    ReplyDelete
  10. wah...keren ya kidzania


    salam kenal :)

    ReplyDelete
  11. hye akak,

    saya penah dgr jer pasal kidzania nih tapi tak tau ape ke bende........

    jom singgah blog saya

    ziadorawantan@blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Bagusnya tempat tu..anak2 dah didedahkan dgn kerjaya bila besar nanti......teringin jugak nak pergi...

    ReplyDelete
  13. baru-baru ni office ai ada buat program ke situ tapi ai tak dapat nak join sebab masih bercuti panjang lagi..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss