Monday, July 09, 2012

Majlis Perkahwinan Ain dan Sham - Part 1

As-Salam

Fuhh².. jap nak sapu abuk jap.. baru je beberapa hari tak update 
dah bersawang laa plak.. cepat bebenor  ler plak berabuknya.. 

Lepas balik dari kursus hari Jumaat lepas.. tak sempat nak 
update blog.  Bahan ada tapi tu ler.. tak tertaip le plak. 
Nie pun ku gagahkan juga update blog aku ni..

30 Jun 2012 (Sabtu)

Dalam pukul 10.30 pagi aku sekeluarga ke rumah Abang Uda 
(abang iparku) kerana hari ini akan diadakan majlis akad nikah Ain.

Keluarga pihak pengantin lelaki sampai di dewan dalam pukul 3 petang.  
Majlis akad nikah dimulakan dahulu dengan majlis pertunangan. 
Cincin tunang disarungkan oleh bakal mak mertua.  
Selesai majlis tunang baru lah disempurnakan majlis akad nikah.

Setelah lafaz akad 3 kali baru lah Ain sah menjadi isteri kepada Hisham.

Pelamin yang dihias cantik 


 Hantara dari pihak perempuan


Bergambar bersama pengantin sebelum majlis bermula


Antara tetamu yang hadir


Pengantin yang berdebar menunggu di ijabkabulkan


Sarung cincin pertunangan oleh bakal mak mertua..


 Pengantin lelaki.. sebelum selamat diijabkabul.. nerves jer mukanya..


Pengantin dinikahkan sendiri.. oleh bapa pengantin perempuan.


Upacara membatalkan air sembahyang..


Selamat Pengantin Baru Norain dan Hisham.. 
Maksu dan Paksu doakan moga uols berdua akan 
kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. Amin


Makanan pada hari tu.. Ada rebung perut, masak kicap ayam, 
ikan goreng, sambal belacan


 Bersama pengantin..


 Pengantin lama tapi nampak baru.. hehehe..


Bersama kaum keluarga yang lain..


Okey nanti sambung lagi majlis bersanding.. yer.. tunggu..


13 comments:

  1. Selamat pengantin baru buat Ain dan Hisham...

    Ada satu menarik mata kakak Ain bila maksu dan paksu ain bersanding lagi wah... mesti terkenang dulu-dululah tu (jgn marah Rinna kakak gurau)

    ReplyDelete
  2. amboi.. amboi ada pengantin lagi sepasang le kat pics last tu. ngeee..

    tahniah tuk Ain & Hisham

    ReplyDelete
  3. Semoga berbahagialah pengantin baru dan pengantin lama tu, ye...hihi..

    Kelakar gambar pengantin pempuan pakai kasut...lelaki tak pakai...
    Situasi yg selalu sy alami bila nk amek gambo pengantin, hihi..

    ReplyDelete
  4. Pengantin dengan pelamin sama2 santek!!

    ReplyDelete
  5. Pelamin yg ringkas, tapi menarik! Lauk rebung pun best kalau ada masa majlis kenduri..:)

    ReplyDelete
  6. amboi gambaq pengantin lama tu yg x boleh nak blah tu! teringin jugak hihihi

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru..moga jodoh berkekalan hendaknya..pelamin cantiklah..simple..

    ReplyDelete
  8. cantik sgt kak pelamin dan hantaran....pengantin pun cantik...mcm muke penyanyi nora plak lieya tgk heheeheh...solekan die cantik....suke!!

    menu kenduri mmg terbaik la kak...lauk2 kampung....fuhhh..sedap....

    amboi2 sempat akak bersanding ngan cik abe yeak!

    ReplyDelete
  9. Selamat pengantin baru buat Ain..cantik baju pengantin..

    ReplyDelete
  10. tahniah dan selamat pengantin baru utk Ain dan Sham...

    sweet jer pengantin lama dop di atas pelamin tu.....

    ReplyDelete
  11. pengantin lama...tapi masih berseri...:D

    ReplyDelete
  12. cantik la pelamin n hantaran die.. ;)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss