Friday, July 20, 2012

Percutian Ke USS Singapore ~ Part 2

As-Salam

Hmm.. dah beberapa hari blog ini sunyi tanpa di update.  Sebenarnya sejak dari hari Selasa lepas aku tidak sihat.  Hari Selasa tuh aku MC sehari. Deman ngan batuk dan selsema.  Hari Rabu plak aku datang keja kena plak jaga kaunter sebab selama 3 bulan nie kena rotation.  Staf yang permenant jaga kaunter kena pinjam ke bahagian lain untuk ganti staf yang cuti bersalin.  Memang bz giler laa nak kena handle kaunter ngan keje sendiri plak lagi.  Badan plak tak berapa nak sihat lagik.  

Semalam aku EL sebab malam tak lena tido.. ngan batuk plak lagik.. Hari ini baru laa masuk keja balik.  Atas meja keja dah menimbun.. adoiyai.. sabo je laa..  Kat Bahagian aku ada wat potluck sambut pose.. nie aku citer kemudian yer.. sambung ngan gambar gi USS hari tuh.. 

 Ini di hadapan pintu masuk Transformer.. Uols kalau datang sini mesti
 masuk Transformer.. memang best giler .  Kena pakai cermin mata 3D.. plak tuh.. 
Gambar depan masa memang real.. :)


Bergambar di depan roller coster je laa.. tak berani nak naik.. seriau je tengok.. 


Kerusi untuk roller coster.. tak naik.. dpt duduk jadi ler..  Sapa nak naik yg pakai
sandal tu kena laa tanggalkan.. kalau tak sure jatuh punya.. 


 Sempat laa bergambar ngan orang2 elektrik nie

Ini plak.. semasa weols naik boat untuk adventure Jurassic Park 
Uols kalau tak nak basah kena laa beli raincoat nie.. 






Dihadapan Eypt Adventure.. kat sini.. pun best.. juga tapi kalau orang yg fobia naik
roller coaster tuh tak payah laa naik...


Makanan yang di oder masa singgah di Johor Premium Outlet.. 
utk solat dan makan malam.. Tak sedap laa nasi nie.. 
doi rugi je beli.. nampak cam sedap..

Keluar dari USS dalam pukul 6.30 petang singgah di Johor Premium Outlet dan teruskan perjalanan.  Sampai di UNIKL lebih kurang pukul 2 pagi.. terus aje laa balik rumah.. Untuk pengetahuan uols, tandas di USS nie tak de air cuma ada air untuk basuh tangan aje laa...  So dinasihatkan bawa laa botol mineral untuk wat basuh²kan.. atau pun bawa wet tisu..ker..  Memang best laa trip ke USS nie.. jadi pada yang belum pergi tuh di galakkan kan.. tapi kalau yang ada anak kecil tuh susah laa sikit..kan.. Okey tuh jer.. Sekian.. :))

p/s : Esok semua umat Islam dah mula berpuasa dan aku ingin memohon maaf jika ada tersalah kata yang menyinggung perasaan sesiapa.  Selamat Berpuasa, moga amalan kita diterima oleh Allah.. Amin.

16 comments:

  1. uish bestnya gi uss...
    me plan nak gi hujung tahun nie....

    selamat menyambut ramadhan al mubarak ya sis...

    ReplyDelete
  2. PEsal lak takde air?? dorang main lap ngan tisu aje ke?? ish..ish..

    ReplyDelete
  3. JPO tu boleh tengok je Rinna. Harap harga je mahal bukan main...

    ReplyDelete
  4. Wow....nampak budak2 seronok yea

    ReplyDelete
  5. wah hapening berjimba seisi famili gitu.. :)

    hehe sejak pegnen ni ngengade ngidam sgt2 nk gi USS walopon dh bekali2 jejak sana..aduhai..mmg pelik punye rasa teringin ni..sabor je ler..hihihi

    ReplyDelete
  6. wah rinna mmg happening sungguh yek!

    ReplyDelete
  7. bebelit2 tgk roller coasternya eh
    slmt berpuasa kak

    ReplyDelete
  8. tengok first pic tu tertanya tanya gak. pesal amoi sebelah tu pakai plastik. tapi tak hujan pown.

    upa upanya kena pkai rainkot plstik tu tuk elak basah ek.

    best! kalau la dapat pergi mesti lagi best!

    ReplyDelete
  9. saya pun seriau tengok roller coster macam tu! haha..Mmg takde air kat USS tu...cina singapore pakai tissue aja..hahaha..

    ~salam Ramadan yg Rinna ~

    ReplyDelete
  10. Budak2 lah yg paling happening kan kalau pegi kat sini....ada juga ura2 nak pergi...jap jd jap tidak...tak ada rezeki lagi nak kesini...

    ReplyDelete
  11. Bsetnya.. Last time p tiket habih.. huhu..

    ReplyDelete
  12. selamat berpuasa Kak Rina!
    tandas takde air eeii nak jimat air la tu, kalau tak bawak air mau meraban nak basuh hee...

    ReplyDelete
  13. Nasib baik ada jual raincoat. Ingatkan kena beli siap-siap sebelum datang. Hehehe...

    USS ni memang dah masuk wishlist nak pergi... tapi tak tahulah bila nak sampainya. Hehehe

    ReplyDelete
  14. masuk singapore mana2 area pun mmg toilet dia tak mcm kat msia.kalau buang air kecik ok lg.kalau air besar aduh haru jugak kan.akak pegi unikl mana?seri alam ke?dulu RS keje situ :)

    ReplyDelete
  15. best2....lieya pun mcm akak kot..takkan naik roller coster tu hihih...kecut perut dibuatnye he heheheeheh harap tumpang posing jek laa eksen2 ekekeekekek

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss