Monday, July 16, 2012

Percutian Sehari Ke USS Singapore ~ Part 1

As-Salam

Sabtu, 14 Julai 2014

Ishh cam na nak mula nie.. okey gini.. masa cuti sekolah yang lalu, aku dan hubby ada bercadang nak bawa anak pergi ke USS Singapore tapi tak jadi la plak. Ingatkan weols postpone laa dulu.  Lepas itu hubby beritahu yang Koperasi ofisnya melantik dia jadi Program Manager untuk organise trip percutian.  Jadi dia suggest laa pergi ke USS nie.  Open pada ahli Koperasi dan dalam masa sebulan dapat laa dikumpulkan orang untuk 1 bas.  Alhamdullilah, trip 1 hari ke USS Singapore berjaya juga.

Bertolak dari UniKL pada pukul 1 pagi dan sampai di R & R kalau tak silapdi Gelang Patah dalam pukul 5.20 pagi untuk bersolat dan sarapan pagi.  Sampai di Imegresen Malaysia.. turun untuk cop passport lepas itu baru lalu di jambatan link ke 2 dan sampai di Imegresen Singapore.  Bawa la turun beg² semua untuk di scan dan cop passport lagi.

Selesai di Imegresen.. weols terus ke USS.  Sampai di sana. dalam pukul 9 pagi. Lepak² di kawasan berdekatan dengan tempat nak buat kad keahlian USS sebab pintu masuk akan dibuka pada pukul 10 pagi. Sambil menunggu sempat la buat kad ahli.  Masa weols di sana hujan turun sepanjang hari di sana dan cuma berhenti dalam pukul 4.30 petang.  Jadi jalan² kat dalam pun agak limited tapi nasib baik semua games adalah indoor..  Untuk pengetahuan uols.. nak naik game semua nie kena beratur punya laa panjang pas tuh berbelit² plak tuh.. Kaki usah cakap laa.. penat giler tapi ku gagahkan juga laa.. sebab rugi kalau tak naik kan.. 

Jom layan gambar yang sempat di ambil.. 

 Travel agent sedang memberi penerangan


 Penuh satu bas..


 Melalu jambatan link ke 2 menuju ke Singapore


Telah sampai di Pulau Sentosa


 Ambil gambar dulu beramai² sebelum berpecah.. 


 Menunggu di sini dulu sebelum masuk ke USS


Ini adalah tiket masuk ke USS

 Bersama² hubby tersayang..




Sebelum masuk ke Madagascar.. berposing dulu di sini..

 Tu dia.. kena beratur.. berlingkar.. punya laa panjang..

 Menaiki bot.. untuk masuk ke Madagascar.. memang seronok.. 


 Ini plak nak masuk Istana Far-Far Away.. 


Di dalamnya ada panggung untuk tengok 4D Sherek.. Memang best giler.. Yang syoknya.. semuanya nampak depan mata.. pas tuh kalau donkey dalam gambar tuh bersin.. air bersin tuh leh sampai ke muka..macam real.. dasat betul..

Ini pula sebelum masuk ke Jurassic Park.. tempat dinosour..

Berehat sebentar..yer..nanti sambung lagi gambar.. okey..

16 comments:

  1. wah.. bestnya leh jenjlan ke kota singa.

    sib baik le dorang tayang filem shereh. kalau filem hantu mau seram giler sebab terpampang depan mata. hahaha

    ReplyDelete
  2. rinna ramai nyer org..kalau bawa budak2 susah ler nak jagakan?

    ReplyDelete
  3. menariknya...teringin nak g s'pore...tak tahulah bila...

    ReplyDelete
  4. memang nampak padat dengan orang!

    ReplyDelete
  5. wah bestnya.. kita tk dpt join sbb baru je pg bln 4 hari tu.. best kannnn

    ReplyDelete
  6. mmg belengkar lah kalau macam tu punye ramai beratur..

    ReplyDelete
  7. seronoknya sis..insyaallah bulan sept dee nak gi bwk anak2..

    ReplyDelete
  8. wahhh...seronoknya..teringin juga nak ke sana..

    ReplyDelete
  9. bestnya sis dah sampai sana...salah satu tempat idaman saya ni...

    ReplyDelete
  10. seronoknya kakk...USS tmpt idaman sy nak gi..tp skang sbb anak kecik lg misti x best nk gi nnt x dpt main..


    kad ahli apa kelebihan dia kalau buat? dpt murah ke?

    ReplyDelete
  11. best nyer...saya pun teringin gak nak g sana.tapi bila ler gamok nyerr.

    ReplyDelete
  12. wahhh moment yg sgt indahhh
    syoknya rinna dah sampai USS singapore huhuhhu , bilelahh ieda nak gi nie huhuhuh

    ReplyDelete
  13. bestnya kak pg USS..sy yg dekat pon lom pnah pegi lg..suke tgk org pg gambo2 cantik2

    ReplyDelete
  14. alahaiii...syoknyer..
    Naper m'sia tak mo buat gini satu?? takyah ler gi luar negara bg yg tak berkemampuan sgt mcm kitorang ni..huhu...

    ReplyDelete
  15. Wahhh... terror husband awak bagi proposal gitu. Hehehe... At least dapat pergi kan? :)

    Seronoknya!

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss