Monday, September 24, 2012

Makan² Sambil Sambut Birthday

Assalamualaikum

21 September 2012 (Jumaat)

Pagi tuh aku sampai je dalam kampus.. terus ke Kolej 12 beli sarapan.  Makan laa sikit sarapan.  Datang ofismate aku, Wanie ngajak pi Bahagian Kewangan.. katanyaa dia orang ada buat makan².  Aku pergi laa tengok apa menu yang ada.  Ahakss walaupun dah kenyang tengok makanan dia orang sedap² aku rasa laa sikit. Lagi pun makanan ini akan sampai tengahari.. so leh laa datang lagi..

Tengahari tuh pergi lagi ke Bahagian Kewangan.. sebab dia orang wat sekali sambut birthday salah sorang staf iaitu Nazira.  Ramai gak laa staf pompuan bahagian lain datang join makan².  Tengahari tuh ada laksa.. so makan laksa laa plak.

Celebrate besday gal Nazira sekali ngan belated besday gal Cik Mel.  Weols nyanyi ler ramai².  Meriah pantry dia orang..  Antara hidangan yang ada.. Nasi Lemak, Rendang Daging, Mee Goreng, Ayam Rendang, Ayam Sambal, Puding, Tapai, Laksa, Kuih Apam, Buah Tembikai, Air Anggur dan Teh Tarik.. Kenyang perut sampai petang.  Alhamdullillah..

 Dua besday gal yang diraikan..


 Beramai² nyanyi lagu Birthday..


 Potong jangan tak potong..


Kek Coklat.. cam kenal jek sapa yang buat kek nie 


Amboi siap suap² lagik.. antara Cik Mel dan Nazira

Penuh meja ngan berbagai juadah makanan 




Nyum2 sedap laksa..nie pekat kuahnyaa..



11 comments:

  1. mmg best kalo keje ofis yg ramai pempuan melayu ni...mmg rajin wat makan2. Mcm kat ofis guru kat sekolah adik sy keje jgk laa..selalu jer dia dpt makan free sbb cikgu2 pempuan rajin buat potluck, hehe..

    ReplyDelete
  2. amboiii..dah habis makan makan sambutan syawal..makan sambut besday pulak...best!!

    ReplyDelete
  3. happy b'day to the B'day girl.

    mesti best ada orang nyanyi lagu b'day lagi. bila la org nak nyanyi tuk T ni yer..

    ReplyDelete
  4. Banyaknya hidangan disediakan Rinna. Kalau kakak dapat macam nie sah tak payah bawa bekal. Selau tempat Rinna ada makan-makan seronok kakak tengok.

    ReplyDelete
  5. he he laksa kedah lagi, anak bongsu KA dah trauma makn laksa keda sebb sakit gigi ari tu hehehe

    ReplyDelete
  6. Hepi besday buat kawan rina tu.
    Byknya menu,sedap2 plk.

    ReplyDelete
  7. assalam rinna..happy buat 2 orang kawan tu.
    seronoknya bila ada makan2

    ReplyDelete
  8. memang best makan2 macam nie .. kalau kerja gomen selalu buat macam nie kan ...
    jamuan raya dept by dept .. puas lah makan ;)

    senang macam nie sambut sekali bday dan sambutan raya ;))

    ReplyDelete
  9. wahh ada adegan suap meyuap gituw :)

    ReplyDelete
  10. walawei kak..nmpk kek coklat tu..siap ada strawbery lg..tliur sy..hehe..

    ReplyDelete
  11. wahhh meriah kak...siap ade homemade kek lagi hah heheeheh....best camni kan kak, siap jemput bahagian lain...mmg muhibah betul....sonok buat makan2 camni....lagi mengeratkan staff yg ade....

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss