Friday, September 07, 2012

Mandi Manda di Kalumpang Resort - Part 1

Assalamualaikum

Hari ini baru sempat nak update sebab semalam aku bz sikit sebab jaga kaunter. Cuma dapat blogwalking laa.

1 Sept 2012 (Sabtu)

Hari tu aku ikut hubby ke Kalumpang Resort dekat dengan Tanjung Malim. Student² yang jadi faci masa minggu haluansiswa dibawa ke sana kerana ada workshop dengan  postmortem.  Dalam pada masa yang sama boleh laa rehat² dan beriadah sekali.  Jadi hubby pun sambil berkursus bawa laa weols sekali.   

Student² dah pergi hari Jumaat lagi.  Lebih kurang dalam 30 orang rasanya.  Weols gerak hari Sabtu dalam pukul 10.30 pagi dan pergi jemput Fatin. Dia nie kaunselor student di BMI dan jadi salah seorang trainer jugak.  

Dalam perjalanan tuh baru perasan yang telekung aku dah tertinggal.  Selalunya aku bawa beg telekung tapi tah cam na boleh plak tertinggal. Adoiyai... Bila dah sampai resort masa tuh student nie baru lepas aktiviti sukaneka dia orang.  Join laa makan tengahari plak.  Lepas makan terus check-in bilik.

Makan tengahari.. sebab bajet jer kan.. Ayam kari, nasi dan sayur kangkung 


 Sebelum makan ambil gambar dulu yer..

Ini laa bilik weols boleh laa.. untuk tido semalam

Ada TV dan Astro.. 

Air dia pun laju.. je.. puas laa jugak mandi..kat dalam bilik air 

Pemandang dari bilik..weols

Aku ajak laa hubby pergi Tg. Malim.  Kiranya aku nie 1st time laa ke sana.  Dapat la beli telekung kat sana. Alhamdullillah.  On the way balik tuh singgah laa makan cendul.  Sambil² makan tuh nampak laa sekor anak kambing nie nak melintas. Masa kambing nie melintas untuk nak sampai ke sebelah sana tetiba ada sebuah motor nie terlanggar anak kambing tuh. Beeekkkk kambing tuh menjerit. Penunggang moto dan motornya terseret lerr.. Tekejut laa kejap.  Tengok anak kambing tuh masih hidup lagi.. mungkin kena sipi² jer kut atau pun kena kat kaki.. tengok kambing tuh dah lari masuk hutan.  Penunggang motor tuh nasib baik tak cedera teruk cuma sebelah dari tangannya luka laa.. Motor pun nasib boleh hidup lagi.. Anak aku siap teringat² katanya 'kesian kambing tuh' bukannya dia kesiannya penunggang motor tuh.. Adoiyai..

Telekung yang aku beli.. 

Selesai makan cendol balik ke resort berehat laa kejap.  Pas tuh sebelah petang turun ler ke sungai mandi manda. Budak² student lepas makan tengahari tuh dia orang masuk dewan dan sebelah petang dia orang pun turun ke sungai jugak laa.





Anak aku tak suka sangat mandi kat sungai.. Dia mandi kat kolam nie.. 

Minum petang 

Hubby dengan student dari negara Arab.. Sharif namanya..
 boleh dah sikit cakap bahasa malaysia 

Join dengan budak² ini mandi manda 

Sejuk betul mandi sungai.. besttt..sangat..

Nanti kita sambung yer.. citer malamnyaa lepas nie..



8 comments:

  1. Jernihnya air dan nampak bersih. :)

    ReplyDelete
  2. Amboi posing sakan nampak dalam sungai tu..hehehe

    ReplyDelete
  3. Oooo..1st time saya dengar nama resort ni...best juga dapat mandi manda kat situ kan..dah dekat jugak dgn KL

    ReplyDelete
  4. tengok akak berendam tu, kita pun sejuk kat office ni.

    hehehe... part berendam tu memang the best!!!!

    ReplyDelete
  5. alahaii..sejuk jer nampak. Lama jgk sy tak gi mandi sungai padahal aktiviti ni lah yg kitorang sekeluarga suka sgt, mm..

    ReplyDelete
  6. sonok kan kak bleh ikut hb, smbil2 cuti2 dan beriadah....mndi manda lg..sejuknya...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss