Tuesday, October 16, 2012

Hari Keluarga Bhg. Sivil 13 - 14 Oct, 2012 - Part 1

Assalamualaikum

Cuti hujung minggu yang lepas, aku sekeluarga ke PD kerana ada Hari Keluarga yang dianjurkan oleh Bahagian Sivil tempat aku sekarang.  Weols tinggal di Ancasa Resort.  

Bertolak dari rumah dalam pukul 11.30 pagi dan singgah di Care4 sebab nak cari wayar untuk remote control XBox anak aku yang rosak sebab dia nak bawa sekali ke PD.  On the way ke PD hari asyik laa hujan.  Risau gak laa aktiviti yang dirancang tak dapat dijalankan.  Sampai di Ancasa lebih kurang pukul 1.30 petang. Register dulu ambil kunci dan goodie bag.  Dalam satu apartment ada 2 bilik dan aku sharing ngan Wanie sekeluarga.

Dalam pukul 3 petang turun bawah ambil makanan Nasi Ayam. Dah siap makan weols jalan² ke pantai dulu sebelum mulanya aktiviti sukaneka.  Nasib baik laa hujan dah berhenti.


Hujan lebat on the way ke PD 

Bahagian Dapur.. besar gak laa.. 

Ruang Tamu 


Ruang makan 

Bilik ke 2 

Master Bedroom attached dengan bilik air 

 Dalam goodie bag ada Tshirt 3 helai dan 1 botol air

Anak aku ambil bahagian mewarna tapi buat dalam bilik dan 
hantar semula pada sebelah malamnya

Dah siap.. posing² laa 

Me with hubby.. 

Jalan² tepi pantai.. PD 

 Cantik lanskap di Ancasa Resort nie..



Nanti sambung lagi yer.. layan gambar nie dulu..

9 comments:

  1. Pejabat kakcik pun pernah buat harim keluarga di Ancasa ni beberapa tahun dulu. :)

    ReplyDelete
  2. bestnya...tempat penginapan pun best jugak

    ReplyDelete
  3. wah best nya. mesti tenang je stay kat sana kan. tahniah la jabatan tu tetiba wat T jelez. waaaa...

    nak pergi sana jugakkkkkkk

    ReplyDelete
  4. Dulu Aina pernah gi Team Building kat sini...

    ReplyDelete
  5. WAHHH BESTNYE kak....tempat lieya dah lame tak buat nie....jeles tgk akak ade family day gini...sob sob sob....

    kak, selesa kak tempat stay tuh....

    ReplyDelete
  6. seronokkan kalau sertai hari keluarga....

    ReplyDelete
  7. Ancasa ni mmg tempat orang gomen pilih utk aktiviti dorang, ek?? sebab adik sy pun kat situ gak....hehe..

    Apartment tu mmg setiap famili satu bijik ke?? bestnyerrr....

    ReplyDelete
  8. wah bestnyaaaaa! tempat tupun nampak cantik!

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss