Friday, November 02, 2012

Pembersihan Belakang Umah

Assalamualaikum

Atas hasil usaha hubby sendiri.. nak tengok belakang umah bersih.. dia
upah laa jiran yang ada kenderaan cam bedozar ini untuk 
tolak pokok yang telah tumbang masa hujan lebat dan ribut hari tuh.

Belakang umah ini jugak tempat pembuangan batu² hasil dari
ubahsuai rumah² di lorong aku nie.  Sebab dah semak kdg² ular pun ada.
Kasi clear laa.. Kalau nak wat apa² aktiviti pun boleh..




 Pokok² yang jiran tanam weols tak tolak laa.. 

 Dah clear boleh gak jadikan tempat mainan basikal.. cam mountain bike ker..


Dah clear sikit belakang umah aku..nie.. 

 Kena wat tempat baru utk lastik baru laa bang yer.. yang lama dah kena tolak..hehehe



 Dari atas bukit umah aku leh tengok highway.. kajang

 Ini laa tukang bawa bedozar nie.. hehehe

Batu² banyak betul.. dah tolak ke bawah tebing..



12 comments:

  1. lua jugak tanah belakang rumah tu...plan nak buat apa? tapak lastik baru? hehehehe

    ReplyDelete
  2. Luas juga tanah tu Rinna. Kalau kakak ada tanah macam tu kakak tanam banyak-banyak pokok. Tanam aje pokok mata kucing ke, pokok jambu, pokok pisang. Tanam bunga pun boleh nie sebab luas hihi... kakak pulak yg exited Rinna.

    ReplyDelete
  3. wah... luas tu. leh buat ladang kat belakang umah..

    ReplyDelete
  4. wau bestnyer rumah dia.. laman belakangpun pny besar.. sukanyer... banyak benda leh tanam nikan.. .

    ReplyDelete
  5. weh clear dah tu , nk wat project apa rinna

    ReplyDelete
  6. wah luas.. makin bersih.. tanam lah pokok buah-buahn... mesti best,..

    ReplyDelete
  7. salam Rinna..

    seronoknya ada kawasan lapang kat belakang umah...lepas ni nak buat apa kat situ?

    ReplyDelete
  8. besar tanah belakang tu..kalau berkebun pun best gak kan.. ;)

    ReplyDelete
  9. Hi Rinna, wow, I love where you live. Ok, now can plant vegetables, grow jagung, bananas, jambus....have a fish pond.....Or do landscaping.....with a gazebo, petang can have tea and cakes buka cherita with friends.
    Nice scenery too overlooking the highway.
    Love your pics of that Case loader backhoe machine.

    You have fun and simpan satu lagu dalam hati,
    Lee.

    ReplyDelete
  10. clear la sikit mata tu kan kak..idak mmg pns je tgk..hehe....idak risau gk..mcm2 ada tu..

    ReplyDelete
  11. fuhh...lega mata ni tgk..lapang aje, kan..hehe. Tu baru tgk gambar. Kalo mcm rinn dan keluarga mesti ler lagi lega tengok, hehe..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss