Monday, November 26, 2012

Seminar SYAHDU

Assalamualaikum

24 November 2012 (Sabtu)

Pepagi dah bangun sebab bersiap untuk menghantar anakku ke Seminar Syahdu di Kolej Kediaman Pendeta  di UKM.  Weols register sebelum cuti sekolah hari tuh dan dapat laa diskaun untuk 'early bird'.  Memula tuh anakku biasa laa kan banyak betul laa alasannya tak nak pergi.  Alhamdullillah setelah dipujuk baru laa dia nak pergi lagi pun bukannya lama 2 hari 1 malam jerk.

Seminar Syahdu di kendalikan oleh pendakwah terkenal  Ustazah  Dato' Siti Nor Bahyah Mahamood dan suami Ustaz Wan Akasyah.  Registration bermula dari pukul 9 pagi hingga 10 pagi.  Lepas daftar weols pun tinggalkan dia bersama² dengan budak² yang lain.  Seminar ini dibuka untuk budak² berumur dari 10 hingga 17 tahun sahaja.  Aktivitinya sungguh padat selama 2 hari ini.

Pada hari Ahad plak, sessi bersama ibu bapa dari pukul 2 petang hingga 4.30 petang.  Dengar ceramah dari Ustazah SNB memang syahdu sungguh hingga menitiskan air mata.  Pada uols yang berminat nak hantar anak² ke seminar di masa hadapan boleh laa 'Like' FB Ustazah SNB info tentang kursus dan seminar akan datang akan diwar²kan disitu.

Banner di pintu masuk.. 


Pendaftaran di Kolej Pendeta Zaaba 




 Amboi tersenyum.. anakku..apa yang suka geli hati sangat tuh 


Sesi bersama Ustazah.. Kredit FB Ustazah

Group foto.. tak sempat nak beli.. yang telah di print sebab dah abis.. 

Hari kedua.. sesi anak² bersama ibu bapa.. 




Ustazah Dato SNB.. sedang memberi ceramah.. 

Bergambar kenangan bersama Ustazah Dato.. 

Sebelum balik sempat laa bersalam dan laga² pipi gitu


p/s : Aduhai ngantuknyaa aku pagi nie.. 

15 comments:

  1. Seronoknya..klau ada rezeki akn dtg nk jgkla htr anak2 ke program2 mcm ni :)

    ReplyDelete
  2. semputtttttt






    hehehehehe... gurau senin ye...

    ReplyDelete
  3. Ustazah SNB nampak semakin kurus sekarang. :)

    Semoga ada manfaatnya kursus tersebut, InsyaAllah.

    ReplyDelete
  4. baguihkan.. nanti dah besar sikit nak hantar dua orang budaktu proram gini..

    ReplyDelete
  5. amboi..nama seminar..SYAHDU! hihihihi..

    Moga anak menjadi anak yg soleh dan berbakti..Aminnnn

    ReplyDelete
  6. ustazah ni kalo berkata-kata memang bisa menitikkan ayo mata

    ReplyDelete
  7. Sekarang motivasi melibatkan sama penjaga kakak rasa lebih baik pengisiannya sebab bila balik boleh diulang semula di rumah..

    ReplyDelete
  8. betul tu, ustazah SNB nampak makin kurus dan makin comeiii sekrg

    ReplyDelete
  9. bagusnya dapat join. tapi kan T perasan la sebab ustazah ni nampak kurus kan sekarang. betul tak?

    ReplyDelete
  10. bestnya sis rinna..bila anak dee dah besar sket bolehlah antar dia ke sini..

    ReplyDelete
  11. Pengisian bermanafaat untuk cuti sekolah.

    Bestkan dapat laga2 pipi dengan ustazah...

    ReplyDelete
  12. Best laa kat KL ada seminar mcm ni. Kat sini tak nampak pun iklan dia. Kat Bentong ada tp kitorang lak tak balik minggu tu (bulan depan...tp bukan laa anjuran personaliti terkenal mcm ni, hehe)...ala2 summer camp gitu, 5hari 4 malam RM250...

    Semoga Haikal dpt ilmu & manfaat dari program ni....

    ReplyDelete
  13. Staff kt ofis pn ada jugk hntr anak dia org kt sini.....

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss