Friday, December 21, 2012

Pengawal Belakang Umah...

Assalamualaikum..

Hahaha tajuk tak boleh blah..betul.. tak idea nak bagi tajuk apa..

Aku nak memperkenalkan.. penghuni yang malam² 
meronda di lorong  belakang rumah aku nie..

Yang berwarna kuning hitam tuh namanya Onglai dan
yang berwarna hitam tuh namanya Jinggo..

Tuannya cakap 2 ekor nie anak beranak laa..

Weols kadang² selalu parking motor kat belakang.. selalu gak le
kena salak ngan 2 ekor nie.. tapi bila dah biasa tengok weols
dibiarkan aje weols..lalu... tapi ada masanya kadang² di salaknya jugak

Jadi bila ada 2 ekor nie orang tak berani sangat lalu lalang kat belakang
lorong umah aku.. nie..terutama budak² takut kena kejar laa..

Ada gak sekali orang panjat tembok umah jiran kena salakla ngan
2 ekor nie.. kelam kabut laa lari.. nasib baik laa..

Weols kat umah malam² memang pasang lampu laa belah malam
sampai laa ke siang.. iye laa belakang umah kan tak de orang
dah jadi tanah lapang..

 Ong Lai dan Jinggo..

Ong Lai.. nama tak glamer langsung..hehehe


p/s : Dah siap² pack.. malam nie nak berjalan² cuti² m'sia ke utara..

15 comments:

  1. wah kak...dasat pengawal ko kak heheehehe...tapi bagus gak ni...yg jenis pecah2 umah ni sure tak berani nak buat benda jahat kan....

    selamat bercuti kak..amik gambar byk2 nanti update tau...

    ReplyDelete
  2. Bagus juga ada pengawal tak bergaji tu. :)

    Kakcik minggu depan baru nak ke Utara, InsyaAllah. :)

    ReplyDelete
  3. Tak kacau orang takpe..
    tak berak merata2....takpe...huhu..

    ReplyDelete
  4. Jimat kos. Kalau upah pengawal keselamatan kena bayo ni kerja tanpa bayaran.

    ReplyDelete
  5. bagus juga ada 2 ekor anjing tu...rasa terkawal sikit belakang rumah...;)

    ReplyDelete
  6. amboiii sampai dua pengawal...kompom selamat

    ReplyDelete
  7. Pengawal tak bertauliah nie Rinna.

    Selamat bercuti - bawa balik ole-ole.

    ReplyDelete
  8. sapa punya la pengawal tu? leh tumpang sekali noh.

    tapi kan kat area umah T ni yang nyampah. kat umah nelayan belakang tu banyak la anjing berkeliaran. bimbang jugak bila time sekolah buka. sebab sekolah fardu ain ada kat area perkampungan nelayan tu. Adei..

    Rasa hati mcm nak pergi report je. sebab dorang lepas gitu je anjing dorang tu.

    ReplyDelete
  9. bagus !

    dulu arwah tuk ieda ada bela ...
    tapi bila dah lama macam dia jadi garang .. kata tuk mgkin sbb dia dah tua

    sekali dia gigit tangan atuk masa nak bagi makan , lepas tuu atuk tembak pelali utk matikan dia .. sbb sblm tuu pun dah ada kes dia mengamuk macam meroyan gituu ..

    pelik kan ..macam2 hal !

    ReplyDelete
  10. selamat lah sikit ada tukang jaga 2 ekor ni ye

    ReplyDelete
  11. untunglah sis rinna..tapi hati2 jugak tau..maklumlah anjing ni kalau tiba gila dia tu yg payah...

    ReplyDelete
  12. untunglah sis rinna..tapi hati2 gak..manalah tau tetiba datang penyakit anjing gila dorang pulak..

    ReplyDelete
  13. Slmt bercuti ye....hati2 berholiday tu! Musim hujan ni....

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss