Thursday, December 27, 2012

Percutian Ke Hatyai Thailand - Part 2

Okey.. lepas makan di Sami Kitchen.. Weols semua gerak ke hotel.  Weols semua menginap di Daichi Hotel.  Dah masuk bilik solat semua.. apa lagi landing time.. penatnyaa.. laa badan.  Lepas solat Isyak pakat ngan Ustaz, weols keluar ke Pasar Malam.  Naik TukTuk laa.  Sorang dikenakan 20bath.  Kalau nak pergi pasar malam nie kena bagi tau nak pergi ke Lee Gardens.. Memula ingatkan Lake Garden.. rupanya Lee Gardens.  Pasar malam nie lebih kurang macam kat Petaling Street kita nie laa.  Kalau nak membeli belah kat sini laa tempatnya. Boleh laa tawar menawar jugak.  Tu pasal aku tak membeli kat Nora Plaza.  Kat sini lebih murah laa..

Kat sini juga ada gerai² jual makanan Muslim jugak.  Kalau nak tau penjual tuh Muslim, dia orang nie pakai tudung dan kopiah laa.. tuh yang tourist guide bagi tau.  Macam² ada...

Hubby bz mengagih²kan kunci bilik..  

Ini laa bilik weols selama 3 hari 2 malam..

Kira selesa laa jugak.. 

Ada peti ais kecik dengan macam² ada dalam tuh.. tapi kalau minum kena 
bayor laa cuma dia bagi 2 air mineral free..

Anak aku kalau dpt bathtab tuh.. asik laa berendam.. 

Berjalan² di pasar malam di Lee Gardens.. 

Tu dia.. Udang besar²   

Pulut dengan mangga pun ada.. 

 Haa sempat lagi bergaya dengan senjata tuh.. tak tau laa betul ke tipu..

 Menunggu dengan penuh sabar.. makanan tak sampai lagi

 Weols malam tuh makan ayam goreng ngan udang goreng.. Minum teh tarik ngan laichikang

 Berdepan dengan Lee Gardens Plaza Hotel

Best gak laa naik TukTuk nie.. tapi yang tak syoknya bumbungnya 
rendah..asik laa terantuk bila nak turun


9 comments:

  1. wahhh bestnya, dah lama tak pegi hadyai. syurga membeli belah tu. mesti borong sakan kat sana

    ReplyDelete
  2. wahhh
    pernah pergi sekali jer
    tu pun masa sekolah rendah
    sekarang kalau pi sah2 macam teman borong
    hehehehe

    ReplyDelete
  3. amboiiiiiii, seronok cuti-cuti obersi..

    ReplyDelete
  4. Itulah Rinna kalau daapat agen yg baikhati dia beritahu mana tempat shopping yg murah. Pandai menawar lagi satu bonus..

    Banyak memborong ke rinna. Beli FM tak?

    ReplyDelete
  5. best nyer bilik tu . nampak luas.

    Betul tu beli kat pasar mlm lagi murah. boleh bargain.

    ReplyDelete
  6. Besar gila udang goreng tu!! berapa RM satu bekas?

    ReplyDelete
  7. teringat naik tut tut tu
    best
    hehehe

    ReplyDelete
  8. haha...comey laa kalo nk turun tuk2 asek terantuk, ngee...

    ReplyDelete
  9. besar juga bila dia ek kak..

    brp rate tu?

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss