Friday, December 28, 2012

Percutian Ke Hatyai Thailand - Part 3

Assalamualaikum..

Jom sambung lagi yer.. percutian ke Hatyai.. hari ke 2.. Pepagi weols dah keluar.. untuk pergi bersarapan.  Naik tuktuk.. ke pasar pagi plak..


 Weols menginap di Diichi Hotel..

 Pasar Pagi.. lebih kurang macam pasar Chow Kit jer..

 Kat dalam bangunan di sebelah kanan ini laa.. pasar macam² ada..

 Dibangunan atas plak ada tempat makan muslim.. biasa laa makanan thai..

 Harga makanan sama jerk ngan harga kat Malaysia.. sebab 
tukarannya wang sama.. RM10 = 100bath..

  Yang baju merah sebelah kiri adalah tourist guide dari Malaysia..yang ikut weols ke Hatyai..

 Makan pagi cum makan tengahari terus..

 Seronok naik tuk tuk.. Seorang dikenakan 20bath = RM2

Dalam pukul 10.30 pagi weols dah naik bas untuk sesi lawatan plak..

 Ini tempat naik gajah..

 Nak tau harga kalau nak naik gajah.. 30 minit untuk 50bath.. 
Boleh guna duit RM, jadi weols guna duit Msia.. bayar RM51 seorang kena tambah RM1

Gajah² yang sedang berehat sebelum menjalankan tugas..bawa pelancong..

 Seronok naik gajah.. Gajah ini betina..Dah lupa plak namanya..sebab susah nak nyebut..

Antara jalan yang weols lalui dengan gajah..

 Anak aku excited nak menembak guna pistol.. Ini bayor 10bath

 Bergambar kenangan..

 Di Tang Kuan Hill.. kalau nak naik kena bayar 30bath.. weols malas nak naik duk bawah jerk..
Kat sini leh tengok pemandangan seluruh Hatyai kalau tak silap..

Sementara menunggu..yang lain turun.. layankan dulu makan Eskrem kelapa.. 30bath jugak.. 
Sedappp..

Ini dia Eskrem Kelapa..


Bersambung lagi yer.. uols jgn boring plak yer..

6 comments:

  1. tumpang seronok....tgk pengalaman kengkawan gi cuti luar negara..

    ReplyDelete
  2. dee tak gi pun tmpt gajah aritu..nampak best..next time leh pegi..eskrem kelapa tu mmg sedap..tapi kalau lama2 muak..

    hill tu rasanya nampak jambatan konkrit terpanjang kat songkhla tu..view dia cantik..

    ReplyDelete
  3. promosi harga susu kambing hi-goat!! http://suanazhar.blogspot.com/2012/12/promosi-harga-susu-kambing-hi-goat.html

    ReplyDelete
  4. sonoknya kak dpt naik gajah....

    sy mybe x sempt kut naik gajah pegi nnt..rush sket masa..

    #alamak kak sy suka eksrem kelapa tu..adoyai..p sn kena cari ni..

    ReplyDelete
  5. hehehe... tengok naik gajah tu lalu kat dalam aur. buatnya gajah tu terbelok boleh jatuh dalam air tu.

    nyum.. nyum.. eskrem kelapa.. sedapnya

    ReplyDelete
  6. kty masa g hatyai.mmg suka betul eskerem kelapa tu..sedapp..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss