Thursday, May 31, 2012

Majlis Kawin Anak Kawan Hubby

As-Salam

Ahad, 26 Mei 2012

Hubby aku mendapat undangan dari ofismate dia, En. Wan yang membuat majlis kawin anak perempuan.  Majlis ini diadakan di Dewan Gemilang dekat UniKL BMI ini.  En. Wan nie warden hostel di BMI nie.  Dewan Gemilang ini plak baru ini pertama kali buat majlis kawin.  Dewan ini pun besar.. dan kebetulan plak sekarang ini student bercuti.. jadi yang ramai datang staf dan ahli keluarga En. Wan aje laa.

Weols sampai masa tuh pengantin tengah bersanding.  Masa tuh dalam pukul 1.30 tengahari.  Makanan yang dihidangkan Nasi Hujan Panas, Ayam Merah, Dalca, Acar, Daging Rendang dan Tulang Masak Kicap, Kuih-Muih, Buah²an dan Air Purple dan tak lupa cendol.

Kak Yong sekeluaga sampai dalam pukul 2 lebih..weols pun dah selesai makan.. menemankan dia orang..sambil borak².  Balik dari majlis kawin tuh dalam pukul 3 petang..









Aku dan hubby.. 

 Nyum² sedapnyaa.. Nasi ini


Aku dan Kak Yong 


Ini utk budak² 

 Ambil lagi gambar.. :)

Cendol sedap plak..


Wednesday, May 30, 2012

WordLess Wednesday

As-Salam...
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/
\/

Yang putih tu ler hadiah harijadi dari hubby tersayang  :)



Tuesday, May 29, 2012

Main² Bowling.. Dalam TV

Jom layan gambar 2 beranak nie main bowling dalam rumah..hehehe..
 leh tahan gak laa.. seronok dan juga penat. 

Siap sedia untuk bermain.. bowling





Strike..


 Semangat..!!


 Fuiyoo sangat semangat dan aksi yang menarik.. Cam pemain pro laa plak


 Seronok laa tuh strike.. kdg2 masuk gak longkang..hehehhe


Kinect ini disambung dengan Xbox

Kinect nie baru je beli.. tu yang boleh main macam game 
cam kita plak yg main game tuh..guna gerakkan kita.  
Kinect nie lebih kurang macam Wii.. Selain dari bowling, 
ada lumba lari, baling lembing.. lompat pagar,
pingpong.. boxing.. macam laa.. Semuanyaa kena guna
 action kita.. cam kita laa yang main.. 


Monday, May 28, 2012

Jalan² Makan² Cuci² Mata..

As-Salam

Hari Jumaat lepas ofis aku singgah ke Mid-Valley ada expo PC.  Saje je laa nak jejalan.  Pas tuh aku beli laa earphone yang super bass tuh.. Sedap sikit bunyi nya.. Yang lain cam biasa je laa.. tak de yang menarik hati.  

Hari Sabtu aku ke LawYatt bawa netbook aku sebabnya tak boleh nak charging. Battery tak masuk..  Nasib baik masih dalam warranty.  Tempat nak hantar repair nie kat tingkat 4.  Rupanya kat sini bukan saja dia orang terima ACER tapi macam² jenama boleh hantar ke sini.  Kiranya satu center untuk semua jenis brand.

Lepas tuh weols gi laa jalan² cuci² mata dan dah tersuka dan terbeli handfone nie.. kiranya hubby belikan hadiah sempena harijadi.. TQ hubby ku sayang..  Sementara tunggu handfone di programkan dan transfer contact.. tu weols turun LG gi makan laa.. nak kenyangkan pewut.. Aku belanja laa plak kan.. Dah kenyang dan handfone pun dah siap balik ler.. 

Di Mid Valley 



 Menunggu giliran.. sebelum nombor di panggil


Service Center di Plaza Lawyatt.. kena ambil nombor dulu baru di panggil




Lupa plak apa nama restoren.. tapi opposite.. yg makan jepun yang weols makan hari tuh.. 


Neslo, Tea Lemon Ais dan Sparkling Apple 


Assam Laksa.. sedap jugak..hubby aku.. order 


Nasi Goreng Ikan Masin.. memang sedap laa.. 


Hmm.. sedap.. besar ciken chop nie.. 
puas gak ler makanya.. yg ini anak aku punya..



Friday, May 25, 2012

Epy Burfday To Me..

As-Salam




Hari ini menginjak lagi usiaku... 
Aku bersyukur dan alhamdullillah kerana masih lagi 
dipanjangkan umur dan diberi kesempatan
 oleh Allah untuk hidup dimuka buminya ini.  

Aku berdoa kehadratmu ya Allah agar memberiku kesihatan
yang baik dan dapat menjalani kehidupan dengan lebih
sempurna dan bahagia bersama² dengan 
orang² yang ku sayang.

Terima kasih pada teman² dan keluarga yang sudi
melayangkan ucapan Hari Jadi kepadaku.. Moga kalian
juga dipanjangkan umur dan diberkati oleh 
Allah hendaknya.. Amin


Thursday, May 24, 2012

Aku Ke UIA Kuantan

As-Salam

Rabu, 23 Mei 2012

Aku dan hubby cuti semalam.. Sebelum tuh makcik aku ada minta tolong ngan hubby untuk hantar kawan dia (Auntie Azian) ke UIAM di Kuantan.  Auntie Azian nie ada appoimen dengan Assoicate Prof. Dr. Khairidzan di Klinik Matanya di Fakulti Perubatan.  Sebelum tuh Auntie Azian pernah jumpa dia di Prince Court Hospital tapi tau laa kalau jumpa doktor di situ charge makkk aih punya laa mahal.  Apa tak nya buat beberapa test/chekup jer dah kena charge RM2K... Jadi Prof Khairidzan cadang Auntie Azian ke klinik dia di UIAM, Kuantan.  

Di sini segala mak datuk punya test mata FREE aje.  Prof. Dr. Khairidzan dan staf dia pun sangat baik melayan weols dan semua pesakit yang datang.  Setelah di chek.. keputusannya kena tukar cornea mata jadi sebelum opt harusla datang lagi untuk pre-opt dan membuat ukuran untuk order kanta.  Jadi insyallah kalau untuk pre-opt weols cadangkan sebelum puasa dan opt nye selepas raya nanti.  Iye nak kena oder kanta tuh ambil masa gak laa kan.  Weols nie kesian kan Aunti Azian nie.. sekarang dia tinggal ngan makcik aku sebab adik beradik dia pun cam tak kisahkan kakaknya nie. lagi pun Auntie nie tak kawin dan tiada anak.. 

Aku ingatkan kalau Auntie datang untuk pre-opt aku nak wat screening (free) untuk Lasik.. tapi tuh masih berbelah bagi lagi nie.. Takut pun iye jugak..hehehe.. Aku dah tanya.. harga nak wat Lasik RM3500 aje.. murahkan.. sebab sebahagian dari cost dibiaya oleh UIA.

Selesai urusan singgah di Masjid UIA untuk solat.  Cantik masjid tuh.  Lepas tuh teruskan perjalanan balik dan singgah beli keropok dan makan di Genting Sempah untuk makan. Sampai di rumah dalam pukul 9.30 malam.

Pada sesiapa nak nak wat pertanyaan boleh call no. ini  09-5716627 / 012-9111745

Makcik aku sedang membuat pendaftaran untuk Aunti Azian


Suasana klinik.. memang tak ramai orang kerana yang datang semuanya berappoimen


 A.Prof. Dr. Khairidzan..


Antara test yang ada.. disini..


Prof. sedang membuat pemeriksaan mata.. sebelum buat keputusan apa yang perlu dibuat..


 Auntie Azian dan makcik aku..


Sambil menunggu tuh sempat laa baca suratkhabar.. 


 Aku dan my laling..


Masjid Sultan Ahmad Shah.. UIA.. masjid nie baru bina..rasanya.. Cantik..


Sizzling Ciken Chop.. sedap gak.. laa


Ini air Markisa.. sedap..masam² manis.. Aku order kedondong,
 yang lain air durian belanda dan belimbing




Wednesday, May 23, 2012

Wordless Wednesday

As-Salam


 Lauk Tengahari Hari Sabtu..

Lauk Tengahari Hari Ahad

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss