Wednesday, October 31, 2012

Aidil Adha 2012

Assalamualaikum

Hari ini aku update tentang sambutan Hari Raya Aidil Adha yang lepas.  Aku mula bercuti hari Khamis.  Masak laa sikit juadah raya. Hari Khamis tuh juga aku dan hubby berpuasa.

Sambutan Hari Raya Aidil Adha tahun ini adalah sederhana saja. Weols tak balik kampung pun.  Raya kat KL jerk.  Pagi tuh  weols sekeluarga pergi bersolat di Masjid dengan mak dan makcik aku.

Lepas solat Jumaat baru laa weols gi melawat ke rumah kak ipar aku Kak Nyah.. Jumpa plak ngan Aishah sekeluarga..  Makan² juadah yang dihidangkan.

Ngajak jugak laa Kak Nyah join weols ke Keramat plak rumah Kak Yang.. tapi katanya.. tak pe laa sebab anaknya Aishah pun ada kat situ.. so weols aje laa ke rumah Kak Yang..  Makan² kat situ laa plak.  Memang hari makan sedunia laa nampaknya.. Dan menu pun lebih kurang sama jer..

Dari rumah Kak Yang plak weols semua dengan Kak Yong dan Angah sekeluarga plak ke rumah Abg Uda di Gombak.  Iye laa nak gi menengok cucu baru..  Yong Noina baru aje melahirkan Yassir Naufal.. yang sangat cute.  Tahniah Mak Su dan Pak Su ucapkan..

Moh le layan gambar yer.. tak de laa banyak mana pun.. 


Rendang Ayam in the making..



Masak Lodeh pun in the making jugak..



Juadah berbuka pose hari Khamis tuh.. simple jerk..


Baru lepas menunaikan solat Hari Raya Aidil Adha.. di masjid Nurul Ihsan


My Hubby..





Geram nengok buah limau kat umah orang depan masjid ni..byk betul


Damia dah besar..kejap jer.. 


Juadah di rumah Kak Yang 


 Hmm.. sedap..


Beraya di rumah Abg Uda.. Yong Ina yg masih dalam pantang 


Baby baru Yong Ina.. Yasir Naufal..

Lepas dari rumah Abg Uda.. weols pun terus laa balik umah.. sebab esoknya nak balik N9 plak ada kenduri.. itu nanti next N3 yer..



Tuesday, October 30, 2012

Nostalgia Gambar Hubby Masa Dolu²

Assalamualaikum...

Dah seminggu blog tak berupdate.. maklum laa 
start cuti raya dari 25 Okt hingga laa semalam 
29 Oktober 2012.  Macam mana cuti raya aidil adha.. 
uols.. dapat ke banyak daging korban.. 

Citer raya nanti aku update kemudian yer..
Hari ini aku mula kerja.. jadi aku kena settlekan keja
dulu laa.. Jadi aku update dulu gambar nostalgia
hubby aku laa yer..  masa dia keje ngan TUDM 
sebelum bersara dalam tahun 1998...

 Fuyioo merasa laa yer bang pegang senapang.. heheh..

Masa ini kursus kalau tak silap.. 


Ini pakaian TUDM dolu sebelum tukar warna biru.. baru lepas tamat latihan


Ikut hubby ke TUDM Sg Besi ada lawatan.. 

 Hubby dengan pakaian no.3 kalau tak silap messkid utk malam mess night..



Semangat masa mengetuai perbarisan..

Terkonang semasa dulu²


Wednesday, October 24, 2012

Wordless Wednesday

Assalamualaikum...



Hadiah cabutan bertuah masa FD hari tu..

Tuesday, October 23, 2012

Terima Kasih Nuffnang

Assalamualaikum..

Dah lama BE x menyinggah di blog aku ni..
kali terakhir bulan Julai.  Skrg nie baru laa dapat..
Sekarang BE dah tukar pada nama lain yer.. CPUV
Alhamdullillah terima kasih Nuffnang kerana
sudi singgah kat blog aku nie..

Sekarang ada 2 iklan dari nuffnang. 
Astro on-the-go baru je masuk semalam
dan VW Passat plak 1 Okt hari tuh..

Susah betul sekarang ini nak dpt BE kan..
ikut nasib laa yer tak.. 




p/s : Bila nuffnang site tukar baru dan lain jadi confuse la plak.. :)

Monday, October 22, 2012

Latihan Firedrill

Assalamualaikum...

Pada 12 October 2012 yang lepas telah di adakan Firedrill.
Biasa laa kan..bila ada latihan gini.. masing² kalau keluar pun
cam ambik own sweet time aje laa.. 
tapi walaubagaimanapun.. masa yang diambil untuk 
mengosongkan bangunan kiranya mencapai piawaian yang 
telah ditetapkan oleh Bomba dan untuk memenuhi
audit ISO tak lama lagi..
















Friday, October 19, 2012

[trailer] Adam & Hawa - Astro Mustika HD

Assalamualaikum.. 

Jom layan Trailer A & H nie.. kalau tengok part Adam ngorat Hawa
tersenyum sendiri.. jerk.. ahakss..

Saje je letak trailer nie.. mana tau kut² ada yang nak flashback..
cam na Am dok ngorat Ain dolu².

Sekarang dah sampai episod ke 32..

Pada yang tak sempat nak tengok selain dari Dailymotion boleh
gak tengok dari episod 1 hingga laa yang terkini kat sini --> KLHIVE




 p/s ~ Jgn lupa paused kan lagu kat bawah nie yer.. hehehe..

Thursday, October 18, 2012

Hari Keluarga Bhg. Sivil, 13 - 14 Oct 2012 - Part 3

Assalamualaikum...

Jom kita layan part 3 plak ... gambar² yang seterusnya yer..

 Lepas aje acara di padang.. budak² ini dah tak sabar nak mandi kat kolam..


Malam hari nya plak ada BBQ.. kat tepi pantai


 Hubby bersama² dengan hubby Ann dan Wanie.. kiranya jadi 
geng kamceng laa plak..


 Selain dari BBQ ada juga nasi goreng..


 Wahh bz Ann dan Wanie dok membakar ayam..


 Sarapan weols pagi tuh Meehoon dan Nasi Lemak



 Hubby dok layan main ping pong..ngan aku² sekali pun layan gak..


Gi jalan ke pantai laa plak..  

 Budak berdua nie tak sabar plak nak mandi laut..

Weols nak naik banana bot.. 

Cuak masa nie.. suruh hubby dok belakang aku..hehehe..takut wei.. 

Siap sedia sebelum.. di tarik.. ke tengah laut.. 

 Seronok.. weols masa nie..

Hubby Wanie yang ambil gambar weols.. dia kat atas bot 


Haa ambik ko.. dah nak dekat sampai ke pantai.. terus diterbalik kan weols.. 
tenggelam timbul laa masa nie..  

Nasib baik ada life jacket tuh.. timbul laa jugak..ke permukaan air..hehehe.. 
Memang best laa.. 1st time aku naik..

Alang² dah basah.. berenang² laa weols kat dlm laut tuh.. 

 Hubby teringin nak naik jet ski.. mula² tuh bawa anak aku.. anak aku
dah takut hubby tak berani bawa
laju².. pas tuh aku plak naik.. haaa ambik ko.. rasa cam terbang² 
bila hubby bawa laju², Memang seronok..giler..laaa..

 Tu dia.. aksi yang sangat menarik..

Weols balik dari pantai.. masa tuh dah pukul 12 lebih.. terjun kolam kejap pas tuh weols naik bilik untuk chek-out.  Weols chek-out dalam pukul 1 lebih.. pas tuh pergi makan dulu dengan Wanie dan Ann.. Lepas makan baru gerak balik KL.. Singgah di R & R untuk solat.. Sampai di rumah dalam pukul 4.30 petang...

Terima kasih di ucapkan kepada Urusetia yang terbabit, Ila, Shaza, Ann dan yang lain dalam mengendalikan acara ini.. 

 

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss