Tuesday, January 15, 2013

Novel ~ Biar Cinta Bertaburan

Assalamualaikum..


Apa yang boleh aku kata.. aku suka dengan novel ini... Iye laa lain orang lain persepsi mereka kan..  Tapi kalau tengok pada feedback mereka yang telah membaca novel ini suka dengan  jalan ceritanya..  Member ofis aku yang baca pun bila pulangkan novel ini tersengeh² jer.  

Katanya pecah rekod dia baca citer nie dalam masa 2 hari lebih jer.. Teruja dengan hero dalam novel ini iyer jugak.. hehehe..  So pada yang nak cari novel yang tak byk berat dan suka baca tersenyum leh dapatkan dipasaran yer.. 

Kredit ~  5/5 bintang..

Sinopsis ~

Emeer Zafran, seorang bos yang tegas, mulut lepas dan sangat dedikasi terhadap tugas.  Walaupun mempunyai wajah yang tampan tetapi beliau sering dijauhi oleh pekerja-pekerjanya kerana sikap panas baran beliau.  Jauh berbeza dengan Ayesha Sorfina, pembantu peribadi Emeer yang kecil molek, penyabar, happy go lucky dan disenangi oleh semua rakan sekerja. Namun dalam kelembutan sikap Ayesha terselit satu prinsip diri yang sukar dimengertikan.

Hubungan antara majikan dan pekerja akhirnya bertukar menjadi intim apabila kedua-duanya mula jatuh hati sesama sendiri.  Di sebalik sikap panas baran Emeer, ada sifat kelembutan yang hanya boleh dilihat oleh orang tertentu.  Sikap mengambil berat dan pelindung yang hanya boleh dinilai oleh Ayesha.  Namun, yang menjadi persoalannya, haruskah perhubungan itu terus dijalinkan sedangkan Emeer Zafran telah pun mengikat tali pertunangan dengan Lyana Arissa, anak kepada seorang ahli perniagaan terkenal?

Pergolakan demi pergolakan berlaku dalam menyelami cinta yang tersulam.
Adakah kisah mereka akan berakhir dengan kebahagiaan?  Atau adakah ia sekadar sebuah rasa yang harus berkubur sahaja?  Antara prinsip, cinta, orang ketiga dan kebahagiaan, dapatkah ia berlari seiringan? Atau sekadar hanya mampu dibiar bertaburan.



9 comments:

  1. Kakcik nak cari novel Ramlee Awang Murshid dulu. :)

    ReplyDelete
  2. mcm best bace sipnosisnye kak...

    skrang kan tgh musim novel di drama kan....so jalan cite novel ni boleh jual ni kalo jadi drama heheheeh

    ReplyDelete
  3. cam best jer sinopsis dia nie...
    leh masuk list nie...
    i tgk kemaruk baca novel skarang nie...

    ReplyDelete
  4. nanti kena carik jgk ler..
    tp mgkn lambat sket ler kot sampai tepen ni.
    novel dh jodoh tu pun baru jer minggu lepas ada kat popular tepen ni, huhu..

    ReplyDelete
  5. @Rasp~ Waah dah terpengaruh ngan novel yer.. welcome to the club yer.. so novel nie boleh masuk dlm list u.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  6. @ALoNa CintamaniszLite ~ Masuk dlm list tajuk novel nie.. lambat tak per.. boleh beli kemudian tapi mmg recomended laa tu pun kalau suka hero yang romantik2 gitu..hehehe.. :)

    ReplyDelete
  7. sy tgh baca novel dari ratu bulan...Hikayat Cinta...best cerita dia...lain dari yang lain..

    dah macam cerita bersiri jepun pun ada gak.. :)

    ReplyDelete
  8. Rinna.. terima kasih sudi baca Biar Cinta Bertaburan, sgt gembira krn ia dpt memberikan sedikit senyuman buat Rinna.. sayang selalu ~ Kak Yus.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss