Tuesday, February 19, 2013

Citer Hari Rabu Lepas

Assalamualaikum..

6 Februari 2013 (Rabu)... aku dan hubby bercuti hari ini.  Weols pepagi dah keluar ke Imigresen lagi.. iye laa passport aku kan tak ambik lagik.  Bawa Kak Nyah sekali laa nak buat dia punya passport jugak.  

Tau aje laa bila sampai memang ramai orang.  Maklum laa cuti lama kan.. Jadi orang ramai yang ambil cuti nyambungkan especially orang cina laa... Beratur nak ambik nombor pun dekat setengah jam.

Nasib baik dapat aje nombor terus ke kaunter untuk ambil passport.. Tunjuk ke slip bayarang tak sampai beberapa minit dah dapat passport... Alhamdullillah. Tapi yang lamanya kat sana sebab nak tunggu Kak Nyah punya laa.  Kak Nyah kalau ikut tahun dah 60 umur dia tapi sebab belum sambut hari jadi lagi..jadi tak dapat laa nak dapatkan diskaun.. Jadi kena laa bayar cam biasa.  Selesai urusan dan dapat slip masa tuh dah pukul 3 petang jadi.  Jadi weols tak tunggu untuk ambik passpost masa tu jugak sebab sistem kat imigresen tuh asik down aje.  Macam² masalah.. laa plak.

Keluar dari imigresen weols pergi makan laa..sebelum hantar Kak Nyah balik.  Weols singgah makan kat gerai Sup Meletop.  Aku pekena Meehoon, hubby dan anak ngan nasi goreng ikan masin dan Kak Nyah ngan mee sopnya.. Alhamdullillah kenyangg perut.  

Passport Kak Nyah hubby aku temankan dia pergi ambik hari Sabtu lepas.. pun ramai gak orang..


Cuaca pagi tuh hujan renyai² 




 Orang punya laa ramai.. beratur nak ambil nombor sampai ke luar.. 


Posing² yang kejap.. 


Singgah solat di Masjid Wilayah..  


Sedapnyaa makan Meehoon Sup Meletop



6 comments:

  1. assalam Rinna..apa campuran sop meletup tu..acik tak pernah makan lagi tu

    ReplyDelete
  2. mmg kak...urusan boleh siap sehari ...mmg makan hari jugak kan...kalo dpt jam tu jugak kan senang...mcm kat putrajaya plak kak dpt ari yg same gak...tapi siap sedialaa berkampung kat situ ekeekekekeke

    kak, sup tu meletops aku nampak kak...terus lapo hah...

    ReplyDelete
  3. ramai ye orang m'sia nk ke luar negara skang ni. dgr citer pej. imigresen asek penoh aje..huhu

    ReplyDelete
  4. mak aihh ramainyee owang rinna ..
    huhu jenuh tunggu giliran kan ..

    ujan2 nie lapoor .. tgk mee hun meletop rinna bikin ieda panasss ekke ;)

    ReplyDelete
  5. wow sup meletup. bila makan boleh melutp dalam mulut ke?

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss