Friday, February 15, 2013

Novel ~ The Wedding Breaker

Assalamualaikum..

Selama cuti² Tahun Baru Cina, aku banyak habiskan masa.. yang lapang itu.. hehehe dengan membaca novel  laa apa lagi.... 

Memula bila novel ini keluar tengok pada covernya memang tak menarik minat langsung.  Dah laa tajuknya pun dalam bahasa inggeris kan.. Maka tak de laa nak masuk dalam list untuk membelinyaa..

Tapi ofismate dok canangkan novel ini teramaatt laa bessttnyaaa.. Aku pun apa lagi.. masa pesta buku terus aje ke booth Karyaseni..  Pada aku kalau buku tuh best aku tak ralat laa nak membelinya.. iyelaa buat koleksi.. dan boleh dibaca semula bila free dan tak de buku baru yang nak dibaca.. :))

Kebanyakan review dari peminat novel ramai yang mengatakan novel ini best dan tengah hot di pasaran.  Jadi pada yang belum mendapatkannya boleh laa masuk dalam list korang yer..  

Kalau nak baca sikit review tentang novel nie boleh laa masuk SINI yer





Kredit ~ 5/5 bintang

Sinopsis ~

Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose
Ariana Rose. Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal. Disebabkan gadis itu jugalah, reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat. Siapa sebenarnya dia? Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu? Tak kira, dia akan menyiasatnya juga!
Akhirnya Ariana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu. Semenjak bertemu dengan lelaki itu, banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya.

“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”
Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini, lelaki itu masih ditemuinya? Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu, kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan semangatnya? Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya?!
“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil


13 Pengomen Terdiva:

Kakzakie said...

Dibuai-buai perasaan kalau baca novel macam ini Rinna...

NM03 said...

ye la...baca sinopsis pun best...

Dee said...

kalau layan baca novel mmg satu keje apa tak buat sis..tp sis oklah..anak dh besar..hehehe..

Norizan J said...

Novel ni ohsem.. susah nak carik novel best sekarang ni, tapi TWB memang tak mengecewakan

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

romantik nya...saya kenkadang layan gak novel2 macam tue..hheee

BUNDA a.k.a KN said...

zaman sekolah dulu bunda layan juga...tapi sekang ni cukup malas membaca...kalau di drama kan memang untung sesangat la bagi bunda..tak payah susah2 nak membaca...

nita said...

rajinnya awak membaca novel..
best jugak baca sinopsis tu...kalau ada kesempatan nak cari jugaklah novel tu. (^_^)

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama bebenor X baca novel.., ehhHE

Patrycja Photography said...

Hello Dear :) .
Great blog. Interesting post.
Have a nice weekend.
Welcome to my blog.
http://photographyismyexistence.blogspot.com/

Like me on Facebook. I will be extremely grateful.
https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856

MulutPayau said...

boleh masuk dalam list jugak ni....thnks berkongsi...

Bitt (double IS) said...

wahhh yg ni saya mcm tertarik jek

Kesuma Angsana said...

wah best citer ni

ALoNa CintamaniszLite said...

hehe...ingat baru nk tanya rinn novel apa yg best skang ni. Ingat nk beli novel laa ni...guna baucar BB1M anak sedara tu. Tolong ler dia, kan...separuh dia guna utk beli buku dn alatulis...lagi separuh dia perlukan duit. Tu yg sy tlg utk selai baucar jer, hehe. Leceh sket, kena dia pun gi sekali laa, kan..

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss