Monday, February 04, 2013

Pergi Imigresen Lagi Tapi....

Assalamualaikum..

Sabtu, 2 Februari 2013 ~ Pepagi dah bangun dan bersiap.  Iye laa weols plan nak gi Imigresen laa nak ambik passport.  Sebelum tuh bersarapan dulu laa.  Singgah umah Kak Nyah nak bawa dia sekali nak buat passport.  So weols pun pergi laa ke Jalan Duta.  Sampai² awat sunyi je jalan nie.. kalau tak selalunya sibuk sampai jem² jalan.  Rupa²nya Imigresen KL TuTup.  Bukan apa dah cek kat website waktu operasi kalau Sabtu dan Ahad dari pukul 8 pagi hingga 1 tengahari.  

 Milo Tabur.. kegemaran anakku..skrg nie..









Rupanya dia orang wat announcement tuh 31hb baru dibagi tau.. Aku tengok website 30hb.. tak perasan plak pasal penutupan tuh.. Cuba plak ke Imigresen kat Wangsa Maju.. rupanya tutup jugak.. Agaknya dia orang nie kalau cuti am jatuh hari jumaat atau isnin mesti tutup direct agaknya.. entahlaa.. sebab masa aku buat hari Jumaat tuh kan hari Isnin Thaipusam jadi Sabtu dan Ahad tuh pun tutup.. Jadi uols semua sebelum pergi cek dulu website waktu operasi.. 

Jadi dah sampai kat Wangsa Maju weols detto laa ke rumah Kak Yang kat Keramat. Relax kat situ.. kejap sambil borak² laa.  Lepas tuh dalam pukul 11.30 weols decide ke PWTC.. apa lagi.. pameran buku 1 Malaysia.  Memula tuh ingat nak pergi balik umah dulu.. dan naik motor jek.. tapi hubby cakap malas nak balik.. jadi bawa Kak Nyah ngan anak aku sekali laa ke sana.  Weols parking kat Hentian Putra laa. Aku seperti biasa laa ke booth yang jual novel.  Dapat laa tengok hero malaya Ady Putra kat booth Karya Seni tapi tak dapat nak ambil gambar laa.. orang punya laa ramai.  Dapat tengok dari jauh aje laa.. Balik dari PWTC hantar laa Kak Nyah balik...









14 comments:

  1. @Alona ~ Heheheh ada laa beberapa buah novel.. Nanti dah abis baca.. Rin letak laa kat blog yer.. :)

    ReplyDelete
  2. tu la.. kena check bebetul waktu operasi. Ingat lagi pada hari wilayah tu. dok call satu office ni kat KL. nape tak angkap.

    aduyai lupa plak yg dorang tu hari wilayah.

    ReplyDelete
  3. saya jarang membeli novel tapi meminjam je dr kaki2 novel kat opis..heheehhee

    ReplyDelete
  4. wahhh heaven la akak peminat novel kalo gi pameran buku ni...mesti byk buku akak borong....

    kak teliur tgk roti canai banjir tuhhhh...adoyai!!!

    ReplyDelete
  5. Hari tu Aina pun sama depa soh collect hari Selasa. Minta jasa baik petugas kat situ coz anak Aina yang pompuan duduk kat Perlis so memang tak ada masa lain lagi dah nak balik kat sini dan ambik passport. Akhirnya 6.30pm baru dapat balik tapi alhamdulillah dpt ketiga-tiga passport anak. Semua passport yg buat pembayaran sebelum pukul 4 petang dpt ambik hari tu tapi officernya panggil nama bukan angka giliran.

    ReplyDelete
  6. @JunAina ~ Alhamdullillah dpt yer passport hari tuh jugak.. ieya laa kalau anak dah jauh susah nak dtgkan..sebab dia org kena ada sekali kalau nak ambik..

    Aina ~ blog Aina ada malware laa. Clear malware tuh..yer.. masuk je malware punya notis keluar..

    ReplyDelete
  7. Rinna nak renew passport ke? Kena pergi lagilah nampak gaya.

    Beli novel banyak? Kakak sekarang pun melayan novel juga tau. Syok sampai lupa makan:)

    ReplyDelete
  8. rasa letihler pulak baca... takder rezeki yerk.. tapi tuler kena datang lagikan...
    banyakker borong novelnyer.. j

    ReplyDelete
  9. mesti banyak borong novel nie... hehe

    ReplyDelete
  10. alerr jelesnye kite tahun ni x dpt gi pesta buku..xde geng nk tgk2 kan baby..hehehe

    ReplyDelete
  11. Slmt mbc ye......skrg renew passport dh turun kn dr 100 ke 80 utk 2 tahun. Slmt melancung ye

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss