Monday, March 11, 2013

Majlis Akad Nikah Sepupu Ayin dan Azhar

Assalamualaikum..

Hari Jumaat 8 Mac 2013, aku cuti separuh hari.  Pukul 12.27 aku dah clock-out. Hubby aku pun ambik separuh hari gak.. sebab hari tuh dia ada keje hari Sabtu.. jadi dapat laa cuti.  

Sebenar aku nak pergi menghadiri majlis akad nikah anak Pak Tih aku.. Anak dia yang nombor 3 kiranya yang bongsu laa Mazrin (Ayin) dan Khairil Azhar.  

Majlis akad nikah diadakan di surau kat Setapak Jaya.  Majlis akad nikah diadakan dalam pukul 3. 45 petang sebelum solat Asar.  Weols sampai di surau tuh pun ngam² jerk dia dah nak start akad nikah.  Kiranya rezeki gak laa weols sampai tuh.. apa taknya.. ingatkan masa jam 3 lebih tuh jalan tak de laa jam.. tapi nan ado.. jem jugak laa..

Dengan 2 kali lafaz.. sah laa Ayin milik Azhar.  Lepas aje akad nikah.. dan batal air sembahyang.. ada laa jamuan kecil²an diadakan kat surau tuh jugak.  Nak buat kat umah maklum laa kawasan tak sesuai.  Antara juadah pada petang itu.. ada meehoon Singapore, kuih karipap, bubur kacang hijau, kuih buah melaka, cream puf dan air teh.

Weols balik dalam pukul 5 petang gitu.. tapi jalan jem giler².  Balik ikut jalan Tun Razak.. tak gerak² kat depan Tabung Haji.. Sampai umah dalam pukul 8 lebih... bayangkan punya laa lama duk dalam keta.. 











 Pertama kali lafaz.. tak berjaya..kali kedua baru berjaya..

 Pengantin berdebar untuk diijabkabulkan


Menyerahkan Mas kahwin.. 




 Hantaran untuk pihak perempuan


Hantaran untuk pihak lelaki..


 Tetamu yang hadir..menjamu selera..


 Meehon Singapore.. sedap..jugak.. banyak.. betul rencah ayam dan udang..


 Bergambar dengan pengantin..


 Pengantin tersenyum gembira.. akad nikah dan selesai..


 Pengantin dengan ibu mertuanya..


Sebelum balik bergambar kenangan ngan pengantin


12 comments:

  1. tahniah untuk ayin dan azhar.. semoga berbahagia dan sejahteralah dalam melayari bahtera ini... cantik gak baju pengantin perempuankan...

    ReplyDelete
  2. Sana-sini pengantin ye Rinna. Bila kena saudara sendiri kenalah cuti ye tak. Cantiklah hantarannya:)

    ReplyDelete
  3. Comeii pengantin dia.....slmt pengantin baru!

    ReplyDelete
  4. Semoga Ayin & Azhar berbahagia hingga ke syurga....Aminnn

    ReplyDelete
  5. tahniah untuk mereka berdua....

    ReplyDelete
  6. tahniah!!!.. moga pasangan hidup nahagia hingga ke syurga

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah....bertambah lagi masjid dibina heheeheh...moga2 cepat plak bertiga kan kak...bertambah plak umat Muhammad....

    kak, mmg nampak sedap bihun singapore tu...kalo ade cili jeruk lagi masyukkkk kak heheheeh

    ReplyDelete
  8. Tahniah buat pasangan pengantin

    ReplyDelete
  9. tahniah...amboi rinna pun kan main berseri-seri lagi.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss