Friday, March 22, 2013

Novel ~ Hello Mr. Perfect!





Selesai baca novel ini 2 minggu lepas.. 
Cerita yang menarik.. dan korang layan yer sinopsis kat bawah nie..

Pada peminat novel yang belum tau novel apa yang dibeli..
boleh masukkan dalam list..okey.. 

Kredit ~ Aku beri 4.9/5 bintang.

Sinopsis ~

Muhammad Arif Fikri dan Ainul Mardhiah saling mencintai dan merancang untuk berkahwin. Namun disebabkan kerana peraturan yang telah ditetapkan oleh keturunan keluarganya yang mementingkan aspek LANGKAH BENDUL walaupun mereka adalah lelaki memaksa Arif mencari jalan penyelesaian. Selagi anak sulung tidak berkahwin, maka dia tak boleh berkahwin. Lebih memberatkan lagi apabila pihak keluarga Ainul hanya memberi masa selama enam bulan untuknya membuat keputusan.

Alongnya, Muhammad Izzul Islam terlampau mengejar kesempurnaan kepada pasangannya. Wajahnya kacak, tinggi dan menjadi tarikan ramai. Namun dia terlampau cerewet dan memerlukan pasangan yang juga sempurna sepertinya. Terlalu ramai gadis yang berdamping dengannya namun tiada seorang pun yang dapat bertahan dengan sikapnya walau sehari dua.

TIADA PILIHAN, Arif cuba mendapatkan calon isteri untuk Izzul. Imbuhan juga diberikan sebanyak RM500,000 sebagai cagaran sekiranya gadis itu berkahwin dengan alongnya. Alya Adriana yang ketika itu terdesak kerana hutang keluarga dengan ALONG memaksa Alya untuk menawarkan diri.

Mampukah Alya memanipulasikan pemikiran Izzul yang terlampau mengejar kesempurnaan itu? Dapatkah dia bertahan dengan sikap Izzul sekiranya dialah calon yang terakhir?



11 comments:

  1. interesting gak ni...
    leh masuk list...
    ada a few novels lum khatam lagi...

    ReplyDelete
  2. sinopsis tu mcm best je. wow 1/2 juta tu.

    ReplyDelete
  3. 1/2 juta.....mak aii kayo family mr perfect tu!

    ReplyDelete
  4. minat betul novel2 ni yer... slmt membaca !

    ReplyDelete
  5. Mcm best kak!! Kulit novel pun cantik...tp cite kawin kontrak ni mmg dah byk kan kak....tp kalo jalan cerita best sure enjoy layannn kan kak...

    Hepi weekend kak!

    ReplyDelete
  6. Kena cari nie,.. macam lama dah x baca novel tau.

    Tag kamu dalam GA Mak Dara. Jom join ::

    http://www.yanayassin.com/2013/03/malaysia-next-top-lucky-blogger-by-mak.html

    ReplyDelete
  7. selamat melayan novel rinna !
    kalau ieda minat agaknyee sama macam rinna kan .. ;)

    ReplyDelete
  8. bunda kurang membaca kalu diberi kat anak bunda ni memang sukelah dia...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss