Tuesday, April 16, 2013

Cerita.. Hujung Minggu Lalu

Assalamualaikum

Pada cuti hujung minggu lepas, kakak² ipar aku dan suaminya datang ke KL. Mereka datang untuk menghadiri kursus Umrah.  Selalu kalau dia orang datang akan tido di rumah Kak Yang, rumah kak ipar aku di Keramat.  Tapi disebabkan kawasan rumah di Keramat dah lebih 4 hari tak de air, jadi hubby ajak laa mereka bermalam di rumah weols.  Hari Jumaat malam masa mereka sampai, mereka  bermalam di rumah Kak Yong (rumah anak Kak Yang) di Gombak dulu dan malam Sabtu di rumah weols.

Malam tuh weols bawa mereka keluar gi makan kat Kajang.  Mulanya nak bawa makan satay kajang Hj. Samuri tapi bila sampai di kawasan parking di Restoren, parking penuh.  Kebetulan laa plak kat situ tengah di adakan perlawanan bolasepak. Jadi banyak laa kereta dok parking.  Adoyai.. pusing² masih juga penuh..jadi tak dapat laa makan kat situ.

Weols pun gerak laa ke jalan lama Kajang, masa lalu tuh ada laa satu restoren nie yang jual satay jugak.. weols pun berhenti laa makan kat situ.. Jadi laa.. dapat gak laa makan satay kajang..


Aku bersama kakak² ipar di sebelah kiri dan kanan..aku 


 Satay weols oder 60 cucuk. Sedap jugak laa.. besar pun besar..


 Air Epal ku.. Yang lain oder Teh Ais dan Teh O Ais Limau


 Restoren Pok De.. kat Kajang

 Dah abis.. Oder untuk anak aku maggie goreng..tapi pedas nya. 
Nampak tak cili padi tuh..
Pedas² pun abis gak..hehehe

Shima dan Abg Usop..


Hubby.. dan anakku..


Sarapan pagi.. ada nasi lemak, roti canai 
dan soto nasi.. ngan air teh dan kopi.. 






Mereka semua gerak dari rumah aku dalam pukul 10 pagi sebab nak gi singgah rumah Kak Yang dulu sebelum bertolak balik ke Perak.

5 comments:

  1. seronok bila ramai2 gini...
    makan ramai2 berselera jadiknya...
    dapat lak satay yg sedappppp...
    breakfast pun mantop :D
    memang best lah...

    ReplyDelete
  2. tu dia maggie goreng tu. ni namanya maggie goreng bersayurkan cili.

    mau meletup telinga kalau makan.

    ReplyDelete
  3. bila dah ramai2 berkumpul camni makan apa je pun sedapkan.

    ReplyDelete
  4. fuh kak...banyaknye cilinyeee...dpt lieya bayangkan tahap kepedasan megi tu kak tapi mmg tabis spring laa ngan anak akak...licin gak hah...pandai die makan pedas....

    sonok makan ramai2 gini kan kak...

    ReplyDelete
  5. uii..jauhnya kursus umrah..kat perak takde buat ke?? jenoh jgk mcm ni..tp alang2 leh jgk jenjalan umah adik bradik, ye tak?? hihi.

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss