Tuesday, May 21, 2013

Percutian Ke Jakarta dan Bandung Dari 30 April - 4 Mei 2013

Assalamualaikum..

Okey.. lama betul aku nak upkan N3 pasal cuti² aku dan kawan² ke Jakarta dan Bandung.  Nak kena ambik mood laa plak.  Hubby siap tanya lagi bila nak update pasal cuti² aku nie.  Percutian ke Jakarta dan Bandung ini telah dibuat pada awal tahun lagi.  Mulanya weols plan nak pergi pada bulan Januari tapi kesuntukkan masa.  Jadi weols tukar ke tarikh 30 April hingga 4 Mei 2013.  Ini kira 1st time aku bercuti tanpa suami dan anak.  Nasib baik dibenarkan.  Dah laa keluar negara plak tuh.. Alhamdullillah perjalanan weols berjalan dengan lancar.

30 April 2013 (Selasa)

Aku kerja half day hari ini.  Iye laa nak bersiap kut² ada barang yang tertinggal.  Hubby aku pun sporting dan  dia pun ambik half day jugak. Hubby hantar aku ke LCCT.  Jumpa geng² aku dan weols cek-in bag dulu.  Lepas itu gi makan kat MarryBrown.  1st time jugak laa aku makan kat sini.  Ayam dia pun sedap.  


 Aku oder Ayam Goreng ni..

 Restoren Marry Brown di LCCT

Aku, Wanie dan Fizah.. sorang lagi.. boss weols gi jumpa family dia..

Di balai berlepas sebelum naik kapalterbang

Lepas makan hubby dan anak aku balik dan weols pun masuk ke balai berlepas. Flight weols malam tuh pada pukul 10.50 malam dan sampai di Bandung dalam pukul 12.30 pagi.  Sampai aje weols dijemput oleh Ibu Tari, kenalan ayah Fiza.  Dia bawa weols ke hotel di Cihampelas 2 sebab nak letak bag weols kat sana dulu.  

 Bahasa indon.. ingatkan apa laa rupanya pasangkan tali pinggang..

Bandar Bandung telah kelihatan.. teruja laa plak..

Dari hotel, weols ke rumah Ibu Tari di Jakarta.  Perjalanan mengambil masa dalam 2 jam lebih.  Dapat laa tido kejap masa perjalanan tuh.  Sampai rumah Ibu Tari dalam pukul 3.30 pagi, weols buat solat jamak Maghrib dan Isyak.  Pas tuh apa lagi.. membuta laa.. layan mata kejap sementara tunggu masuk waktu solat Subuh plak.  Kat rumah Ibu Tari dah disiapkan segala kelengkapan untuk weols seperti ubat gigi, berus gigi, towel, baju tido pun ada.  Pas tuh siap buat kan weols air teh panas lagi.. Tak terkata weols dengan layanan dari Ibu Tari.  Tapi weols guna kelengkapan sendiri laa cuma pakai towel dan sabun aje..hehehe..

 Tu dia.. kelengkapan untuk woels yang telah disediakan oleh Ibu Tari


1 Mei 2013 (Rabu)

Pepagi plak disajikan dengan nasi berlauk.. fuh sedap plak tuh..dengan ayam kampung.  Ibu Tari ini seorang doktor juga.  Pagi lagi dah ada pesakit yang datang nak berubat sebab klinik dia nie buka dari 7.30 hingga 8.30 pagi sebelum dia ke hospital.


Sarapan pagi weols di saji dengan nasi dan lauk pauk yang sedap..

Lepas makan², weols bersiap nak ke Tanah Abang.  Apa lagi shopping laa.. Dalam perjalanan, Jakarta memang mancet giler.. aaa jem sesaja.  Orang Jakarta dia orang bekerja.  Kita kat Malaysia cuti.  Tahun depan baru dia orang cuti sempena hari pekerja ni.  Orang² Jakarta siap buat demo lagi.. nasib baik tak terkandas dekat situ.  Ke Tanah Abang ditemani oleh Ibu Ati dan anak Ibu Tari.  

 Menuju ke Tanah Abang..

 Mancet bandar Jakarta..

 Tuh nak gi demo laa tuh.. 



 Bangunan Tanah Abang.. tak terbayangkan ingatkan cam naa 
rupanya Tanah Abang tuh..


 Fizah jadi orang kuat..sebab tolong angkat barang.. Depan belakang
dia sangkut bag.  Cayang Fizah laa.. hehehhe


Amat perlu jadual ini.. sangat laa berbaloi aku sediakan..
utk kegunaan weols masa membeli belah.  Masa ini tukaran duit untuk
1 juta rupiah = RM318.00

Aku sempat beli bag sekolah anak aku.. 


Di Tanah Abang ada laaa aku beli belah sikit.  Tapi bila dibuat perbandingan ada setengah² barang tuh lagi murah dari Bandung.  Bershopping di Tanah Abang sampai pukul 2 petang dan weols balik ke rumah Ibu Tari.  Makan plak soto sedapnyaa plak.  Bersiap untuk balik ke Bandung.

Ibu Tari siap sewakan weols Van Executive.  Baik hati betul laa Ibu Tari nie.  Bertolak dari Jakarta dan sampai di Bandung dalam pukul 8 malam dan terus ke hotel.  Sampai di hotel di Cihampelas 2, ada masalah plak.  Weols dari KL dah booking satu bilik dan bercadang nak tukar bilik ke jenis Family Room.. tapi tak de yang kosong.  Jadi weols ambik 2 bilik dan tambah sikit duit.  Alhamdullillah semuanya berjalan dengan lancarnyaa.. 

 Di hentian Teksi Van Executive.. weols bertolak dalam pukul 5.30 petang


 Bergambar kenangan bersama Ibu Tari.. 
Terima kasih kerana memberi kami layanan yang teramat istimewanya..


Di dalam van dalam perjalanan pulang ke Bandung.

Lepas letak bag, weols call Pak Dafi, supir weols untuk bawa weols gi makan.  Nasib baik Pak Dafi okey jerk.. dan bawa weols gi makan kat satu restoren SangKuriang. Sambil makan² weols bagi laa cadangan tempat² yang weols nak pergi untuk 3 hari ini. Dah selesai makan, weols balik laa ke hotel untuk berehat.

 Dapat bilik yang selesa..

 Katil yang sangat selesa jugak..

Harga bilik kalau tak salah weols bayar untuk lebih kurang 
RM150 seorang untuk 3 malam 


 Weols makan malam tuh di restoren SangKuriang

Masing² makan meehoon dan kueyteow. Bos weols makan nasi goreng..
Aku pun dah tersuka ngan teh botol tuh sedap...

Bos weols Pn. Julia tengah berbincang dengan Pak Dafi, 
supir yang akan membawa weols berjalan² nanti..


Nanti bersambung lagi..yer....

27 comments:

  1. seronok kalo jalan2 bandung dgn geng ladies jek kak heheheeh...nak soping tu best...lieya dulu gi ngan kawan2 pompuan mmg best gile....enjoy betul rasenye....

    tgk entry akak ni terus rase mcm nak book pi bandung hah heheheeh

    ReplyDelete
  2. Seronoklah juga walau en abe dan hero Rinna tak ada. Lain kali boleh pergi lagi dgn mereka pulak.

    Makanan dia boleh tahan juga tu kakak tengok.

    ReplyDelete
  3. huhuhuhu...obersea gitu...

    ReplyDelete
  4. bestnya gi Bandung...gi ngan geng plak tu...hehe..tp sure windu kt family kan kak..sy ni bkn leh berjauhan..huhu..

    #sy dh byk kali mkn kt Marrybrown tu..sy suka nasi Marrybrown..hehe..

    ReplyDelete
  5. Wahhh...jalan2 Jakarta/Bandung ye...

    ReplyDelete
  6. waa besnyer gi melancong ngan kenkawan....

    ReplyDelete
  7. wah bestnya melancong. haish..kalau anak dah besar pergi ngan kengkawan memang best kan.

    teh botol? nampak mcm air coca cola la kak rinna. betul ke air teh tu? gelap je T tengok.

    ReplyDelete
  8. oh, feveret saya tu teh botol, kalau ke Indon, sure terjah teh botol dulu...

    jakarta mmg memanjang macet...bertabah je la...huhu...

    ReplyDelete
  9. berjalan dgn kawan2 perempuan mmg seronok..tambah2 ada aktiviti shopping kan..lagilah seronok..

    ReplyDelete
  10. seronok yer cuti2 kebandung sis....saya punya cuti ke bandung yg terdahulu...ahhh....sedih dan sadis...dukaaa...

    ReplyDelete
  11. Bestnya jalan jalan Rinna...
    Tanah Abang tu mmg familiarkan

    ReplyDelete
  12. Amboiiii.....holiday sakan ye! byk shopping x...nk raya dh ni :)

    ReplyDelete
  13. Wahhhh...bestnya....tentu banyak soping...

    ReplyDelete
  14. laa...x habak pon p sana. kitorg pg 8-14 mei hr tu...

    ReplyDelete
  15. Bandung...buat duit selalu xcukup..aduii

    ReplyDelete
  16. FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

    RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
    1 CAR FOR 2-7 PEOPLE

    DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 425.000 / 129 RM / USD 42.5
    INCLUSIVE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    LEMBANG AREA : RP 525.000 / 160 RM / USD 52.5
    INCLUDE:
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    CIWIDEY AREA : RP 625.000 / 190 RM / USD 62.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    GARUT AREA : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 775.000 / 235 RM / USD 77.5
    INCLUDE:
    > 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM/ MINYAK
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > PLUS TOL / HIGHWAY TAX
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    HOMESTAY + ONE DAY BANDUNG CITY TOUR: RP 900.000 / 273 RM / USD 90
    INCLUSIVE:
    > STAY 2D1N at PESONA BALI RESIDENCE FOR 4 ADULTS AND 2 KID UNDER 5 YEARS, 2 BEDROOM, EACH BEDROOM IS QUEEN BED)
    > BREAKFAST FOR 4 PAX
    > 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
    > PLUS TIP DRIVER
    > PLUS BBM / PETROL
    > PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR BANDUNG AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
    > PLUS PARKING TAX
    > DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
    > EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

    KAMI ADA PULA MOBIL LAINNYA FOR 7 PAX, 10 PAX, 11 PAX, 14 PAX, 17 PAX, 29 PAX, 35 PAX, 45 PAX, 47 PAX, 55 PAX

    CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
    whatsapp : +62 8213 97 313 88
    LINE : +62 8213 97 313 88
    ym : adriani_ku@yahoo.com
    email : adrianiku@gmail.com
    web :http://sopirdibandung.blogspot.com
    PIN BB : 28914414 / aul
    facebook : adriani_ku@yahoo.com
    twitter : @supirbandung
    cp : aulia

    ReplyDelete
  17. Salam sejahtera untuk anda semua

    Mine Home Hotel Cihampelas

    Cheap, Clean, Comfortable & Safe
    Enjoy the ambience of the hotel at home

    PRICE STARTING From Rp. 250.000 -300.000 / Night

    LOCATION:
    -5 minutes from the Cihampelas (center Ciwalk & jeans)
    -15 minutes on the way home Setiabudhi Rumah mode factory outlets.
    -15 minutes from the dago Factory outlet
    -20 minutes from Pasar baru trade cebtre
    -20 minutes from Airport Hussen bandung
    -20 minutes from Train station bandung

    facilities:
    -Ac
    -Free Hot spot / wi fi
    -Cable-Tv
    -Breakfast
    -Hot & cold water
    -Free parking

    address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas - Bandung
    Phone : +622 203 9130
    Mobile : +6281322511883
    Email :hotelminehome@yahoo.com
    Facebook : Mine Home Hotel

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    Saya Tony dari Mutiara transport Bandung, menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong. Mutiara Bandung sewa kereta menawarkan beberapa pakej untuk kereta sewa tempatan yang anda boleh pergi ke mana-mana sahaja di Bandung.

    Bandung Sewa Kereta membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan di Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
    Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com


    Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej) Bandung

    Kereta Taip Daily/14 jam
    Suzuki APV ( 7seat ) Rp 450,000

    Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 450,000

    Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

    KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

    Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

    Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.


    Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

    Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.


    CALL / hubungi / sms / Nego / konsultasi percuma :
    HP / SMS / CALL : +62 858 6137 8328
    WhatsApp : +62 858 6137 8328
    pin blackberry : 30D1 82F0
    email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

    ReplyDelete

  19. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  20. Salam Kenal

    Mohon Maap ikut pasang di Blogger Tuan/Puan

    JOM CUTI2 BANDUNG-JAKARTA

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )

    call me CONTACT US

    Demi memperlancar semua aktifitas kita di bidang ini dan demi menjaga silaturahmi dengan kami disini kami berikan Contact Person kepada semua pelanggan setia kami dan kepada semua pengunjung online di website kami ini. Untuk keperluan dan pelayanan serta informasi lebih yang ingin anda dapatkan. Anda dapat menghubungi Contact Person resmi kami

    Di bawah ini adalah contact person resmi kami.

    KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )



    Make your holiday become FUN, FRIENDLY, and EASY. Provide: Transport Service, Rent Car, City Tour Travel. So, just pick up your phone or send e-mail to contact us!
    bobby kyran trans CONTACT US

    SITUS RESMI KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    http://www.kyrantrans.com
    http;//www.sewakeretamurah.com
    OFFICE PHONE
    022 – 92475958
    HANDPHONE
    +6281 312 767 300
    +6281 573 307 300
    BLACKBERRY PIN
    73 DC 15 F1
    WHATS UP
    +6281 809 692 300
    OFFICE KYRAN TRANS ( SEWA KERETA MURAH )
    JL. NYENGSERET NO 81 ( BANDUNG WEST JAVA – INDONESIA )
    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  21. salam tuan / puan ...
    ikut share harga percutian ke bandung ...
    Pakej 4D3N
    transport + hotel
    2 orang RM360/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM300/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM275/orang. ( 3 bliki )
    8 orang RM250/orang ( 4 bilik )
    10 orang RM225/orang ( 5 bilik )

    hotel dan transport di jamin best
    berminat shopping di Bandung,,

    bok now ,,,
    jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
    WhatsApp +6287722411941

    ReplyDelete
  22. salam tuan / puan ...
    ikut share harga percutian ke bandung ...
    Pakej 4D3N
    transport + hotel
    2 orang RM360/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM300/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM275/orang. ( 3 bliki )
    8 orang RM250/orang ( 4 bilik )
    10 orang RM225/orang ( 5 bilik )

    hotel dan transport di jamin best
    berminat shopping di Bandung,,

    bok now ,,,
    jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
    WhatsApp +6287722411941

    ReplyDelete
  23. Assalamualaikum wr wb.
    Salam kenal saya Jati dr Ganesha Tour Jogja. Kami adalah perusahaan jasa tour n travel khususnya dalam bidang pakej wisata Jogja. Selain pakej wisata Jogja kami juga melayani pakej wisata luar kota jogja, seperti Dieng, Bali, Lombok, Karimunjawa dan lain sebagainya. Kami berikan harga yang murah dengan pelayanan maksimal karena kami handle langsung dari Jogja. Jika berminat dapat hubungi saya via whatsapp di +628985101301 atau call +62 274 7890010.

    Berikut contoh paket wisata dari kami:
    Jogja 5D4N Tour + Dieng
    Objectives:
    Dieng Tour: Candi Arjuna, Sikidang Crater, Dieng Plateau Theater, Telaga Warna,
    Jogja Tour: Parangtritis Beach, Borobudur, Merapi (lava tour), Kraton, Tamansari, Kotagede, Prambanan,

    The first day
    11:30 roundtrip airport
    13:00 - 14:00 go to local restaurant
    14.00 – 15.00 lunch
    15.00 – 17.00 go to Parangtritis Beach
    17.00 – 18.00 Parangtritis Beach
    18.00 – 19.00 go to local restaurant
    19.00 – 20.00 Dinner
    20.00 Drop hotel
    Second Two

    09:00 – 11.00 Go to Borobudur
    11.00 – 12.30 Borobudur
    12.30 – 13.30 go to local restaurant
    13.30 – 14.30 lunch
    14.30 – 15.30 go to merapi lava tour
    15.30 – 17.30 merapi lava tour
    17.30 – 18.30 go to local restaurant
    18.30 – 19.30 dinner
    19.30 drop hotel

    Third day
    09.30 – 10.00 go to Kraton
    10.00 – 11.00 Kraton
    11.00 – 11.30 go to Tamansari
    11.30 – 12.00 Tamansari
    12.00 – 13.00 go to local restaurant
    13.00 – 14.00 lunch
    14.00 – 15.00 go to Prambanan
    15.00 – 16.00 Prambanan
    16.00 – 17.00 go to Kotagede
    17.00 – 18.00 kotagede
    18.00 – 19.00 go to local restaurant
    19.00 – 20.00 dinner
    20.00 drop hotel

    Fourth day
    08.00 – 12.00 go to Dieng
    12.00 – 16.00 Dieng Tour
    16.00 – 20.00 go to local restaurant
    20.00 – 21.00 dinner
    21.00 drop hotel

    Fifth day
    Tba – drop airport

    The price includes:

    • Private / Bus
    • Drivers and assistant (+ driver and assistant’s meal)
    • 3-star Hotels in Yogyakarta
    • Breakfast in hotel
    • Dinner & lunch at local restaurant
    • Guide
    • Entrance tickets listed in itinerary
    • Parking of vehicles
    • Insurance
    • Mineral water

    The price excludes:
    • Flight Tickets
    • Personal expenses
    • Any other optional tours, which is not specified in the itinerary
    • Tips for guide and driver

    * Price does not apply to peek season and high season

    Price: RM 575

    Jika tertarik dapat langsung menghubungi saya di telp +62 274 7890010. sms / whatsapp +62 8985101301. Terimakasih
    Wassalamualaikum wr wb

    ReplyDelete
  24. Assalamualaikum dan salam sejahterasemua....

    Jom ramai-ramai jalan-jalan & shoping di Kota Bandung

    Utk Harga Pakage Bandung City Tour 3 hari 2 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak 2 star)
    RM180 /per pax boking 20 pax free 1pax

    1 day : Bandung City Tour (Shooping)
    2 day : Bandung City - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping

    Untuk Harga Pakage Bandung City Tour 4 hari 3 malam utk 6 org keatas
    Pakage : Transport (Apv Suzuki) & Hotel 2 star + Sarapan Pagi (zodiak hotel 2 star)
    RM220 / per pax boking 20 pax free 1pax

    1 day : Bandung City Tour (Shoping)
    2 day : Bandung City Tour - Tangkuban Perahu Tour @ Kawah Putih Tour - Bandung City Tour (Shooping)
    3 day : Bandung City Tour (Shooping)
    4 day : Bandung City Tour (Shooping)
    ** Jika mahu ke Trans Studio Bandung juga boleh

    Program Free & Easy
    Kunjungi web kami
    Www.tourmalaysiabandung.com
    Www.baladewatour.com
    W.a. +6282216910022
    +6281251200062
    lieder : Agus Priyo Utomo

    ReplyDelete
  25. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    ReplyDelete
  26. sallam..
    abang/akak..

    Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT
    menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
    untuk melancong kat bandung dan jakarta, garut atau pun bogor..
    kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
    dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..

    harga kereta yang kami tawarkan :
    -toyota avanza : RM 130/day
    -suzuki APV : RM 130/day
    -daihatsu luxio : RM 130/day
    -suzuki ertiga : RM 130/day
    -kijang inova : RM 150/day
    -KIA Pregio : RM 170/day
    -isuzu ELF (15 seat) : RM 195/day
    -isuzu ELF (19 seat) : RM 250/day

    harga kereta tersebut sudah termasuk :

    -minyak
    -parking dan pemandu
    -boleh guna dari pukul 08 hingga 10 malam

    kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

    3D2N :
    2 orang RM255/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM199/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM170/orang. ( 3 bilik )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    4D3N :
    2 orang RM355/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM295/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM270/orang. ( 3 bilik )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    5D4N :
    2 orang RM480/orang. ( 1 bilik )
    4 orang RM325/orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM295/orang. ( 3 bilik )
    *untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

    jangan ter agak-agak bila abang/akak menginginkan pakej yang sesuai bajet..
    hotel yang kami sediakan,hotel berbintang ** dan dijamin selesa
    ade pula pakej jimat transport & homestay / guesthouse / apartment,
    untuk mengenai pakej selengkap nya,abang / akak boleh whatsapp saya...

    service inshaAllah memuaskan...YOUR SATISFACTION IS OUR PRIORITY

    SEBARANG PERTANYAAN SILA CONTACT :
    whatsapp : +62 83821789103
    call : +62 8812057848
    email : touramanahbandung@yahoo.com
    FB page : https://www.facebook.com/bandungamanah
    blog : bandung-indah.blogspot.com

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss