Thursday, May 30, 2013

Percutian Ke Jakarta Dan Bandung Dari 30 April Hingga 4 Mei 2013 - Bhg 4

Assalamualaikum..

Okey sambungan lagi yer..

Lepas dari melawat ke Tangkuban Parahu.. weols ke Strawberi Park.  Weols tak masuk pun sebab badan dah tak larat nak berjalan kaki lagi.  Maklum laa kaki dah terasa sakit nye..Tengok² dari luar dan sempat laa bergambar saja.

 Ini di ladang strawbery..



 Bergambar kat luar aje laa..

Strawberry ini manis.. dah disira..


Lepas dari ladang Strawberry, perut dah lapar..jadi mintak Pak Dafi bawa weols ke Kampung Daun.  Masa tuh pun dah dekat pukul 3.30 petang.


Pintu gerbang Kampung Daun.. 

Dah sampai.. booking tempat dulu.. berehat tunggu giliran 


Ini laa wakaf tempat weols makan.. cantik, sejuk dan nyaman aje.. 


 Belakang tuh ada air sungai mengalir.. 

 Sementara nunggu makanan dak dua orang nie sempat laa plak.. memejamkan matanyaa.. kepenatan

Antara menu yang dihidangkan..


Ikan bakar..rentung pun tapi sedap.. 

Sup bontot.. @sup ekor 

 Pisang Cheese.. sedappnyaa..


Kangkung belacan..

Ayam penyet..


Muka yang kekenyangan.. 

 Puashati sangat makan.. habis..



 Ini bergambar sementara nunggu makanan sampai..
 

  Ada plak demo wat makanan kerak telor.. tapi weols tak beli..pewut kenyang..
 
Lepas makan ingat nak singgah solat kat situ tapi tak berapa selesa kerana tempat solatnya bercampur lelaki perempuan. Nak buka tudung pun rasa tak selesa dan tempat ambil air sembahyangnya kat luar.. Jadi weols plan nak singgah kat Cindabuyut sebab kat situ ada tempat yang selesa untuk solat dan juga ada yang nak beli barang lagi. 

Lepas beli barang weols balik laa ke hotel dalam pukul 7.30 malam.  Malam tak keluar laa sebab bz packing barang² tambahan. Sebelum balik hotel singgah kat mart macam 7E beli mee cawan.. untuk makan malam..hehehe.. 


8 comments:

  1. Makan kat kampung daun bestnya...

    ReplyDelete
  2. Macam pergi cameron highland pulak ye ada strawberry. Tapi dia sira tak bestlah tak original.

    Penat tapi seronok kan Rinna..

    ReplyDelete
  3. eh sempat agi dorang lelapkan mata.

    kerak telur tu mcm mana ek? telur goreng ke?

    ReplyDelete
  4. makan kat kg daun mmg best..

    ReplyDelete
  5. strawberry park tu saya ada singgah...

    kampung daun makanan mmg best, walau a bit pricey, tapi sedap dan berbaloi dgn view & environment dia yg ohsem tu...rasa mcm mkn kat dlm hutan...heheh...

    ReplyDelete
  6. wajib pergi kalo dah ke bandung kan kak...lieya pun dah sampai sane....mmg cantik n damai jek suasana die...kalo kat malaysia ade tempat makan gitu sure famos .....

    ReplyDelete
  7. errmmm bestnyer...teringin lak nengok strawberi sira tu...

    ReplyDelete
  8. sy tak pi pun ladang stoberi dorang...sbb member ckp best lagi ladang stoberi kat CH cuma kalo masuk situ leh dpt air stoberi spesel laa.
    Dorang nk jimat masa...gi shopping. Buah rasberi tu sempat ler beli kat tangkuban perahu. Pak supir tolong belikan..hehe..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss