Friday, July 05, 2013

Melawat Apak Di Hospital Hari Sabtu Lepas

Assalamualaikum..

Sabtu, 6 Julai 2013

Minggu lepas weols dah balik.. tapi pada hari Rabu lepas 
dapat call dari Kak Idah kata Apak masuk wad di hospital 
Teluk Intan sebab susah nak bernafas dan doktor cek ada masalah 
dengan paru².  Jadi hari Sabtu weols ke hospital Teluk Intan untuk
 melawat Apak.  Aku sekeluarga balik dengan Kak Nyah.  
Kak Yang balik dengan Angah sekeluarga.  Sampai di hospital dalam pukul 
1 tengahari. Budak² bawah umur tidak dibenarkan masuk jadi anak aku dengan 
anak Angah kena tunggu laa kat bawah.

Keadaan Apak masa tuh telah beransur pulih tapi masih lagi 
dimasukkan air dan antibiotik.

Berita terkini, Apak telah dibenarkan pulang. 
Alhamdullillah moga Apak lekas sembuh.

Seronok Apak tengok anak²nya datang.. 

Apak di jaga oleh Kak Idah masa di hospital..

Apak mertuaku.. 


Angah sekeluarga..masa singgah makan di Ghulam Restoren kat Teluk Intan 

Kak Yang dan Kak Nyah.. 

Ini anak aku oder maggie goreng.. tak berapa sedap laa.. 

Hubby aku oder capati dengan kambing.. 

Ini aku oder.. Kueyteow KungFu 

Amboi dua beranak..nie tersenyum aje..

10 comments:

  1. mcmpelik plak lieya tgk mkn dlm pinggan besi kak hehehehe...mcm tray mase kat hostel dulu2 ekekekekek

    kite doakan kesihatan fil akak supaya bertambah baik dan kuat .... risau kalo org tua tak sihat ni kan kak....

    hepi weekend kak...

    ReplyDelete
  2. Syukur alhamdulillah dah makin sihat bapak mertua Rinna ye. Apa yg lebih membahagiakan seorang ayah bila anak2 meluangkan masa melawat dia semasa sihat apatah lagi masa2 sakit mcm tu.

    ReplyDelete
  3. dok baca entry sebelum ni ada la akak mention APAK. tak sure la Apak tu ditujukan kepada siapa.

    baru hari ni tau yang a APAK tu mertua akak. hehehe..

    moga Apak mertua akak di berikan kesihatan yang lebih baik

    ReplyDelete
  4. moga apak cepat sembuh yer Rina !

    ReplyDelete
  5. Legalah sikit bila apak dah keluar hospital. Org tua kalau anak-anak dtg memang suka Rinna. Boleh jadi terapi sakit juga...

    ReplyDelete
  6. Semoga Apak terus dianugerahkan kesihatan....Jaga Apak betul2 tau...paru2 dia belum betul2 kuat lepas infection tu

    ReplyDelete
  7. Biasalah orang tuakan Rinna...
    Memang seronok le tengok anak dtg melawat

    ReplyDelete
  8. camtu laa..bila fizikal dh berusia mula laa kerap dtg sakitnya. kita yg dh mula melangkah sedikit demi sedikit ke zaman sebegitu...jgn laa diabaikan orang tua kita, kan...

    Bila tgk anak menantu dtg melawat...kebah sket sakit tu. Bila disentuh2...lagi laa kembang hati tua nya...

    Alhamdulillah, ayah mentua rinn dh dibenarkan balik. Tp mesti ada bekalan ubat jgk tu, kan?? hehe..

    ReplyDelete
  9. moga apak akak terus sihatlah ye..xmoh sakit2..kesian org tua kan..

    btw..gulam restoran tu bukan yg sedap mee rojak ke kt teluk intan tu..dee suka sgt..

    ReplyDelete
  10. semoga apak akan pulih tak lama lagi...wah! seronoknyer makan2..sedapnyer..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss