Tuesday, July 16, 2013

Novel ~ Cheese



Novel ini sangat santai gaya bahasa dan ada masa asik
tergelak je baca kisah dalam novel ini dan yang sweetnya masa Ashq nak pikat
isterinya Nia yang tiada perasaan dan susah nak luahkan perkataan
sayang dan cinta pada suaminya..

Aku beri 4.8/5 bintang

Sinopsis ~

Dia, Nia Saffiya. Anak kepada Encik Amar dan Puan Nor merangkap adik kepada Nash, sang penyakat dalam keluarga. Dia perempuan biasa. Tak ayu sangat dan tidaklah terlalu selamba. Asal dia selesa, okey saja.

Tapi satu yang orang kata tentang dia, dia kurang berperasaan. Suka tapi macam tak teruja. Marah tapi macam okey. Pada dia itu bukan masalah. Tapi pada orang lain, itu memang masalah!

Dia, Adi Ashq. Anak kepada Encik Izham dan Puan Lia merangkap adik manja kepada Aina Dayana, sang penyeri dalam keluarga. Dia lelaki tak berapa nak biasa. Dia kuat membebel macam mak cik-mak cik. Dan agak manja.

Tentang perasaan, dia agak mengada-ada. Nak orang luahkan, baru dia sengih tunjuk gigi tak sudah.

Maka, bila mana si dia dan dia bersatu, orang sekeliling pening dan naik risau! Yang perempuan kononnya kuat macam batu dan yang lelaki kononnya normal tapi manja mengada-ada. Bila seorang jatuh cinta dan dengan mudah melafazkan cinta, yang lagi seorang memendam rasa dan buat tak tahu. Siapa tak geram?

I love you.”

Hurm.”

Hurm aje?!”

Ini cerita bukan sekadar cerita tetang dia yang begini dan dia yang begitu. Ini cerita tentang kasih sayang antara dia dan dia serta mereka dan keluarga juga kawan-kawan sekepala!
“Ingat siapa?”

“Makwe lama. Cemburu tak?”

“Buat apa nak cemburu? Kita dah dapat awak pun.”


6 comments:

  1. alahai kak.. tengok kulit novel tu dah leleh leleh...

    ReplyDelete
  2. hehe..baca novel bulan ramadhan ni mcm kurang sket ngantuk time rehat2 tu..tp kalo dgr dek orang...org cakap ler..apa laa..baca laa al-quran gitu gini..hehe..

    ye lah..ada masa lapang kita baca alquran..ada tu layan hobi jgk, kan rinn..

    ReplyDelete
  3. @ALoNa CintamaniszLite Novel Cheese nie dah abis lama cuma tak sempat nak letak kat blog..

    Banyak gak novel yg masih tergantung.. yang tak sempat nak direview kat blog.. :)

    ReplyDelete
  4. I dah lama tak baca novel..huhuhu
    nape i nk follow back tak boleh yer??

    ReplyDelete
  5. rinna ni mmg peminat tegar novel.akak tingin gak nak baca2 novel ni..tp tak terbaca lg hehhe.tengok tajuk novel ni mcm best

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss