Thursday, August 22, 2013

Kisah Raya Aidil Ftri 2013 - Bhg Akhir

Assalamualaikum..

10 Ogos 2013 (Sabtu)

Kejap aje dah masuk hari raya ke 3.  Masih di rumah Kak Imah. Pepagi membantu menyediakan sarapan. Yang bestnya ada cempedak goreng.  Iye laa kalau kat KL beberapa ketul pun dah makal.. nie makan sampai tak termakan dibuatnya. 

Tengahari plak, katanya ada 2 pupu hubby nak datang beraya. Jadi weols pun bertungkus lumus laa memasak makanan untuk makan tengahari.  Lepas makan tengahari pack baju untuk berangkat balik ke KL.

 Juadah sarapan pagi di hari raya ke 3.. ada sandwich tuna, cempedak goreng, 
nasi impit, durian pun ada


 Ini laa juadah hidangam tengahari..  Ada masak lemak, sayur campur, 
ikan masam manis, kari daging dan ikan masin


Ikan bawal cermin.besar buat sweet sour.. sedap..


 Ramai yang datang sampai 3 group.. beseleras sungguh..


Ini kumpulan yang kedua.. dia org tak de laa dpt makan nasi..sebab dah abis.. so weols layan dia orang
semua ngan durian..


Bergambar kenangan..

Ini laa doyan yang telah di asing kan oleh abg Iji.. aku untuk weols makan dan bawa balik KL


Nyuumm2 sedap dan manis


Weols bertolak balik ke KL dari kampung dalam pukul 6 petang.  Planningnye weols akan tak ikut highway tapi jalan sabak bernam.  Jalan pun jem teruk jugak..Singgah makan di Nasira Tonyam.. nampak aje gah dan ramai orang maklum laa byk kedai tak bukak jadi ramai yg tumpu ke situ.. dah la lambat.. pas tuh tak sedap adoi yai..sabo je laa.. 

Lepas makan.. weols teruskan perjalanan.. bila dah masuk highway baru LATA.. baru laa lancar.. exit kat Templer.. Terusk ke rumah Kak Yong nak turunkan doyan.. sebab keta dia tak muat nak letak doyan.. so semua masuk keta weols laa.. tengik bau doyan kena beli arang baru laa kurang sikit. Alhamdullillah sampai di rumah dalam pukul 1.30 pagi.. Itu je kisah raya di kampung.. 


15 comments:

  1. selamat hari raya kak..maaf zahir dan batin ya

    ReplyDelete
  2. Rinna tu doyan kat mana? Sebelum puasa balik bota tak de pun doyan yg berbunge.

    ReplyDelete
  3. dh akhir yer, sy baru jer nk mula kisah raya hehehe.

    bau durian ni mmg lama kalo dh melekat kt kreta tu, lam seminggu gak ler nk hilang.

    sy blk kg ritu pon puas sg mkan cempedak. ari2 mak grgkan cempedak

    ReplyDelete
  4. sedapnya lah doyan.. sakan rina beraya..tp tu yg besh ..baru meriah hariraya

    ReplyDelete
  5. @JunAina~Doyan tuh dari Johor punya.. suami Kak Imah tuh peraih doyan..jadi dia dpt doyan yg best gitu.. :)

    ReplyDelete
  6. meriah raya dgn doyan yer... tp KA tak makan doyan ni hehehe

    ReplyDelete
  7. meriah nya dengan durian.

    adoi.. cempedak goreng.

    semua tu kegemaran T le.

    ReplyDelete
  8. bestnyer juadah pagi tu siap ader goreng cempedak sedapnyer....
    ikan bawal cermin tak pernah tau ader bawal jenis ni...terliur nengok...
    tapi yang paling best durian kalo saya beraya ader durian memang mengadap makan sampai kenyang huhu...nengok isi durian ni telan ailio saya kak..

    ReplyDelete
  9. amboi sarapan pagi dia.. seronoknya... telan air liur tgk..

    ReplyDelete
  10. Beraya kali ini memang sana-sini ada durian Rinna. Rumah bapak kakak pun sama. Sampai pening kepala bau durian.

    ReplyDelete
  11. berhari raya dengan durian..awesome!

    ReplyDelete
  12. uhhh mkn doyan dihari raya...sedappppnyaaaaa.....

    ReplyDelete
  13. meriahnye kak....kene plak musim durian mmg sedap laa pencuci mulut lepas mkn nasi...kompom lepas mkan masing2 cari ekon sbb kepanasan durian hheehehehe

    ReplyDelete
  14. owh..ada highway LATA ye??
    Nak kena gugel tgk ni...keluar kat Templer tu...kat area Templer Park ke Rin??

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss