Monday, September 02, 2013

Novel ~ Rindu Kamu Mr. Darcy

Assalamualaikum..



Ini adalah novel ke empat dari penulis kegemaran saya juga.. Syamnurizemil.
Novel dia yang paling popular Suami Aku Mr. Prepect 10.
Kisah yang menarik juga dan tidak mengecewakan.. Jom layan sinopsis yer..


Kredit ~ Aku beri 4.9/5 bintang

Sinopsis ~

Kisah antara Faris dan Hayfa. Faris seorang lelaki yang sangat mementingkan maruahnya dan Hayfa pula seorang perempuan yang sangat prejudis. Perkenalan bermula dengan penuh rasa kebencian. Mereka saling berharap tidak akan bertemu dengan salah seorang daripada mereka dalam dunia ini.


“Awak memang kaki skodeng, ya? Awak ikut saya sampai ke sini, ya? Awak ni sakit jiwa ke apa?”

“Eh, Encik Faris yang semuanya sempit, awak ingat saya ingin sangat ke tengok muka awak ada dekat sini. Huhhh!!!” 

Tapi...

Orang kata, jangan benci sangat nanti lama-lama jadi sayang. Sayang ke kalau hanya seorang saja yang meluahkan perasaan, yang lagi seorang masih tidak bersedia?

“Tolonglah Hayfa, terimalah saya dalam hidup awak. Bukan senang nak mengajar hati saya untuk tidak jatuh cinta kepada awak. Bukan senang nak mengajar hati saya untuk berpisahdengan awak. Ini pun... Rindu sangat-sangat.”- FARIS DARWISY

Muncul pula Haziz Mukhlis, menambahkan lagi prejudis Hayfa kepada Faris. Adakah Hayfa mempercayai cerita Haziz sehingga takut menerima cinta Faris? Perlukah Faris mengetepikan maruahnya demi cintanya kepada Hayfa?

“Siapa awak sebenarnya?” - HAYFA IDHAR

“Seorang yang mencintai awak tanpa mengharapkan balasan.” - FARIS DARWISY

Mungkin untuk mengenal cinta perlukan rindu...



7 comments:

  1. arghh tolonggggggg jgn pengaruh sy lggggg.....

    p/s novel pergi tanpa alasan aritu sy da terbeli tau gara2 entry tempohari..menci tawwww ;-)

    ReplyDelete
  2. KhaiRin~ Heheheh.. kalau dah jadi pembaca novel yang tegar.. mesti beli laa.. nanti rugi kalau tak baca.. tgk laa ada byk lagi novel yg best.. yang akak recommend yang boleh dibuat koleksi.. :)

    ReplyDelete
  3. menarik sipnosis die kak...

    kak cer tunjuk koleksi2 novel akak...mesti dah bersusun kan kak....mesti comel mini library akak kan....

    ReplyDelete
  4. kemain best cerita ni biler baca sinopsisnyer tu...

    ReplyDelete
  5. jeles lagi sbb masih tak dpt abiskan buku2 dee..hehehe..

    ReplyDelete
  6. Dh tgk ari tu tp tak beli pun...beli novel lain, huhu..

    ReplyDelete
  7. Dh tgk ari tu tp tak beli pun...beli novel lain, huhu..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss