Tuesday, November 19, 2013

Percutian HongKong, DisneyLand, Shenzhen China Dari 1 Nov - 5 Nov 2013 - Part 4

Assalamualaikum..

5 November 2013 (Selasa)

Hari ini adalah hari terakhir weols di Shenzhen.  Pepagi dalam pukul 8 dah check-out sebab nak ke stesen keretapi untuk balik semula ke Hong Kong.  Oleh kerana bas pelancong tak boleh nak park berdekatan dengan stesen keretapi, weols pakat² untuk upah orang untuk angkat bag² weols. Masa datang bag masing² tak banyak dah kira masih okey lagi untuk ditarik nie masing² bag dan beranak pinak dan agak jauh untuk weols tarik sendiri.  Julie tolong dapatkan orang dan weols bayar dalam 100 yuan untuk semua bag.

Alhamdullillah semuanya berjalan dengan lancar dah weols naik keretapi ke HongKong.  Di stesen weols dijemput oleh agen bernama Allan sebab Kar Yu tak dapat datang kerana bawa pelancong ke tempat lain. Dari stesen weols ke Terminal 1, Airport HongKong. Sebelum bertolak sempat dulu solat.  Nasib baik jumpa tempat solat di sini. Kapal terbang berlepas lebih kurang dalam pukul 2.45 petang dan landing dalam pukul 6.30 petang.
 
Bye² Shenzen.. nak balik dah.. 


Berkumpul menunggu bas jemput..

 2 orang yang di upah untuk angkut bag weols.. hubby pun ikut sekali.. 
dia orang nie.. lalu kat jalan besar tuh

Dah sampai ke stesen keretapi.. 


Last bergambar kat Shenzen..





Di Airport Hong Kong..Amboi anak aku tayang henfonnya..

 Posing kejap sebelum boarding..

 Sebelum berlepas..sempat mintak amoi tolong ambil gambar..

 Masa nie nak gi toilet sempat hubby capture gambar..

View kat skrin sebelum kapal take off.. beratur.. tunggu turn nak terbang..
 banyak betul.. kapal terbang..


 Alhamdullillah selamat dah sampai ke tanah air.. negara ku Malaysia..

Ini laa kain yang diperbuat dari buluh.. lembut..jer..

Okey ini aje laa antara gambar² yang sempat diambil dan diabadikan di blog ini. Abis dah N3 percutian..hehehe..

10 comments:

  1. mengutip satu lagi pengalaman dinegara org..sesautu yg indah buat kenangan kan sis...

    ReplyDelete
  2. tu dia..tukang angkatbarang tu. kuatnya dia..

    banyak beg akak. shopping ape sakan nampak.

    eh.. menda tu di perbuat dari buluh ek. pandai tul dorangyer

    ReplyDelete
  3. seronok akak...dari hk pergi shenzen hah.....

    lieya tekedu pasal beg tu kak...seb baik ade org yg nak tolak kan...kalo tak mmg semput gak....boleh tahan jauh gak tu....kuat kudrat org tu kan...

    ReplyDelete
  4. Ni memang tak sesia renew 5 tahun passport tu kan...

    AA banyak lagi yg murah ni...ahahhaa...

    ReplyDelete
  5. memang menarikler percutian ini.. nak gak pergi kalau diizinkan olehNya...

    ReplyDelete
  6. Wah.....menang membeli tu Rinna namanya. Yelah bukan selalu dapat pergi Shenzen...

    ReplyDelete
  7. hehe...beranak2 beg ye..
    Seronok tgk beg yg beranak pinak tu...
    Haikal dpt s4...hadiah utk masuk sekolah menengah laa ni?? :)

    ReplyDelete
  8. Bestnya pegi bercuti,dan beg pun dah beranak pinak tu...

    ReplyDelete
  9. as salam sis ....
    nk tanya ada no contact tak tour guide / pakej yg g Shenzhen tu .... plan g Hong Kong then nk 1 day tour kt Shenzhen .... kitaorg ramai gak tu ingat nk pakai pakej senang x kalut nk cari2 tempat mkn tu semua he3

    thanks sis

    Earna Mat Noor

    ReplyDelete
  10. @Shahril Ruslan Mintk maaf laa Erna.. dah tanya kat hubby.. tapi contact person tuh dah tak de dlm simpanan sebab hubbynya fone corrupted..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss