Thursday, November 14, 2013

Percutian Ke Hong Kong, Disneyland dan Shenzhen, China dari 1 Nov - 5 Nov 2013 - Part 3

Assalamualaikum..

Semalam tak sempat nak upkan N3 baru.. sebab bz sesangat.  Hari sambung lagi yer cuti² weols.  Jangan laa boring plak baca kisah weols bercuti nie yer..hehehe

3 November 2013 (Ahad)

Pepagi weols dah check-out dari hotel sebab agen akan bawa weols semua untuk melawat keliling Hong Kong.

Golden Bauhinia Square

 Cantikkan pemandangan dekat Dataran Golden Bauhinia nie..

 Sempat bergambar dengan..keluarga tersayang..

Ini bunga Buhinia nye.. kiranya kalau melalui agen mmg dia 
orang akan bawa pelancong ke sini

Simbol kebanggaan Hong Kong..

Pemandangan dari puncak bukit.. 

Sekitar bandar Hong Kong


Repulse Bay..

 Pantai peranginan di Hong Kong..

Bini sapa laa nie..ahakss..

Di beritahu..kat atas bukit tuh ramai artis² Hong Kong tinggal disitu..

Aberdeen Fishing Village

Destinasi seterusnya adalah ke Aberdeen Fishing Village.  Banyak kapal-kapal berlabuh disini.  Kalau nak naik boat kena bayar sendiri.. so weols pakat nak naik laa seorang HKD25.00

Antara kapal² yang ada.. di sini.. 


Banyak kapal mewah..juga ada.. tengok kat belakang tuh 


Posing² wat kenangan..laa.. 

 Hubby sempat mengemudi boat kecil nie.. Kalau nak 
tau Nyoya tuh laa bawa weols 

Pelakon Jackie Chan pernah berlakon di sini..

Jewellery Manufactory.. 

 Singgah di jewellery manufactory.. tempat yang mesti dilawati kalau guna agen

 Biasa dok citer tentang pendant dia orang yang memberi kebaikan 
pada sesiapa yang memakainya.. Weols dengar angguk aje laa..

Kat sini sempat laa aku beli cincin jade.. guna duit RM laa.. hehehe 


Lepas tu weols ke Chinese Herbal Shop plak.. kat sini banyak laa herba².. tapi di larang untuk mengambil gambar.  

Hubby sempat tangkap gambar sekeping dah kena sound dengan nyonya tuh.. 
No Picture Please.. sabo je laa.

Tak dapat ambik gambar kat dalam weols posing² kat luar nie..jadi laa.. 

 Weols singgah makan di sini New Istanbul Kebab.. sedappp..

Kat sini ada wifi.. masing² online.. laa.. apa lagi ambil kesempatan laa.. 

Ini aku share ngan hubby..  

Anak aku punya sedap jugak..kebab.. 

Ini adalah Masjid Kowloon di bandar Hong Kong.. 
Ramai jumpa orang Indon kat sini.. 

Alhamdullillah dah selesai solat..meneruskan perjalanan seterusnya..

Lepas solat weols akan ke Shenzhen menaiki Keretapi.. MTR alaa cam naik ERL.. keretapi laju.. Okey nanti sambung lagi....nak balik dah nie..

10 comments:

  1. Makanan ala2 arab ni kat mana2 pun senang dapatkan...

    ReplyDelete
  2. dlm tak leh amik gambar tu sempat gak abg akak snap yeak...dpt gak kenangan sekeping gambar kat situ eheheehehehe....

    kalo pakai agen mmg dieorg dahsusun tempat2 yg nak pegi kan kak...lieya pi sendiri ari tu takpi pun tempat2 akak pi nie...cantik2 laaa..

    ReplyDelete
  3. Jauh perjalanan luas pandangan kan sis...sejuk yer kat sana sis...kebanyakan gamba nmpk mcm berkabus jer...

    ReplyDelete
  4. bestnya tengok akak bersukaria kat sana.

    sempat jugak hubby akak mengemudi . pandai.

    wah tabik la mak nya tu. tak sangka pompuan pun pandai mengemudi.

    olololo... tak leh ambik gambar ek. deme takut terambil gambr herba tu kot.kang org curi wat biz. hehehe

    ReplyDelete
  5. Salam singgah petang sambil membaca & follow yer !

    ReplyDelete
  6. Rinn...kat gambar repulse bay tu...bangunan apa ye yg paling tepi tp tak nampak penuh tu? Block bangunan jugak ke?? dh siap ke belum siap??

    Kat tempat jewellery tu...nampak budak pakai tudung merah tu mcm tangan dia patah..betul ke?? mmg dari malaysia ke mcm tu??

    ReplyDelete
  7. Rasa kenal cam En Zaini dulu ex TUDM, masih di BMI...

    ReplyDelete
  8. @Anonymous ~ Memang betul laa suami saya tuh mmg ex TUDM.. leh tau sapa yer?

    ReplyDelete
  9. @ALoNa CintamaniszLite ~ hmm..tu rumah org2 kaya kat HK nie.. Budak tuh mmg tangan dia dah patah masa dia kat Msia lagik.. jatuh basikal.. :)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss