Tuesday, November 12, 2013

Percutian Ke HongKong, Disneyland dan Shenzhen, China 1 Nov - 5 Nov 2013 - Part 2

Assalamualaikum..

2 November 2013 (Sabtu)

Jom sambung hari kedua di HongKong.. Destinasi seterusnya adalah ke DisneyLand..

Pepagi bangun.. buat sarapan sendiri.. Semalam kan ada beli burger King.. so weols makan tuh je laa untuk sarapan.  Maklum laa kat HK nie susah sikit nak cari makanan halal.  Korang kalau nak ke HK siap laa bekalkan Maggie cup, 3 in 1 coffee dan milo. 

Aku pun ada bawa roti gardenia ngan tuna dalam tin tuh. Jangan lupa juga bawa air mineral lebih sikit sebab barang² kat Hong Kong tersangat laa mahalnya.  Selain dari itu kena juga bawa botol kosong setiap kali kalau ke tandas maklum laa dalam tandas tak de air yer.. Usung laa botol kosong tuh.

 Dalam coach nak ke DisneyLand, Hong Kong.. Bersama rombongan seramai 17 orang semuanya..


Akhirnyaa jejak juga kaki weols ke DisneyLand..


Bergambar kenangan di depan pintu gerbang..bersama geng² UNIKL BMI

Bersama keluarga tersayang.. 

Ini sedang menunggu train untuk dibawa pusing² Disneyland 


 Bila sampai di sini weols solat dulu sebelum jalan².  
Cari City Hall nie maklumkan nak solat dia orang akan bagi bilik untuk solat..

Ada persembahan pancaragam.. seronok nengoknyaa..


 Menarik tengok pokok di belakang tuh..

Ini di dalam Small World.. lebih kurang sama je dengan USS Singapore..
 tapi lebih best lagi USS Singapore 

Cantik dan cute² semua patung.. 

Di luar bangunan Small World.. Nak naik boat kena beratur panjang gak laa..

Cam garang jer..hehehe..

Cantik betul istana Mickey Mouse..tuh

 Dah lapar..apa lagi cari makan laa.. makanan memang mahal.. 
cuba tengok harga tuh.. Nak masuk dalam nie tak boleh bawa makanan sendiri..
jadi kena laa makan apa yang ada dalam Disneyland nie..  Ini di Tahitian Terrace

Nasi lemak malaysia.. anak aku punya

Yang ini plak aku share ngan hubby.. Harganya HKD96 = RM48 

Muka dah kenyang leh sambung lagi jalan²

Hahaha sempat gak laa naik gajah nie.. lepas beratur dekat setengah jam..

 Pukul 3 petang plak ada acara perarakan.. kereta berhias.. cantik sangat..




Banyak tempat jugak laa weols pergi..tapi banyak tuk anak² laa.. tapi sangat seronok.. penat laa kaki berjalan. Malamnya dalam pukul 8 malam acara kemuncak.. bunga api.. Ada aku share sikit video kat FB. Cantik sesangat..

 Selesai pertunjukan bunga api.. semua pun beransur keluar sebab dah tutup..ahehehe.. 

Bye² Disneyland..

Lepas dari Disneyland, weols ke Ladies Market.. kat sini je laa weols sempat shopping iye laa dah rugi semalam.. Itu pun dapat kejap aje.. anak aku buat hal penat katanya.. Balik weols naik teksi sebab coach tak ambik.. jadi weols bayar dalam HKD65 sampai ke Newton Hotel.

 Kaki sakit nie..tapi dikuatkan hati gak..laa.. jalan..

Suasana di Ladies Market..

Hubby pun nak bergambar gak laa.. 

Balik tuh terus pack barang² sebab dah nak check-out awal pagi.. Tido malam tuh tak ingat diri.. penat sungguh..Esok nak melawat² sekitar Hong Kong plak..

Nanti sambung lagi yer..

12 comments:

  1. dlm tandas x de air? ishhh...
    SIL sy penah pegi dia ckp mmgkena bw mknn sendiri...1 beg penuh mknn je ;-)

    ReplyDelete
  2. bila dah hujung2 thn ni...masuk bloq kengkawan kebanyakannya bercuti-cuti....ke Hongkong kamu yer sis...

    ReplyDelete
  3. adoi..kalau sekali hadap RM48. jenuh la. beratus ratus habih tuk makan je la kalau T kak oi...

    dah le jenis spesis mengunyah.

    kalau cam tu la. bawa le bubur nasi ke, apa apa sup yg ready made tu kan. cane food bagai. mang tak menahan la kalau fikir balik. dah le deme tak cebok. main lap lap je. pas tu prepare mkn pulak. adoi.... tak sanggup

    ReplyDelete
  4. Mahalkan halal food kat sana, kalau nak bawak rakyat jelata kena fikir sepuluh kali ni...ahahhaa...

    ReplyDelete
  5. akak..syoknya jalan2 ke Disneyland..saya kalau gi sini tak bawak anak mmg rasa sangat kejam..hahaha..

    ReplyDelete
  6. oo...ye ke..ingatkan klip bunga api kat fb tu kat m;sia jer, hehe..tak tengok abes, ngee

    Seronoknya...dpt gi hong konggggg...

    ReplyDelete
  7. betul2..kene bawak botol air ke mana-mana..hehe...tp masa sy pg hari tu..tatau ade tmpt makanan halal dekat ctu..hehe..maklum la pg dengan kawan2 yg ala2 blur jgk

    ReplyDelete
  8. rindunye kak nak pi hk lagi...rindu nak pi disneyland sebenarnye....seronok sgt kat sane...dah mcm budak2 lieya kat sane ...semua game main ulang2....heheheehehe

    ReplyDelete
  9. ini kalau dania nampak ni...confirm dia merengek kat telinga i ni....oh tidak....

    ReplyDelete
  10. BESTNYA KAK.. NANTI CERITA LAGI YE..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss