Monday, November 18, 2013

Percutian Ke HongKong, Disneyland dan Shenzen China dari 1 Nov - 5 Nov 2013 - Part 4

Assalamualaikum..

 Ini di dalam keretapi menuju ke Shenzhen.. perjalanan dalam 
45 minit gitu.. ke Lo Wu

 Melalui imergresen..

Julie adalah pemandu pelancong weols di Shenzhen.. comel orangnya.. 

 Weols di hantar terus ke Hotel Shanshui..Bilik airnya transparent.. laa plak..

Biasa laa blogger kan bilik air pun nak ambil gambar.. hehehe

 Lepas letak bag dan solat jamak.. weols keluar dan di hantar 
ke satu pusat membeli belah.. Aku beli 2 helai kain ela.. 
harga pun not bad tak de mahal sangat..


Aku juga sempat beli bag 3 beranak.. dalam Besar, 
sederhana dan kecil dapat harga 660 Yuan.. lebih kurang RM330. 
 Kira berbaloi laa..

Dan juga weols dapat belikan henfon samsung galaxy S4 dengan harga 460 atau RM230  untuk anak weols. Selesai shopping balik hotel laa.. dah penat kan.  Esoknya nak jalan² kat Shenzhen plak.


4 November 2013 (Isnin)

Ini di Gedung Bamboo.. tempat yang wajib kena lawati.. so beli barang yang diperbuat dari buluh..

Ini masa weols pergi ke satu dataran FungShui.. Biasa laa Cina percayakannya..
 kebetulan plak kat sini ada sesi photoshot untuk ratu cantik..
 ambil kesempatan laa bergambar dengan dia org nie.. cantik dan tinggi²

Singgah di Window of the World.. kat luar aje tak masuk dalam.. 
kalau nak masuk boleh tapi dengan belanja sendiri laa.. 
Harga tiket pun mahal gak laa.. 

Di hadapan Piramid..

Nampak ada Eifal Tower.. ada piramid laa macam² ada.. kat sini macam tugu.. ada.. 

Di sini plak tempat jade.. macam² jenis jade ada di jual..

Dah laparkan singgah makan di Restoren Muslim.. 
Makan tengahari yang masuk dlm package..

Restoren pun selesa dan cantik..

Hidangan makanan tengahari weols..sedap.. perut pun dah lapar..

Licin² makanan..masing² kelaparan..


Ini di kompleks yang menjual barangan gajet..

Pemandangan di ground floor.. lebih kurang cam Low Yatt laa..

Weols sempat beli Quran Digital dengan Pen.. 150 Yuan lebih kurang RM75 sahaja..

Meeting point kalau sesapa yang dah abis membeli belah.. 
Kat sini pukul 6.30 dah tutup..  so kalau uols nak pergi situ kena 
gi awal.. sebab sharp 6.30 dah tutup lampu 
dan nak tutup kompleks tuh..


Perut dah lapar.. weols di bawa makan malam plak.. 


Perut yang dah kenyang..


Ada jumpa kedai Cina Muslim jual beralatan.. so sempat beli sejadah dengan kompas ini..
senang gak nak bawa travel..sejadah nipis..

Akhir sekali weols di bawah ke kawasan shopping di DongMan..Sempat lagi geng² lain beli handbang, bag travel..dan macam² lagi.. Kat Shenzhen tak jumpa FM so sesapa nak beli FM beli kat HongKong..kat Ladies Market.. nasib baik sempat beli kat Hongkong..tapi tak dpt beli banyak laa.. ingatkan leh shopping FM kat Shenzhen, cari tapi haram nak jumpa..  Memang hari ini kepenatan sungguh seharian berjalan.. tapi puas hati laa.. Berbaloi dengan apa yang telah dibayar.. Esok dah nak balik.. Malam tido dengan lena..nya

15 comments:

  1. k rinna..lebih kurang beijing je ni..food lebih kurang sama..tapi tang kain ela tu lagi cantik design kat shenzhen ni..cuaca camana kak? biasa2 je eh? Beijing bestlah sebab di belah utara..boleh rasa 4 musim..

    kalau ada rezeki boleh saya gi HK disneyland pulak..hihihi..

    ReplyDelete
  2. seronoknya...ada rezeki nak ke sini la...

    ReplyDelete
  3. bestnyer, sempat amik gambar dgn ratu2 lagi tu hehehe!

    ReplyDelete
  4. seronok kan membeli brg2 yg bermanfaat dgn harga yg berpatutan...

    ReplyDelete
  5. Wah. Bestnya ke Shenzhen. Berapa pakej yg akak amik? Pst. saya terserempak dgn kak rina di kedai kat velodrom beberpa bulan lps tp tkt nk tegur. tkt salah org. Then tlupa nama nak panggil apa. Huhu..

    ReplyDelete
  6. Kalau dah lapar apa makanan dihidang mesti habis Rinna.

    Ratu cantik tu tinggi belaka!!

    ReplyDelete
  7. dalam window of the world tu ada apa??
    Monumen mcm kat Taman Tamadun Islam tu ke??

    Mak aii..tinggi2 lampai ratu cantik dorang ye.

    ReplyDelete
  8. mak ai..tinggi nye ratu cantik tu. nampak akak kecik nau. hahahaha...


    best la sejadah tu. kat sini T pernah jumpa ada org jual tapi tak beli pun. bila kak tunjuk ni rasa mcm rugi tak beli.

    lagipun takingat dah jumpa kat kedai mana.

    ReplyDelete
  9. @Dee ~ Cuaca sama jer ngan Msia.. panas :)

    ReplyDelete
  10. @ALoNa CintamaniszLite ~ Betul lebih kurang sama cam Monumen Islam cam Eifal Tower, Piramid laa.

    ReplyDelete
  11. @wantie Perlu kdg2 nak tgk arah kiblat senang.. :)

    ReplyDelete
  12. Shopping2 dan shopping...kalau nak pergi ni kena lah simpan duit bebanyak.

    ReplyDelete
  13. wahhh bestnya..dapat pulak bergambar ngan ratu2 cantik tu...

    ReplyDelete
  14. mak ooooi bestnyer .. kain tu nampak semuapun nak dibelikan... ratu tu memnag tinggi sesangatlerkan...

    ReplyDelete
  15. memang bestkan Rinna dapat jalan jalan sambil shopping...disamping dapat tengok negara orang!

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss