Monday, February 10, 2014

Novel ~ Dia... Mr. Model

Assalamualaikum..




Hahaha.. memang tahap romantika d'amor betul laa kisah novel ini.
Korang yang suka kisah gini jom laa layan..ahakss.. Tak banyak konflik
Suka dengan watak hero, si Mika nie.. adoiyai..

Kredit ~ Aku beri 5/5 bintang

Sinopsis ~

Dia serba sempurna. Dia punya segalanya. Dia... Mr model yang sentiasa menjaga penampilan. Siapa percaya, dia tak pernah jatuh cinta. – Azka Mikael 

Dia serba sederhana. Dia tak punya apa-apa. Dia yang baru putus tunang hanya kerana memilih untuk bertudung. – Safa Salena 

Mereka ditemukan secara kebetulan. Pada ketika Safa Salena diserang bekas tunang di tempat kerja, Azka Mikael menjadi penyelamat. Dan... cinta pandang pertama datang menjengah ke hati Mika.

 “Mustahil. Habis tu wanita macam mana yang awak suka?” - Safa “A woman like you!” - Mika. 

Pernah putus tunang dan kesempurnaan Mika menjadikan Safa rasa rendah diri. Dia gadis biasa-biasa, mana mungkin menjadi pilihan si Model ‘Brazilian-look’ seperti Mika. 

"Tell me. What's going on, Safa? Atau... saya akan peluk awak kat sini!" - Mika 

Tajam mata Safa memandang Mika. Berani pemuda itu ingin memeluknya. "And I think you prefer a hug!" - Mika 

Apa akan jadi bila Mika mengambil keputusan meninggalkan kerjayanya sebagai model dan bekerja di bawah satu bumbung bersama Safa? 

"Suka dengan imej baru saya?" Wajah Safa merah membahang. Malu. Namun dia tetap mengangguk. 

"Suka saya?" Angguk lagi. "Sudi jadi isteri saya?" Masih lagi angguk. 

Namun tidak lama. "Err... apa awak cakap Mika?" 

“Awak dah setuju. So, tak boleh patah balik dah."



7 comments:

  1. rinna..skg tengah layan citer "bukan aku tak cinta"

    ReplyDelete
  2. sy terjumpa aritu kt kedai buku p pandang2 gitu la..x tergerak nk beli...tp da bc komen akk ni rs cm nk beli skrg jg! ;-)

    ReplyDelete
  3. wahh begitu romantik..macam best jer novel nie

    Hari ini hari last untuk vote,Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  4. assalam,

    macam best jer bunyinyer...nanti ada lah akan buat drama tu nanti...bolih bunda tengok...bunda tak rajin membaca...

    ReplyDelete
  5. Ada la drama ni nanti. Tunggu...

    ReplyDelete
  6. Rinn...tolong belikan boleh, x? nnti sy byr harga postage sekali. serius ni. Sbb terbitan gini susah nak jumpa kat kedai buku taiping ni. Ntah bila nak gi Penang tak tau ler..

    ReplyDelete
  7. tak lama lagi jadi drama tv la cite ni kak.. hehe

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss