Thursday, April 17, 2014

Hadiri Kursus MS Office Powerpoint 2013

Assalamualaikum..

Hari Isnin dan Selasa (14 & 15) yang lalu aku ke Wisma R & D sebab hadir ke Kursus Microsoft Office Powerpoint 2013.  Dua orang dari ofismate aku pun dapat join kursus ini kiranya ada la geng.  Kali ini ramai juga yang hadir sebab Bahagian Sumber dah tetapkan bila permohonan staf telah diluluskan tapi tak hadir, staf akan dikenakan ganti rugi sebab dah biasa berlaku dulu² bila ada yang mohon tapi tak pergi.  Kira BSM cam rugi laa kat situ.

Cepat betul MS nie tukar version.  Aku kat ofis baru je guna version MS Office 2010 dah ada yang 2013. Banyak juga fungsi baru dalam MS Office Powerpoint 2013 ini.  

Kalau dulu bila nak crop gambar dan nak buang background rasanya Adobe Photoshope aje yang ada fungsi tuh tapi MS Powerpoint 2013 dah ada fungsi ini.  Iye laa lagi senang rasanya guna Adobe Photoshop. Banyak tambahan baru untuk PP 2013 ini.  Seronok rasanya dapat tambah  lagi ilmu dalam PP ini.

Lepas belajar, weols ada exam plak.  Nasib baik dapat jawab. Alhamdullillah.. lulus dengan cemerlangnya..ahakss.. 


Pelajar sedang berehat lepas makan tengahari sementara tunggu cikgu datang.


Ini lunch aku masa hari ke 2.  Hari pertama tak sempat nak capture segan plak
ramai orang masa tuh..hehehe..

6 comments:

  1. Wah Advance nya Rinna ... akak baru habis dua hari kursus excell 2010.. rinna dah kursus Words untuk 2013... memang pantas tu :)

    ReplyDelete
  2. laptop zura windows 8, so install la MS Office 2013.. byk lg feature yang baru kt dlm tu zura belom abih explore.. hihihihih

    ReplyDelete
  3. haishhh bagusnya ada kursus camni opis buat
    wat nambah ilmu

    ReplyDelete
  4. bab2 berkursus ni KA pun kdg malas juga, tpi kalau ada geng sekepala on aje hehehe

    ReplyDelete
  5. wah bestnyer ada kurus cam ni. nakjoin jugak boleh? hehehehe...

    ReplyDelete
  6. bila pi attend course confirm bab makan best2 kan kak...

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss