Thursday, May 22, 2014

Novel ~ Hanya Dia Cinta

Assalamualaikum..




Ini adalah buku kedua yang aku ada hasil tulisan Farah Husain.
Yang pertama dulu Dia..Random Guy yang sangat ohsomnyaa.. dan
ini yang terbaru pun tak kurang juga keseronokan membacanya.. hehehe
Suka dengan watak Adhan dan Amzar (DRG).. yang sama² sweet gitu..ahakss.. 

Kredit ~ Aku beri 5/5 Bintang

Sinopsis ~

Kali pertama melihat si gadis, dia sudah terpaut.  Kalau dah namanya Adhan Mikhail, apa yang dia hendak, itulah yang akan dia dapatkan. Langkah paling agresif dibuat. Hantar saja keluarganya merisik si gadis. Tapi, kalau dah namanya Zara Harlina, apa yang orang nak, itulah yang dia tak akan beri.

"I. Nak. You."~ Adhan.

"Tapi… I.Tak.Nak.You!" ~ Zara

Adhan mengejar, Zara berlari. Bila si jejaka berhenti mengejar, Zara mula tercari-cari. Dia akhirnya mengakui, lelaki itu sudah mula menguasai hati. 

Tapi bila dah berumahtangga, tak semuanya kekal indah macam waktu bercinta. Bibir yang selalu mengucapkan kata manis bergula dah mula bertukar nada.

“Kadang-kadang rasa penat bercakap dengan Zara ni. Abang tak tahulah, Zara dengar atau tidak.” ~ Adhan.

Hidup berumahtangga tak semudah yang disangka rupanya. Ujian demi ujian melanda hingga sampai ke satu tahap, Zara hampir berputus asa. Kata dua diberi pada si suami.

“Zara akan pergi. And I won’t be coming back,” ~ Zara

Apakah yang akan dilakukan Adhan? Menyerah pada keadaan atau bangkit mempertahankan hubungan mereka? Mampukah kedua-duanya mengharungi ujian yang sedang diberi?

4 comments:

  1. Dari sinopsisnya bunyi macam best apa lagi Rinna bagi 5 bintang dan best seller lagi mesti best.

    ReplyDelete
  2. ye la tetiba tertarik tengok cover belakang buku tu hehhehehe

    ReplyDelete
  3. akak dah baca ke? heee.. nnti kalau ade jumpa kat kedai buku , nk try baca gak laaa.. hee

    ReplyDelete
  4. Dear Kak Rinna,

    Terima kasih kerana menyukai Hanya Dia...Cinta dan Dia...Random Guy.
    Harap Kak Rinna terhibur dengan kedua-dua novel ini.

    Thank u for your support... :)

    p/s: suka selection lagu-lagu di blog ni. :)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss