Thursday, June 26, 2014

#cuti2penang ~ Nasi Kandar Beratur

Assalamualaikum..

Lama betul aku nak update #cuti2penang aku nie.. iye gambar banyak nak kena pilih²kan.  So aku update sikit² laa yer..

5 Jun 2014 (Khamis)

Sebenarnya ada beberapa cadangan cuti² weols. Memula cadangnya nak ke Pangkor aje tapi hubby cakap kita gi jalan² ke Penang aje laa dan boleh laa lalu jambatan baru. So pagi tuh weols pun angkat bag dan kak ipar aku nak ikut sekali.  Jadi weols berempat aje laa ke Penang.  Abg Hadi tak dapat ikut sebab dia bz nak ada keje tukangnya. 

Kalau pergi yang tak de plannya dan tak buat booking memang laa ada masalah sikit nak cari tempat tinggal kerana kebanyakkannya dah fully booked. Alhamdullillah weols dapat juga hotel di bandar Georgetown dan harganya pun murah sebab 2 queen bed. Untuk 2 hari hubby bayar dalam RM260 termasuk sarapan pagi.

Dah dapat bilik dan berehat sebentar, weols siap nak gi cari tempat makan. Teringat member dok citer tentang Nasi Kandar Beratur. So weols pun gerak laa dalam pukul 9 malam. Setkan Waze laa kalau tak de Waze memang susah laa nak cari jalan maklum laa Penangkan banyak jalan sehala. Alhamdullillah jumpa jugak.

Nasi Kandar Beratur terletak bersebelahan dengan Masjid Kapitan Keling. Weols sampai awal masa tuh dah baca tentang Nasi Kandar Beratur ini beroperasi pada pukul 10 malam jadi weols kena laa tunggu.  Tapi anak aku dah lapar..jadi weols belikan laa dulu Nasi Kandar yang sedang beroperasi masa tuh.

Bagus betul laa pakatan dia orang nie.. Bila NKB nak start aje yang senang berniaga tu pun tutup laa kedai dia orang plak.. Memang femes dan nasinya pun sedap.


Ini la bilik di Hotel Regal

2 Queen Bed... Selesa laa..

 Aku, Hubby dan Kak Idah

 Masa nie kedai belum dibuka.. so kalau uols sampai kena tunggu laa.. Memang ada kedai sedang berniaga masa nie.. tapi bukan Nasi Kandar Beratur nie sebab dibuka hanya pukul 10 malam

Masing² tengah lapar masa nie.. sabo je laa menunggu

 Yeah.. dah dpt dah makanan. Harganya pun tidaak laa mahal sangat..

 Ini aku punya.. Hubbynya tak sempat nak capture gambar.. Hubby dia ambik kambing..

 Tengok orang sedang beratur.. nak beli makanan

 Bila dibuka kejap aje dah penuh dengan orang ramai..

Betul² bersebelahan Masjik Kapitan Keling.. Cari guna Waze mesti jumpa punya..

Dan kenyang perut.. apa lagi balik hotel laa.. nak tido..  Esok nak jalan² lagi..

Nanti sambung lagi yer..

4 comments:

  1. Oh... Rinna makan angin ke Penang ye. Teringin juga nak rasa jambatan baru itu Rinna..

    ReplyDelete
  2. Jalan Jalan Penang yer geng...lalu jer hari tu masa hantar anak keperlis..tak silap masa tu Toll free tapi tak naik pun jambatan baru PP tu...

    ReplyDelete
  3. Boleh rujuk disini bila akak nak pergi penang hujung tahun ni Rinna.. update lagi ye :)

    ReplyDelete
  4. bestnye kak cuti2 penang...penang mmg syurga makanan...lieya pun nak repeat gi penang lagi nieh.... ari tu pegi tak sempat try nasi kandar beratur tuh....line clear sempat la makan tapi tak lalu nak makan kat situ..tapau sajok makan kat hotel ekekeekekekeke

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss