Tuesday, July 08, 2014

#Cuti2Penang ~ Pasembor Menari

Assalamualaikum..

Sebelah malam plak weols ke Gurney Drive sebab nak makan Pasembor. Weols set laa Waze nak cari tempat makan Pasembor nie. Dua kali pusing tak jumpa² jugak Gurney Drive ini. Rupanya tersalah setting. Jadi uols kalau nak cari Pasembor nie kena laa search Pasembor@Gurney Drive, baru laa jumpa jalan yang betul.

Bila dah jumpa tempatnya memang jem laa jalan kat situ.  Memang tempat makan ini menjadi tumpuan. Ramai yang datang makan kat situ jadi parking memang susah.  Weols siap tawaf dua kali nak cari parking. Last² nasib baik ada yang nak keluar jadi rezeki laa nak dapat parking.  Kalau tak jumpa jugak alamatnya cari tempat makan lain laa gamaknya.

Weols terjah ke Gerai No.9 yang popular sangat sampai masuk paper kerana penjualnya kalau nak serve dan nak potong² tuh siap menari lagu hindustan. Tu yang buat popular agaknya. Selain dari gerai ni macam² gerai yang ada di situ dan macam² makanan ada dijual. So pilih laa apa yang uols nak makan.


Kat sini laa kalau nak cari Pasembor Menari..


Cari gerai no. 9 


Tu dia Pasembor untuk weols makan.. 


Ramai yang beratur tunggu giliran.. 


Kat depan kedai ini ada kedai lain tapi tak ramai yang beli kat situ.. 


Ini laa tokey nya.. Masa dia potong tu sempat laa tengok dia menari..dan nyanyi


Layan Laichikang.. 




Ramai dok memilih makanan 


 Sesak jalan di sini.. masing² nak cari tempat parking..


 Gambar weols laki bini..


Layanss...ahakss..


7 comments:

  1. 10 kali g penang tp x penah g mkn kt situ ;-(

    ReplyDelete
  2. Pasembur .... Penang mari memang sedap Rina :)

    ReplyDelete
  3. mmg wajib pekena pasembur kalo pi penang kan kak...cume tu laa kedai byk sgt tak tau mane yg sedap hah.... adoi teliur lak tgk pasembur akak petang2 nieh...

    ReplyDelete
  4. kalo g penang mmg wajib kena pasemboq pehtu naik feri.. heheheh salam perkenalan kak dari saya.. saya follower #625..

    ReplyDelete
  5. SA terliur tgok pasembor ni kak....sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  6. ha..memang pun kak. tak tau la tenaga mamak tu datang dari mana.

    ReplyDelete
  7. Sedapnyyaaa. Tq for the info. Ada jugak dengar pasal pasemboq menari tapi taktau nak cari kat mana. :)

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss