Wednesday, July 09, 2014

#Cuti2Penang ~ Pinaon Time Tunnel

Assalamualaikum..

Masih lagi berkisar tentang percutian weols di Penang..

Sabtu, 7 Jun 2014

Pagi tuh selepas sarapan, weols check-out.  Iye laa senang nak gi jalan² sebelum balik ke Perak. Jadi lawatan seterusnya adalah ke PINAON TIME TUNNEL.  Tengok bangunan cam umah kedai aje tapi bila masuk memang menarik sungguh. Kat sini parking susah sikit sebab tak de tempat parking yang disediakan khas.  Kalau ada yang keluar baru laa leh parking kat kotak parking yang disediakan depan kedai² tuh.

Antaranya mengenai sejarah Pulau Pinang dari zaman jepun hingga laa sekarang. Yang lebih menarik kat sini lukisan 3D sangat cantik. So kalau uols ke sini kena ada kamera baru laa best boleh bergambar².

Bayaran kalau tak silap RM15 Dewasa dan kanak² separuh harga.


Bersarapan pagi dulu sebelum check-out.. posing kat tepi bilik.. 
belakang tu laut tapi gambar tak clear laa plak


Bye² Regal.. kalau ada peluang ke Penang leh laa singgah sini
 lagi sebab berbaloi laa


Seperti biasa guna Waze laa kalau nak ke sini..


Di depan pintu masuk 


Masa weols sampai tuh ramai pulak yang datang.. 


Sebelum masuk jumpa gambar ini dulu.. ambik laa gambar









Sempat singgah kedai kopi...hehehe

Amboi main tarik² tali plak ngan Mr. Bean ekk.. 


 Bang.. hantar weols ke Padang Kota Lama yer..


 Penuh beraksi.. cam yo yo orrr jer.. hehehe


 Zam zam ala kazammm..zaaaasssssss

 Tanduk bola yerrr bangggg






Cantik laut kat belakang tuh.. 




 Bangg ada rimau.. Yangg.. belakang ada ularrrr..


 Apek leh baiki kasut saya ka?


Satu lorong ngan Pinaon nie ternampak plak pejabat DAP dan pejabat mendiang Karpal Singh..

Banyak lagi gambar² yang ada kat situ.. ini aje kut yang dapat di letak kan di sini.. jenuh dok pilih² ni.. pas nie ada lagi yer.. nanti sambung..yer..

11 comments:

  1. aceh aceh aceh...posing kemain ye kak ;-)

    ReplyDelete
  2. Lebih kurang macam kat iCITY tu ye Rinna ada gambar 3D.. bestnya :)

    ReplyDelete
  3. Saya selalu gi Penang..tapi ni baru 1sr time saya tau kewujudan Pinaon Time Tunnel ..:P Lukisan 3D tu mmg real...yg naik tikar terbang zam zammmm tu macam muka P. Ramlee :P

    ReplyDelete
  4. Yus tak pernah sampai Penang.

    Suka tengok gambar2 3d tu, paling best gambar tarik tali dengan mr bean...hehe

    ReplyDelete
  5. Akak...hujung bulan 9 nanti SA nak ke penang...boleh la rujuk entry2 akak kan?

    ReplyDelete
  6. @Khai♥Rin : anies heheh berkesempatan gini posing2 laa :)

    ReplyDelete
  7. @CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) ~ oowhh ye ker.. pernah pergi ICity dulu mungkin masa tuh belum ada lagi gambar 3D gini..

    ReplyDelete
  8. @Daddy Ziyyad ~ Iye laa Doc mmg gambar P. Ramlee pun. :)

    ReplyDelete
  9. @Yusmawati Paiman ~ Tak per Yus nanti kalau berpeluang boleh laa pergi..Penang.. :)

    ReplyDelete
  10. @Amanda Suria ~ Boleh aje SA.. byk gak entry yg lain boleh jugak dibuat rujukan.. :)

    ReplyDelete
  11. bestnyer... tapi cam tu la kan.. tak sampai sampai lagi... hhmmmm lepas raya nanti nak pergi lah..

    ReplyDelete

Sila La Komen.. Tapi Kutuk Mengutuk, Carut Mencarut Tidak Dibenarkan..

RAK BUKU KEGEMARAN

Rinna's favorites book montage

Lamaran Untuk Teman Hati
Cuma Dia Kekasihku
Sayang Awak Cinta Awak
Kalau Sudah Berkenan
Bisikkan Namaku
Yang Dia Pilih
Manisnya cinta
Cik Cinderella Dan Encik Tengku
Hanya Dia...Cinta
Hopeless Romantik
Pergi Tanpa Alasan
Dia… Random Guy
I'm Mrs. Kertu
Suamiku Mr. Blind
Adam & Hawa
Biografi Agung Rasulullah
Love You Mr. Arrogant
Cik Bunga Dan Encik Sombong
Projek Memikat Suami
Pabila Cinta Memanggilku


Rinna Manja's favorite books »

POST TERHANGAT

BLOG ARKIB

LABELS

TARIKH YANG PENTING

  • 8 April - Blog Anniversary
  • 25 Mei - Hari Jadi Ku
  • 2 Ogos - Hari Jadi Indok (Makcik)
  • 2 Julai - Hari Jadi Anakku
  • 18 Feb - Hari Jadi Hubbyku
  • 10 April - Hari Jadi Ibuku
  • 1 Jun - Ulangtahun Perkahwinan

HUBBY & ME

WEBSITE UTK BLOGWALKING

TETAMU YANG DATANG SINGGAH

AKU DAN OFISMATE
Related Posts with Thumbnails KELUARGA KU

AWARD INI UNTUK PENGUNJUNG BLOG AKU

Kawan² dan 'Silent Reader'.. Sila Laa Ambil Award Ini Yer.. TQ.. Muaahss